[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۸۰۳
  • دوره جدید

هرگز این قسمت از سیب‌زمینی را نخورید!، روزنامه شیراز نوین

قسمتی از سیب‌زمینی وجود دارد که هرگز نباید خورده شود.
هر میوه و سبزی دارای قسمت‌هایی است که بهتر است خورده نشود. سیب‌زمینی هم قسمتی دارد که بهتر است هرگز آن را نخورید.
خواص سیب‌زمینی
مهم‌ترین ماده اصلی موجود در سیب‌زمینی نشاسته است که معمولاً 9 تا 25درصد آن را تشکیل می‌دهد، از این رو برای تأمین انرژی ماده مفیدی است که نسبت به غلات کمتر تحت تأثیر آفات قرار می‌گیرد و پرورش آن آسان‌تر است. امروزه روسیه و آلمان بزرگ‌ترین تولیدکنندگان سیب‌زمینی هستند.
سیب‌زمینی تقویت کننده قلب، محکم کننده لثه، مسکن درد و زخم معده است.
سیب‌زمینی در بین سبزی‌های حاوی ویتامین C  بالایی است و هر 100گرم سیب‌زمینی، 20 تا 25میلی‌گرم ویتامین C دارد و برای تأمین ویتامین C مورد نیاز برای جلوگیری از خونریزی لثه مفید است. ولی نکته بسیار مهم این است که در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب مقدار زیادی از ویتامین C آن به هدر می‌رود. برای اینکه سیب‌زمینی ویتامین C کمتری را از دست بدهد، سعی کنید آن را در مقدارهای کم خریداری و نگهداری کنید و آن را با پوست بپزید. برای پخت، اول آب را در ظرف جوش بیاورید. بعد سیب‌زمینی‌ها را در آن بیاندازید و پس از پخت آنها را از آب خارج کنید و نگذارید در آب گرم بمانند. سیب‌زمینی علاوه بر ویتامینC حاوی مواد مفید دیگری مثل پتاسیم، فسفر، آهن و منیزیم است.
سیب‌زمینی پخته شده یا کباب شده با پوست، بیشترین مقدار ویتامین‌ها را داراست.
سیب‌زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین B6 است. یک فنجان سیب‌زمینی پخته 21درصد B6 مورد نیاز روزانه شما را تأمین می‌کند. می‌دانید که بسیاری از آنزیم‌های بدن، به ویژه آنهایی که در تبدیلات پروتئینی درگیر هستند، به B6 محتاج هستند. در نتیجه برای تولید سلول‌های جدید احتیاج به B6 داریم. B6 برای ورزشکاران بسیار حیاتی است و به آمادگی و بازسازی بدنشان کمک می‌کند. پس بهتر است حتماً در رژیمشان از آن استفاده کنند. B6 در جلوگیری از سرطان نیز مفید است. پس بهتر است بزرگسالان و افراد مسن حداقل هفته‌ای یک بار سیب‌زمینی را جایگزین دیگر مواد نشاسته‌ای کنند.
سیب‌زمینی می‌تواند حاوی مواد سمی بوده و سلامت مصرف کنندگان را به خطر بیاندازد.
 سیب‌زمینی آب‌پز به همراه تخم‌مرغ آب‌پز و یک پرس سالاد، یک وعده غذایی کامل به حساب می‌آید؛ اما اگر در انتخاب سیب‌زمینی دقت نکنید، همین غذای سالم تبدیل به ماده ای سرطان زا خواهد شد!
سیب‌زمینی‌هایی که بخشی از آنها به رنگ سبز درآمده است، بالقوه می‌توانند محتوی نوعی سم به نام گلیکو آلکالویید یا GA باشند که به طور طبیعی در سیب‌زمینی به وجود می‌آید و برای سلامت انسان زیان‌بار است. اما دانشمندان می‌گویند فقط با بریدن قسمت‌های سبز شده می‌توان بخش اعظم سم تولید شده را از سیب‌زمینی جدا کرد و به این ترتیب، خطر را کم کرد.
چگونه مانع تولید سم GA در سیب‌زمینی شویم
میزان سم GA در سیب‌زمینی را می‌توان با به کار بستن شیوه‌های درست قبل از برداشت و بعد از برداشت، کاهش داد و به همین دلیل کشاورزان و تولیدکنندگان می‌توانند نقش مهمی در کاستن از خطری که متوجه سلامت مردم است، ایفا کنند.
آثار مسمومیت با سم GA
معمولاً نشانه‌ها ۸ تا ۱۲ساعت بعد از هضم سیب‌زمینی سبز شده آغاز می‌شود که این نشانه‌ها می‌تواند به صورت به هم خوردن وضعیت گوارشی یا اختلالات عصبی نمودار گردد.
آثار ملایم آن شامل سردرد، سرگیجه، دل‌درد، تهوع، استفراغ و اسهال است. بی‌قراری، خواب‌آلودگی و بر هم خوردن تعادل روانی، لرزش و هذیان گفتن از دیگر نشانه‌های این مسمومیت است. اما از آنجا که در بسیاری از دیگر بیماری‌ها نیز این نشانه‌ها مشاهده می‌شود، امکان تشخیص اشتباه آن بسیار است.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی