دارچین تأثیر قابل قبولی بر کنترل گرسنگی دارد و تقریباً تأثیر آن سریع احساس میشود.
به گزارش بهداشت نیوز، مصرف این ادویه جذب گلوکز در خون را کاهش میدهد و ازآنجاکه با افزایش سطح قندخون، احساس گرسنگی بهوجود میآید، گنجاندن دارچین یکی از ترفندهای تسریع سیری محسوب میشود.
دارچین ادویه مفید و سرشار از ویتامینها، فیبرها و املاح است که تأثیر آن در حفظ سلامت بدن از دوران باستان در طب سنتی چین و هندوستان شناخته شده است. گرچه از این ادویه برای تقویت حافظه و قابلیت شناختی همچنین تسکین قاعدگی دردناک استفاده میشود اما از تأثیر دارچین در تسریع کاهش وزن نیز نباید غافل شد. در ادامه این مطلب به تأثیرهای عادت به خوردن دمنوش دارچین در برنامه غذایی روزانه اشاره خواهیم کرد که بهترتیب عبارتند از:
کنترل گرسنگی
دارچین تأثیر قابل قبولی بر کنترل گرسنگی دارد و تقریباً تأثیر آن سریع احساس میشود. مصرف این ادویه جذب گلوکز در خون را کاهش میدهد و ازآنجاکه با افزایش سطح قندخون، احساس گرسنگی بهوجود میآید، گنجاندن دارچین یکی از ترفندهای تسریع سیری محسوب میشود. در نتیجه کنترل گرسنگی، دریافت کالری روزانه نیز کاهش پیدا میکند.
طعمدهنده عالی
دارچین یکی از بهترین طعمدهندهها برای کاهش تمایل به مصرف شکر است. عطر تند دارچین باعث میشود در تهیه انواع کیک و دسر بتوان مقدار کمتری شکر استفاده کرد. ازآنجاکه شکر یکی از مهمترین عوامل زمینهساز چاقی است، افزودن دارچین ترفند عالی برای کنترل شکر محسوب میشود.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش
مصرف منظم دارچین باعث تحریک سیستم گوارش و تسهیل هضم غذای دریافتی میشود. مصرف دمنوش دارچین پساز صرف غذای سنگین یا هنگام دردهای گوارشی تأثیر عالی در بهبود عملکرد این سیستم دارد.
تنظیم قندخون و کلسترول
ترکیبات فعال موجود در دارچین تأثیر مثبتی بر تنظیم کلسترول و قندخون دارند. در طب باستانی چین، از دارچین بهعنوان داروی دیابت نوع۲ استفاده میشود. یکی از این ترکیبات موسوم به MHCP بسیار مؤثر است و بهطور مشخص حساسیت به انسولین را افزایش میدهد. چنین تأثیری از این جهت اهمیت دارد که کاهش حساسیت به انسولین عامل موارد خاصی از اضافه وزن و آسیبهای مرتبط با آن مانند دیابت، بیماریهای قلبیعروقی و... است.
افزایش سوختوساز بدن
یکی دیگر از مزایای مصرف دارچین در لاغری از آنجاست که مصرف آن دمای درونی بدن را بالا میبرد و اندامها را وادار به فعالیت میکند تا دمای بدن به حد استاندارد برسد. در نتیجه این حالت، مصرف انرژی افزایش پیدا میکند و مقدار چربی بیشتری به مصرف میرسد.