تعالی محیطزیست با پاسداشت فضای سبز، روزنامه شیراز نوین
یکصدوشصتوهفتمین جلسه کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدماتشهری شورای اسلامی شهر شیراز برگزار شد. این جلسه صبح دیروز 21 خردادماه با حضور جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر، شماری از مدیران شهری، سرمایهگذاران و اصحابرسانه در مرکز تولید و تحقیق گلوگیاه شمال غرب شیراز با همراهی اصحابرسانه برگزار شد.
تعریف 15 پروژه شاخص خدماتی و محیطزیستی
رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدماتشهری شورای اسلامی شهر شیراز از تلاش بهمنظور گسترش فضای سبز پایدار با مشارکت سرمایهگذاران خبر داد و نقش فضای سبز در ارتقای کیفیت زندگی شهروندان را پراهمیت ارزیابی کرد. مسعود زارعی افزود: تعداد 15 پروژه شاخص خدماتی مرتبط با ارتقا خدمات شهرداری و معیشت مردم در این کمیسیون تعریف شده است. وی با بیان اینکه سیاستگذاری شورای ششم و کمیسیون سلامت برمبنای پیشبرد پروژهها براساس برنامه زمانبندی استوار است، بیان داشت: با کنترل و دسترسی هوشمند سرانه فضای سبز توسط مردم میتوانیم شاهد حفظ و توسعه روند روبهرشد آن باشیم. او با بیان اینکه یکی از پروژه شاخص 15گانه، توجه به سرانه فضای سبز و نظارت مردم برای کنترل فضای سبز است، خاطرنشان کرد: تاکنون در دو منطقه از شهرداری شیراز موضوع دسترسی و کنترل مردمی بر فضای سبز اجرا شده و طبق برنامهریزی صورت گرفته تا پایان سال نرمافزاری برای کنترل مردمی سرانه فضای سبز رونمایی خواهد شد.
کنترل هوشمند فضای سبز
زارعی اضافه کرد: با کنترل هوشمند فضای سبز، وضعیت درختان شناسنامهدار کنترل میشود و شاهد توسعه فضای سبز در سطح مناطق براساس پارامترهای تعریفشده خواهیم بود. این عضو شورا گریزی هم به موضوع تفکیک سازمان سیما و منظر زد و افزود: بهدلیل حجم اقدامات این حوزه در شهرداریها، در برخی از کلانشهرها سازمان سیما و منظر از یکدیگر مجزا شدند تا با تأمین نیروی انسانی بیشتر بتوانند خدمات جامعتری را ارائه نمایند. زارعی همچنین از نگاه ویژه شورای ششم بر موضوع کارگران فضای سبز به نام سبزبانها خبر داد و افزود: نگاه مدیریت شهری برمبنای حمایت از پاکبانها و حراست از فضای سبز است. عضو شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه از ساماندهی بازارچهها بهعنوان یک کار ارزشمند توسط سازمان میادین و مشاغل شهری شهرداری یاد کرد و گفت: در زمینه ایجاد بازارهای محلی با طراحی سنتی اسلامی شاهد روند بسیارخوبی هستیم. رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدماتشهری شورا درباره موضوع استفاده از توان سرمایهگذاران برای احداث مرکز تحقیق و تولید
گلوگیاه گفت: از تولیدات بخش خصوصی در حوزه تولید گلوگیاه نیز بهره ببریم تا مشارکت برای شهرداری و سرمایهگذار سوددِه باشد. زارعی در بخش پایانی سخنانش خواستار هماندیشی وهمافزایی در حوزه مشارکت با سرمایهگذاران با محوریت معاونت خدماتشهری و شهردار شیراز شد.
گستراندن فرش سرخ برای سرمایهگذاران
رئیس کمیسیون برنامهوبودجه، امور حقوقی و املاک شورای اسلامی شهر شیراز خواستار گستراندن فرش سرخ برای سرمایهگذاران حوزه فضای سبز شد و از اقدامات راهبردی برای توسعه و نگهداری از ریههای شهر خبر داد. افسانه خواستخدایی با تقدیر از عملکرد مجموعه سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز اظهار داشت: طی یک سال و نیم گذشته اقدامات بسیار مطلوبی در این سازمان با مدیریت دکتر کشتکار انجام شده که دستاوردهای بزرگی را برای کلانشهر شیراز بههمراه داشته است. او گستره فعالیت سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز را بسیار وسیع برشمرد و اظهار داشت: برای موفقیت در زمینه توسعه و نگهداری از فضای سبز براساس قانون به همافزایی همه دستگاهها نیاز مبرمی داریم. ناظر شورای اسلامی شهر در سازمان سیما و منظر در بخش دیگری از سخنانش افزود: سرمایهگذاری در حوزه سیما، منظر و فضای سبز شهری قابل قیاس با سایر پروژههای سازمان سرمایهگذاری شهرداری شیراز نیست و باید با دیدگاه متفاوتی به افرادی که علاقهمند به مشارکت و فعالیت در این عرصه هستند وارد مذاکره و توافق شد و از سختگیریهای متداول پرهیز کرد.
تمرکز بر جذب سرمایهگذاری
خواستخدایی با انتقاد از عدم حصول نتیجه مذاکره با سرمایهگذاران حوزه فضای سبز طی دو سال اخیر گفت: در زمینه گسترش فضای سبز باید فرش قرمز برای سرمایهگذاران گستراند تا خدمات گرانبهایی را به شهر و شهروندان ارائه دهند. او خواستار بازنگری در سیاستهای جذب سرمایهگذار بهمنظور شکوفایی استعدادهای باغ گلوگیاه شهرداری شیراز در گویم شد و اظهار داشت: مرکز تولید و تحقیق گلوگیاه در شمال غرب شیراز دارای استعدادهای بالقوهای در راستای ارائه خدمت به شهر و شهروندان است که با حضور سرمایهگذاران میتوان از این پتانسیل ارزشمند بهرهمند شد. به گفته این مقام مسئول، ظرفیتهای مرکز تولید و تحقیق گلوگیاه در شمال غرب شیراز برای سالیان متمادی بهحال خود رها شده بود و طی ماههای اخیر با نگاه ویژه سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز احیا شده و هنوز تا نقطه مطلوب فاصله دارد. خواستخدایی خواستار شنیدن سخنان سرمایهگذاران شد و اظهار داشت: شهرداری شیراز در حوزه توسعه و نگهداری فضای سبز شهری تنهاست درحالیکه براساس قانون دستگاههای متعددی نظیر وزارت نیرو، منابع طبیعی و غیره در این زمینه مسئولیتهایی برعهده دارند که متأسفانه عملکرد مطلوبی برجای نگذاشتند. رئیس کمیسیون برنامهوبودجه، امور حقوقی و املاک شورای اسلامی شهر شیراز خاطرنشان کرد: اعتبارات مالی سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز نسبت به بسیاری از کلانشهرها ناچیز است و با تلاشهای خستگیناپذیر و جهادی به موفقیتهای بزرگی دست یافتهاند. او خواستار مطالبهگری رسانهها از سایر دستگاهها بهمنظور انجام مسئولیت در حوزه فضای سبز شد و اظهار داشت: براساس قانون ترویج شیوههای نوین آبیاری باید با همکاری دستگاههایی نظیر وزارت نیرو اجرایی شود. به گفته خواستخدایی، طی سه سال اخیر شورای اسلامی شهر شیراز کمیته ویژه فضای سبز و سیما و منظر شهری فعالیتهای زیادی را در دستور کار قرار داده که عملکرد آن روند صعودی داشته است. او در این زمینه بیان داشت: مصوبه یکپارچهسازی مدیریت واحد برفضای سبز شورای اسلامی شهر شیراز هنوز وارد فاز اجرایی نشده است؛ درحالیکه میتوانست کمکهای شایانی را در راستای حفظ هویت سبز شیراز انجام دهد. در همین راستا از شهردار سختکوش کلانشهر شیراز و معاونت خدماتشهری درخواست داریم تا پیگیری این مصوبه را بهصورت ویژه در دستور کار قرار دهند.
رصد سرانه فضای سبز در مناطق یازدهگانه
رئیس کمیسیون برنامهوبودجه، امور حقوقی و املاک شورای اسلامی شهر شیراز افزود: طرح جامع تفضیلی فضای سبز شیراز به همت مدیریت شهری درحال اجرا است و تلاشهای قابل توجهی در راستای ممیزی هوشمندسازی سرانه فضای سبز انجام شده است. در همین زمینه اطلاعات مناطق 4 و 8 شهرداری شیراز بارگذاری شده و دیتاهای سایر مناطق نیز درحال آمادهسازی و انعقاد قرارداد ممیزی است. خواستخدایی در بخش دیگری از سخنانش بیان داشت: موضوع اقتصادی کردن باغات عمومی و بوستانها در شهرداری شیراز سیاستگذاری شده و سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری درحال فعالیت در این زمینه است تا با جذب سرمایهگذار مقدمات فعالسازی آنها را فراهم آورد. او پیرامون تفکیک سازمان سیما و منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز به دو سازمان مستقل گفت: طرح اولیه این موضوع در شورای اسلامی شهر مطرح شد و در مرحله تحقیق و مطالعه قرار دارد. عضو هیئترئیسه شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه با تشریح برخی از فعالیتهای سازمان سیما و منظر شهرداری شیراز گفت: گسترش فضای سبز در مدارس، بذرپاشی در ارتفاعات، پویش کاشت یکصدهزار نهال نارنج، نورپردازیهای شهری، نصب المان، زیباسازی مناظر شهری با مشارکت شهروندان، کاشت 385هزار اصله درخت در کمربندی و در سطح شهر، الگوسازی کاشت درخت در سطح شهر بهصورت ویژه در دستور کار شهرداری شیراز قرار گرفته که به همت سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز انجام میشود. به گفته نماینده مردم شیراز در پارلمان شهری، المانهای نوری و نورپردازی علاوهبر زیباسازی و ترویج نشاط شهروندی نقش ارزندهای در تقویت چشمانداز شبهای شیراز دارند. خواستخدایی از زیباسازی شبهای شیراز با لوسترهای شهری خبر داد و افزود: این پروژه در دو فاز اجرایی میشود که مرحله اول آن در بلوارهای امام رضا (ع)، آزادی، مدرس و امیرکبیر به بهرهبردرای رسید و در فاز دوم بلوارهای قدس، رحمت و خلیج فارس در دستور کار قرار دارد.
صیانت از آب، خاک و هوای شیراز
نایبرئیس شورای شهر شیراز نیز در این جلسه گفت: در مرکز تولید و تحقیق گلوگیاه شمال غرب شیراز بنای بوستانسازی نداریم؛ بلکه هدف از اجرای این پروژه تبدیل این ظرفیت به مرکز تحقیق گلوگیاه است.محمدتقی تذروی با اشاره به سه عنصر اساسی مورد نیاز فضای سبز یعنی خاک، آبوهوا افزود: مرکز تولید و تحقیق گلوگیاه شمال غرب شیراز از همه پیشنیازها برای پرورش گیاه برخوردار است و باید این محل را برای تحقیقات دانشجویان مهیا سازیم.
ساماندهی؛ از دستفروشان تا بارفروشان
معاون محیطزیست و خدماتشهری شهرداری شیراز نیز در این جلسه با اشاره به پروژههای ۱۵گانه خدماتشهری شیراز گفت: ساماندهی دستفروشان، بارفروشان و اغذیهفروشان یکی از این پروژههای مهمی است که با نگاهی ویژه دنبال میشود. روحالله خوشبخت اضافه کرد: در این زمینه مصوبهای از کمیسیون عمران و
حملونقل ابلاغ شده بود که در حین بررسی لایحه مشخص شد این آییننامهها و دستورالعملهای قبلی پیشبینیهای لازم را در این زمینه انجام داده است.
سامانه بوستان به یاری شیراز میآید
در ادامه این نشست رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز از ایجاد و راهاندازی سامانه الکترونیکی به نام بوستان خبر داد. دکتر حمید کشتکار با اشاره به اینکه یکی از دغدغههای اصلی مدیریت شهری کاهش مسائل زیستمحیطی و ارتقای کیفی فضای سبز شهری است، اظهار کرد: مساحت این مرکز حدود 15 هکتار است که در منطقه خوش آبوهوای شیراز احداث شده و قابلیت خوبی در زمینه تولید گلوگیاه دارد. وی با بیان اینکه ایجاد و گسترش فضای سبز موجب بهبود وضعیت زیستمحیطی شهرها میشود، افزود: راهاندازی این مرکز با حمایتهای اعضای شورای اسلامی شهر شیراز بهویژه اعضای کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدماتشهری شورای اسلامی شهر درحال انجام است. رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز گفت: در سال گذشته طرحی را جهت راهاندازی این مرکز تهیه و به سازمان سرمایهگذاری شهرداری شیراز جهت فراخوان جذب سرمایهگذار ارائه نمودیم تا عملیات راهاندازی با همراهی سرمایهگذاران سریعتر انجام شود.
رشد پایدار در پرتو سرمایهگذاری
کشتکار با بیان اینکه جلسات متعددی با سرمایهگذار انجام شده و به توافقات خوبی نیز دست یافتهایم، گفت: در راهاندازی این مرکز سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز منتظر سرمایهگذار نماند و از سال قبل مقدمات راهاندازی این مرکز را کلید زد که در این راستا زیرساختهای فاز اول شامل خاکبرداری، حمل ضایعات، سنگریزی، مخلوطریزی، تکلبهگذاری، کابلکشی و نصب پایههای روشنایی و همچنین شبکه آب را انجام داده است. وی افزود: درحالحاضر نیز بخشهایی از طراحی و ایجاد زیرساخت در فاز دوم نیز انجام شده تا با انتخاب سرمایهگذار سریعتر به نتیجه برسیم. به گفته کشتکار، احداث گلخانه بزرگ نیز در طراحی این مرکز پیشبینی شده است. رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز با بیان اینکه ایجاد زیرساخت نیاز به مطالعه دارد، اظهار کرد: یکی از شاخصههای توسعه و افزایش فضای سبز، احصای مساحت فعلی فضای سبز شهری است تا برنامههای متناسب با آن را انجام دهیم. دکتر کشتکار با بیان اینکه چهارهزار و200 هکتار مساحت فضای سبز شهری شهرداری شیراز است، گفت: بیشترین مساحت فضای سبز در ارتفاعات پیرامونی به مساحت دو هزار و600 هکتار است که حفظ و نگهداری آن بهعهده شهرداری شیراز است. وی با بیان اینکه مراحل ممیزی در برخی مناطق پایان پذیرفته، افزود: این عملیات در مناطق6، 7، 9 و 11 در مرحله مناقصه است و بهزودی وارد فاز اجرایی خواهد شد.
تحول بزرگ در ارتقای فضای سبز شهری
کشتکار با اشاره به اینکه ممیزی فضای سبز در مناطق یک، دو، سه و پنج شهرداری شیراز درحال انجام است، گفت: ممیزی فضای سبز گامی بزرگ در انجام برنامهریزی در جهت توسعه و گسترش فضای سبز شهری شیراز است. وی در ادامه با بیان اینکه بازنگری طرح جامع و تفصیلی فضای سبز شهری شهرداری شیراز به تصویب شورای اسلامی شهر شیراز رسیده، گفت: بهزودی پساز انجام مراحل مناقصه و انتخاب پیمانکار وارد فاز اجرایی خواهیم شد. رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز از راهاندازی سامانه الکترونیک به نام بوستان در سازمان خبر داد و اظهار کرد: این اقدام سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز با تحول بزرگ روبهرو خواهد شد. کشتکار ضمن مثبت ارزیابی کردن این سامانه گفت: نظارت الکترونیکی بهصورت روزانه، یکی از کارکردهای خوب این سامانه خواهد بود. وی با بیان اینکه عملکرد پیمانکاران بهصورت روزانه در این سامانه ثبت میشود و امکان تغییر نیز نخواهد داشت، افزود: کنترل پرداخت حقوق و مزایای سبزبانان ازطریق همین سامانه امکانپذیر خواهد بود. رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز با بیان اینکه ایجاد شفافیت و جلوگیری از فساد از مزایای مهم این سامانه است، اظهار کرد: تا سال 1404 تمام قراردادهای حوزه فضای سبز بر این سامانه بارگزاری میشود.
جهاد خدمترسانی در سیما و منظر شیراز
کشتکار با اشاره به حجم بالای کار در سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز افزود: درحالحاضر250 پروژه در حوزه زیباسازی درحال اجرا است که برخی از آنان شامل چندین زیرپروژه نیز میشوند. وی با اشاره به اینکه این سازمان از ادغام پنج سازمان مجزا با وظایف گسترده تشکیل شده است، گفت: با تعداد نیروی انسانی محدودی که در اختیار داریم، کار بزرگی درحال انجام است. براین باوریم که سالمترین، پرکارترین و تخصصیترین نیروها در این سازمان فعالیت دارند که هرکدام بهتنهایی گنجی برای شهرداری محسوب میشوند. وی در ادامه با اشاره به بازدید هفته گذشته شهردار شهر بندرعباس از فضای سبز شهری شهرداری شیراز افزود: شهر بندرعباس 480 هکتار فضای سبز شهری دارد که هزینه حفظ و نگهداری آن بیشاز350 میلیارد تومان است و این درحالی است که هزینه حفظ و نگهداری فضای سبز شهری شهرداری شیراز به مساحت 4 هزار و دویست هکتار480 میلیارد تومان است که در مقایسه با شهر بندرعباس حدود یکونیم برابر کمتر است. کشتکار با اشاره به اینکه هزینه حفظ و نگهداری فضای سبز شهرهای کرج، تهران و مشهد چندین برابر هزینه شهر شیراز است، گفت: به جرأت میگویم که هزینه حفظ و نگهداری فضای سبز شهری شهرداری شیراز در مقایسه با دیگر شهرها درحد رایگان است. رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز با اشاره به بودجه 850 میلیارد تومانی این سازمان افزود: کمتر از 2صدم درصد بودجه 31 هزار میلیاردی شهرداری شیراز صرف هزینه حفظ و نگهداری فضای سبز شهری میشود که رقم بسیار ناچیزی است.
برونسپاری و ساماندهی بازارهای هفتگی
در ادامه این جلسه، رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شیراز نیز پیرامون طرح نوین ساماندهی دستفروشان گفت: دستفروشان به سه دسته بارفروشان، اغذیهفروشیهای سیار و بساطیها تقسیمبندی میشوند که برای ساماندهی هریک از آنها برنامه ویژهای داریم.پژمان شفیعی افزود: برای ساماندهی بساطیهای شبانه اقدامات زیربنایی و کاربردی در دستور کار قرار گرفته است. در مرحله اول شب بازارهای زند و ارم را جابهجا کردیم و انتقال دو شب بازار دیگر در محورهای سینماسعدی و عفیفآباد درحال انجام است. وی با بیان اینکه درحال برونسپاری و ساماندهی بازارهای هفتگی هستیم، اظهار داشت: بهمنظور ساماندهی دستفروشان سامانهای طراحی شده که دستفروشان باید در آن ثبتنام کنند و زمان و مکانی که آنها میتوانند در آنجا اقدام به دستفروشی کنند، مشخص میشود.
پروژههای سرمایهگذاری از راه میرسند
در ادامه این نشست رئیس سازمان سرمایهگذاری شهرداری شیراز با تأکید براین موضوع که از سرمایهگذاران در حوزه فضای سبز استقبال میکنیم، اظهارداشت: در سال گذشته فرآیند اجرای پروژه سرمایهگذاری به حوزههای مختلف شهرداری ابلاغ شده است. هومان معصومی از بررسی توجیحی صفر تا 100 پروژههای سرمایهگذاری خبر داد و افزود: روش ارائه پروژههای سرمایهگذاری به این صورت است که قبلاز مرحله کارشناسی در جلسههای مشترکی مدل مالی پروژهها مورد بررسی قرار میگیرد. او همچنین از اعلام فراخوان ورود سرمایهگذاران به پروژه مرکز تحقیق و توسعه مرکز گلوگیاه شمال غرب شیراز خبر داد و افزود: در این روش سرمایهگذاری باید منافع شهرداری و سرمایهگذار مدنظر قرار گیرد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین