تعالی فرهنگی از قله صنایعدستی، روزنامه شیراز نوین
سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
همزمان با روز جهانی صنایعدستی، نشست شهرداران و دبیران شهرها و روستاهای جهانی صنایعدستی، مدیران کل و معاونین صنایعدستی ادارات میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به میزبانی شهر شیراز برگزار شد.
فارس، پایگاه تمدنی کشور
در این مراسم، مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فارس از افتتاح ۱۲ خانه صنایعدستی در استان با حضور معاون صنایعدستی وزیر میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خبر داد. محمد ثابت اقلیدی گفت: فارس یکی از پایگاههای تمدنی کشور محسوب میشود و بیشترین آثار تاریخی ثبتشده در فهرست جهانی و ملی در کشور را میزبانی میکند. وی تصریح کرد: با سیر در بافت تاریخی متوجه حضور پررنگ هنرمندان در لایههای پنهان شهر میشویم و همچنین با بازدید از بافت تاریخی این شهر، متوجه معماری خاص اماکن میشویم و این نشان از هنرپرور بودن شیراز علاوه بر فرهنگپروربودن آن دارد. مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فارس از تعامل مطلوب این اداره کل با شهرداری شیراز به ویژه در اجرای رویدادهای مشترک سخن گفت و افزود: با حضور معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، دیروز ۱۲ خانه صنایعدستی در استان و در شهرستانهای شیراز، فسا و لار به بهرهبرداری خواهد رسید. ثابت اقلیدی همچنین از اجرای پروژه احیای میدان توپخانه یا نقارهخانه شیراز به صورتی کاری مشترک با شهرداری شیراز خبر داد و گفت: مقرر شده یک سری حجره در این پروژه ویژه عرضه صنایعدستی برپا شود.او، میزبانی از رویدادها برای معرفی صنایعدستی، ساخت، نصب المانهای هویتساز در سطح شهر شیراز با همکاری شهرداری و همچنین الزام بناهای ساختمانی به استفاده از آرایههای معماری سنتی شهر را از دیگر مواردی اعلام کرد که قرار است با همکاری شهرداری شیراز اجرایی شود. مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فارس بر لزوم اجرای برنامههای رویداد محور در استان تأکید کرد و یادآور شد: رویدادهای مختلفی در حوزههای گردشگری و صنایعدستی در ایام نوروز، هفته میراثفرهنگی و... در سطح استان برگزار شد که بیانگر وجود هنرمندان چیرهدست در این کلانشهر است و مورد استقبال کمنظیر عموم مردم و گردشگران نیز قرار گرفت.
تقویت زیرساختهای میراثی شیراز
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت: با گسترش و تقویت زیرساختهای در شیراز، امکان میزبانی و معرفی صنایعدستی در کشور و شهرهای خواهرخوانده را داریم. محمدعلی چوبینی با بیان اینکه جای خرسندی است که معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری توجه جدی به سومین حرم اهل بیت(ع) و شهر گنبدهای فیروزهای که خاستگاه بسیاری از هنرهاست، دارد، افزود: در حال حاضر در شهرداری شیراز آموزش عمومی صنایعدستی رو به فراموشی در سرای محلات و فرهنگسراها در دستور کار قرار گرفته است. معاون شهردار شیراز، راهاندازی مدرسه هنر و استفاده از صنایعدستی به عنوان هدایای جشنوارهها و مناسبتها را از دیگر مواردی ذکر کرد که در راستای اقتصاد صنایعدستی اجرایی شده است. چوبینی همچنین با بیان اینکه شیراز خاستگاه هنرمندان بسیاری است و تمام شاخههای هنری و گردشگری را در خود جای داده است، گفت: وجود باغهای شیراز در دل شهر، ظرفیت بینظیری را ایجاد کرده و به همین دلیل به گردشگری باغات هم در این کلانشهر توجه جدی شده است. چوبینی در بخش دیگری از سخنانش به محل برگزاری این نشست در ساختمان قدیم شهرداری شیراز که اکنون به یک کارگاه برای راهاندازی موزه بلدیه شیراز تبدیل شده، اشاره کرد و گفت: ساختمان قدیم شیراز از بناهای میراثی و ارزشمندی است که به موزه شهر شیراز در حال تبدیل شدن است و بخشی از آن به صنایعدستی و بخشی هم به اتاق تشریفات شهرداری اختصاص داده خواهد شد.
صنایعدستی ایران در جهان نمونه است
معاون صنایعدستی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: جهانیشدن یک شهر در حوزه صنایعدستی یک امتیاز نیست، بلکه یک مسئولیت است. مریم جلالی ضمن تبریک روز جهانی صنایعدستی در پاسخ به شیرازنوین افزود: 60 سال از فعالیت شورای جهانی صنایعدستی میگذرد و ما یک روز جهانی تحت عنوان صنایعدستی و فرش داریم. وی بابیان اینکه هرساله مقارن با 20 خرداد فرصتی فراهم میشود تا توجه بیشتری نسبت به صنایعدستی ایجاد شود، گفت: در ایران، این روز پاسداشت هویتی است که با همگرایی فرابخشی اتفاق میافتد.جلالی با تصریح بر این نکته که صنایعدستی ایران در جهان نمونه است و حرف اول را میزند، تأکید کرد: تمام تلاش ما در دولت سیزدهم و وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، تقویت توجه دستگاههای اجرایی نسبت به صنایعدستی بهعنوان اقتصاد هویتبنیان بوده است. او ادامه داد: ازآنجاکه صنایعدستی در آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت ارشاد، وزارت صمت، اتاقهای تعاون و بازرگانی و… میتواند نقشآفرینی کند، به همین جهت تمام فعالیتها معطوف شده که افتخاراتی را در سطح اقدامات وزارتخانه برای همگرایی و همافزایی بینبخشی و فرابخشی ایجاد کنیم.
معاون صنایعدستی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: امسال هم روز جهانی صنایعدستی در حالی گرامیداشت داشته میشود که توجه رئیسجمهور شهید نسبت به صنایعدستی منجر به مصوبات خوبی ازجمله بیمه هنرمندان، نظاممندشدن پیمانسپاری ارزی برای تسهیل صادرات و دستور صریح ایشان برای ایجاد کانونهای عرضه در مبادی ورودی شهرها شده است. جلالی با تأکید بر این موضوع که ظرفیتهای صنایعدستی نباید در حد توصیف باقی بماند و باید از بالقوه به بالفعل دربیاید و به زنجیره اقتصادی آن توجه بیشتری کنیم، گفت: در این راستا 16 شهر و روستای جهانی صنایعدستی در کشور داریم و امسال فارس و شیراز بهعنوان کانون صنایعدستی و شهر جهانی صنایعدستی، برای تبادل تجربه و همافزایی بیشتر پیشقدم میزبانی این نشست شده است. او افزود: خوشبختانه مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فارس ثابت کرده که توان بالایی برای ایجاد یک مدیریت فرهنگی مطلوب دارد. معاون صنایعدستی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اظهار کرد: شهرداری پای ثابت صنایعدستی است و اگر توجه شهردار و مدیریت شهری نسبت به صنایعدستی جلب شود، اتفاقات خوبی رقمزده میشود. جلالی همچنین با اشاره به وجود سازمان جهانی چوب، گفت: باید میزان ارتباطگیری شهرها و روستاهای جهانی با این سازمان را بررسی کرد. نیاز به نشستهای تخصصی در این حوزه نیز داریم تا نقشآفرینی شهرداریها در حوزه برنامهریزی و عمرانی تحقق
پیدا کند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین