[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۶۹
  • دوره جدید

استقبال دانشجویان از سیاست‌گذاری دانشگاه آزاد اسلامی فارس، روزنامه شیراز نوین

 سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مهم‌ترین هدف تربیت نیروی انسانی متعالی است و در این راستا سیاست‌گذاری‌های راهبردی در دانشگاه آزاد اسلامی اتخاذ می‌شود.
محمدمهدی طهرانچی ظهر دوشنبه ۲۴ اردیبهشت‌ماه در اجلاسیه سراسری مدیران گروه‌های آموزشی رشته‌های هنر، فرهنگ و ارتباطات که با عنوان «افق تحول دانشگاه 2» برگزار شد، اظهار داشت: جوانان مهم‌ترین سرمایه‌های خانواده و کشور هستند و خدمت‌رسانی به آنها بزرگ‌ترین موهبتی است که نصیب مراکز آموزش عالی می‌شود. وی از افزایش 20هزار نفری دانشجویان در استان فارس خبر داد و افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در استان فارس با اقبال عمومی جامعه روبه‌رو شده و شمار دانشجویان از 50هزار نفر به بیش از 70هزار دانشجو رشد چشمگیری داشته است.
طهرانچی سیاست‌گذاری‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس را راهبردی و مؤثر دانست و افزود: رشد بیش از 40درصدی شمار دانشجویان در استان فارس موفقیت بزرگی محسوب می‌شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به نقش دانشگاه به عنوان قوه عاقله کشور گفت: دانشگاه باید واکنش‌های مناسبی نسبت به کنش‌های بیرونی داشته و به عنوان یک الزام تحول را دنبال 
نماید.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به این موضوع که میزان شهریه در رده نخست اهمیت از نظر دانشجویان قرار ندارد، اظهار داشت: بیشترین و مهم‌ترین مطالبات دانشجویان در حوزه‌های کیفی، کارآمدی و آینده‌نگری است. او با تأکید بر این موضوع که تعیین شهریه‌ها به صورت حداقلی انجام می‌شود، بیان داشت: مقایسه شهریه آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی در مقایسه با سایر هزینه‌های سبد خانوار گواه این موضوع است.
طهرانچی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: به دنبال تجمیع مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی نیستیم و چنانچه در برخی از رشته‌های تحصیلی با کمبود دانشجو روبه‌رو شویم، باید در سیاست‌گذاری‌ها تجدیدنظر کنیم. به گفته این مقام مسئول، دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال ساختارسازی جدید است که علاوه بر رسالت علمی، بتواند مأموریت خود را در حوزه پاسخ‌گویی به نیازهای جامعه ایفا کرده و نیروی انسانی را برای مواجهه با تحولات اجتماعی و فناورانه آماده سازد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در این ساختار جدید باید آرایش گروه‌های علمی و دانشکده‌های موضوع‌محور را تغییر داد؛ به نحوی که دانشکده‌های هنر و رسانه، تعلیم و تربیت اسلامی به همراه دانشکده فرهنگ و تمدن در زیرگروه آنها قرار گیرند. او تصریح کرد: باید بپذیریم که فناوری در قرن ۲۱ مفهومی تحت عنوان تغییر ذائقه و نگاه خلق کرده که داستانی از دعوای دانایی و توانایی است.
طهرانچی بیان داشت: امروز آینده بسیاری از علوم در معرض تهدید قرار گرفته و فاجعه بزرگی در حال رخ دادن است و اگر در این مسیر طراحی شده با محوریت فناوری نقشمان را به درستی ایفا نکنیم، نسل جوان و نوجوان ما گرفتار برده‌داری نوین خواهد شد. وی افزود: شبکه بزرگ دانشگاه آزاد در کل کشور می‌کوشد تا در راستای موضوعاتی که نیاز اساسی کشور هستند، به تعلیم و تربیت نیروی انسانی توانمند همت گمارد.
طهرانچی از هم‌افزایی و هم‌اندیشی با اساتید دانشگاهی به منظور تبیین راهکارها خبر داد و افزود: عرصه فعالیت را برای دانشجویان باز می‌کنیم تا نسلی دانا و توانا به جامعه تحویل شود و در حوزه تحولات اجتماعی نقش مثبتی را ایفا کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بر این باور است که دانشجویان امروزی باید بر علوم روان‌شناسی، رسانه، هنر و سایر موضوعات تا حدودی تسلط داشته باشند. او تربیت چندوجهی را برای فرهیختگی دانشجویان ضروری ارزیابی کرد و افزود: یکی از رسالت‌های دانشگاه توسعه رشته‌های تحصیلی مبتنی بر شرایط روز است.
این مقام آموزش عالی گفت: دانشگاه آزاد به دنبال یک ساختارسازی جدید است که بتواند علاوه بر رسالت علمی، به مأموریت خود که پاسخ‌گویی به نیازهای جدی جامعه است، پاسخ مناسبی دهد و نیروی انسانی لازم را برای مواجهه با تحولات اجتماعی و فناورانه آماده کند.
طهرانچی با تصریح اینکه دانشگاه آزاد اسلامی حول موضوعات متناسب با نیاز روز خاصه در دانشکده‌های موضوع‌محور فعالیت می‌کند، گفت: در گردهمایی روز دوشنبه مدیران گروه‌های آموزشی رشته‌های هنر، فرهنگ و ارتباطات پیرامون همین مسائل به بحث و گفت‌وگو پرداختیم. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: فرهنگ و رسانه از جمله مسائلی هستند که باید به‌خوبی مورد بحث و بررسی در فضای علمی قرار گیرند تا بتوان از این طریق جامعه را بیمه کرد. وی با بیان اینکه دانشگاه با یک نگاه پایه عرصه به مسائل نگاه می‌کند، گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی عرصه‌ فعالیت‌هایی را باز می‌کنیم که بتوانیم دانشجویانی تربیت کنیم که هم دانا و هم توانا بوده و هم بتوانند سکان‌دار تحولات اجتماعی باشند و از طرفی راجع به آینده خود و اشتغال دغدغه نداشته باشند. طهرانچی تصریح کرد: رسالت دانشگاه این است که رشته‌های خود را خوب توسعه دهد، ولی این رشته‌ها در یک فعالیت بین‌رشته‌ای می‌توانند پاسخ به نیاز جامعه دهند؛ یعنی در اینجا نباید رشته ایجاد کرد؛ بلکه باید دانشجو را در یک فضای چندوجهی تربیت کرد. وی با تأکید بر این موضوع که دانشگاه باید جامعه‌پرداز بوده و صرفاً به دنبال تولید دانش تخصصی نباشد، ادامه داد: ایجاد فضاهای چندوجهی به نام دانشکده موضوعی در دانشگاه آزاد اسلامی برای این است که بتوان دانشجو را در چنین فضایی تربیت کرده و هم روان‌شناسی به آنان ارائه دهد. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به اینکه برای فارغ‌التحصیلان این دانشگاه بازار کار ایجاد شده است، گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی سرای نوآوری را ایجاد می‌کنیم و همچنین رویه شبکه‌سازی را در دستور کار قرار می‌دهیم تا خیل گسترده‌ای از دانشجویان در کنار هم قرار گیرند. طهرانچی با تأکید بر اینکه بحث اصلی مهم‌تر از شهریه این است که بتوانیم دانشجویان را کارآمد تربیت کنیم، گفت: دانشگاه در بحث ایجاد عرصه‌های اشتغال در حال تلاش است. به گفته این مقام آموزش عالی، سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی و شبکه‌سازی‌های آن می‌تواند نقش ارزنده‌ای در مهارت‌آموزی دانشجویان و آماده‌سازی آنها برای ورود به بازار کار و عرصه پژوهش داشته باشد. وی از لزوم بهبود فرایند آموزش سخن گفت و اظهار داشت: دانشگاه باید در مسیر حرکت به سمت خلق توانایی، معرفت‌سازی و باورسازی قرار گیرد. در پایان این مراسم، جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان فارس به بیان دیدگاه‌های خود با دکتر طهرانچی پرداختند. 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی