مدیر شعب بانک کشاورزی فارس یکی از مهمترین رسالتهای این مجموعه را تحقق شعار سال برشمرد و از بسترسازی برای بانکداری قرضالحسنه خبر داد. عباس قائدیزاده در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت نود و یکمین سالگرد تأسیس بانک کشاورزی و چهلمین سالگرد تأسیس صندوق بیمه کشاورزی برگزار شد، با تبریک فرارسیدن دهه امامت و ولایت به تشریح عملکرد یکساله بانک پرداخت و اظهار داشت: کل غرامت بیمه محصولات کشاورزی در استان پهناور فارس به میزان 3100میلیارد ریال طی سال گذشته پرداخت شده است.
پرچمداری بانک کشاورزی فارس در کشور
به گفته این مقام مسئول، بانک کشاورزی در استان فارس 142 شعبه فعال دارد که بزرگترین شبکه شعبهای در سطح کشور محسوب میشود. وی از سیاستگذاری به منظور پیشگیری از مهاجرت روستائیان و گسترش حاشیهنشینی خبر داد و افزود: بانک کشاورزی فارس از لحاظ کیفیت عملکرد شعب و با داشتن 2 شعبه ممتاز، جزء مدیریتهای برتر بانک کشاورزی کشور است. مدیر شعب بانک کشاورزی فارس تصریح کرد: پراکندگی شعب بانک در استان بهگونهای است که تقریباً در تمام بخشهای استان و حتی بعضی از روستاها و مناطق محرومی که بانک دیگری وجود ندارد، در حال ارائه خدمت هستیم.قائدیزاده در بخش دیگری از سخنانش به حوزه اعتبارات، اشاره و عنوان کرد: این بانک مکلف به تخصیص 90 درصد تسهیلات پرداختی به بخش کشاورزی است که این نسبت در سال 1402 برابر 92 درصد بوده است.وی اضافه کرد: در سال 1402، بالغ بر 90هزار میلیارد ریال تسهیلات در بخشهای مختلف به 43732 متقاضی در قالب 48457 فقره تسهیلات پرداخت شده است. به گفته مدیر شعب بانک کشاورزی فارس، در بخش زراعت نیز بیش از 10050میلیارد ریال در قالب 6209 فقره تسهیلات پرداخت شده است. قائدیزاده ادامه داد: در سال گذشته بالغ بر 3820میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه ازدواج نیز به 1844 نفر از متقاضیان پرداخت شده است. وی به پرداخت 5542میلیارد ریال اعتبار در قالب 5864 فقره تسهیلات در بخش باغداری اشاره کرد و افزود: در سال گذشته 327 فقره تسهیلات مکانیزاسیون (تراکتور، کمباین، پهباد و سایر ماشینآلات و ادوات کشاورزی و دامپروری) با مبلغ 2561میلیارد ریال نیز پرداخت شده است.
پشتیبانی بانک کشاورزی از صنایع
مدیر شعب بانک کشاورزی فارس از پرداخت معادل 392میلیارد ریال تسهیلات صنایع تبدیلی در سال گذشته نیز خبر داد و گفت: بیش از 28400 فقره انواع ضمانتنامه بانکی به مبلغ 12000میلیارد ریال هم برای پشتیبانی از فرایندهای مختلف اقتصادی به صورت تأمین مالی بدون پرداخت تسهیلات در سال 1402 صادر شده است. قائدیزاده، میزان تسهیلات پرداختی صندوق توسعه ملی در سال گذشته را 1625میلیارد ریال در قالب 426 فقره تسهیلات اعلام کرد و افزود: برای ساخت گلخانه نیز مبلغ 4797میلیارد ریال به 395 طرح پرداخت شده است. وی به پرداخت بالغ بر 14444میلیارد ریال در قالب 9037 فقره تسهیلات در زیربخش دام، طیور و زنبورداری نیز اشاره و بیان کرد: در سال گذشته تعداد 21 فقره بالغ بر 7138میلیارد ریال تسهیلات بذور گواهیشده پرداخت شده است. مدیر شعب بانک کشاورزی فارس گریزی هم به بخش بیمه کشاورزی استان زد و در این خصوص عنوان کرد: از 142 شعبه استان، 54 شعبه بیمهای و 9 شرکت بیمهای با 100 دفتر اصلی و فرعی و 191 نفر کارگزار بخش خصوصی در حال خدمت به کشاورزان هستند. قائدیزاده ادامه داد: برای بیش از 405هزار رأس انواع دام به تعداد 8500 نفر بیمهگذار نیز بیمه صادر شده است. وی از صدور بیمه برای بیش از 95میلیون قطعه طیور نیز خبر داد و اعلام کرد که 3100میلیارد ریال غرامت در سال زراعی 1402-1401 نیز پرداخت شده است.
ارائه پوششهای حمایتی توسط بانک کشاورزی
مدیر شعب بانک کشاورزی فارس به صدور تعداد 80هزار فقره بیمهنامه تا پایان اردیبهشتماه 1403 هم اشاره کرد و گفت: بیش از 30هزار هکتار باغات به تعداد 22000 بیمهگذار نیز بیمه صادر شده است. قائدیزاده با بیان اینکه حدود 10 درصد از پورتفوی (سبد سرمایهگذاری) سطح بیمه کشور در استان فارس انجام شده است، خاطرنشان کرد: برای 332هزار هکتار محصولات زراعی به تعداد 58000 بیمهنامه صادر شده است. وی از رشد 40درصدی بیمه 117هزار هکتار دیمزارها در طرح جهش نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: این بانک موفق به کسب رتبه اول در بخش دام، رتبه دوم در محصولات باغی و رتبه سوم در بخش ابنیه شده است. مدیر شعب بانک کشاورزی فارس همچنین به اقدامات حوزه تجهیز منابع و بانکداری الکترونیک طی یک سال اخیر اشاره کرد و گفت: در این بازه زمانی بیش از 900میلیارد ریال کارت هدیه به فروش رفته، بیش از 690هزار فقره کارت الکترونیکی صادر شده و بیش از 57میلیون دلار حواله ارزی صادر شده است. قائدیزاده فعالیت بیش از 193 دستگاه خودپرداز و 56هزار دستگاه پایانه فروش را از دیگر اقدامات بانک متبوع در سال گذشته عنوان کرد و از استقبال عموم مردم از کارتهای هدیه بانک کشاورزی خبر داد.
رشد جایگاه بانک کشاورزی فارس در کشور
وی از پرداخت بیش از 150هزار میلیارد ریال وجه گندم در استان خبر داد و به وصول مطالبات اشاره کرد و گفت: در اجرای بند «خ» ماده 33 قانون بودجه، بیش از 68203 پرونده با اصل بدهی برابر 15290میلیارد ریال با استفاده از 7229میلیارد ریال یارانه دولتی تمدید شده است. مدیر شعب بانک کشاورزی فارس تصریح کرد: 3360 فقره تسهیلات با استفاده از قانون تسهیل تسویه بدهی بدهکاران تعیین تکلیف شده است. همچنین تعداد 16108 فقره به مبلغ 580میلیارد ریال مشمول بخشودگی وجه التزام شده و تعداد 2150 فقره تسهیلات به مبلغ 6463میلیارد ریال تمدید شده است. قائدیزاده در خاتمه سخنانش به جایگاه مدیریت بانک کشاورزی فارس در ارزیابی عملکرد مدیریتها در سال 1402 اشاره و از رشد 20پلهای نسبت به پایان سال 1401 خبر داد.
سیاستگذاری برای ترویج قرضالحسنه
در ادامه این نشست خبری، معاون امور مشتریان و توسعه کسب و کار بانک کشاورزی استان فارس از سیاستگذاری به منظور رونق سنت نیکوی قرضالحسنه در جامعه خبر داد. مازیار نوری از ارائه خدمات نوین در بانک کشاورزی خبر داد و افزود: طرح احسان در حوزه سپردهپذیری و پرداخت تسهیلات قرضالحسنه بر اساس مدت سرمایهگذاری سپردهگذاران آماده ارائه خدمات به مشتریان گرانقدر بانک کشاورزی هستیم. او نرخ تسهیلات طرح احسان را صفر یا چهار درصد عنوان کرد و افزود: سقف این تسهیلات سیصدمیلیون تومان است که قابلیت واگذاری امتیاز نیز در آن دیده شده است. نوری به نیکوکاران و خیران پیشنهاد کرد با سپردهگذاری در طرح احسان بانک کشاورزی نسبت به واگذاری امتیاز تسهیلات به نیازمندان اقدام کنند و از برکات معنوی آن بهرهمند گردند. به گفته معاون امور مشتریان بانک کشاورزی استان فارس، طرح احسان برای سازمانهای بخش خصوصی و ادارات دولتی نیز کارایی لازم را دارد و با سپردهگذاری در این طرح میتوانند از مزایای تسهیلات قرضالحسنه بانک کشاورزی برای کارکنان خود بهرهمند گردند. او با یادآوری قرعهکشی ویژه برای حسابهای قرضالحسنه در بانک کشاورزی افزود: 1000 جایزه دوییستوپنجاهمیلیون تومانی برای این قرعهکشی در نظر گرفته شده و تا 22 مردادماه فرصت افتتاح حساب قرضالحسنه و افزایش یا تکمیل موجودی باقی است.
بانکداری چابک، خدمتی ماندگار به مشتریان
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه بانک کشاورزی از خدمت جدید خود با عنوان «چابک» (چک الکترونیک بانک کشاورزی) رونمایی کرد، اظهار داشت: با استفاده از «چابک» امکان صدور چک در هر زمان و مکان بدون نیاز به حمل دسته چک و کارسازی چک بدون نیاز به مراجعه به شعبه فراهم میشود. امنیت بسیار بالا، عدم امکان سوءاستفاده، سرقت، مفقودی، امکان دریافت همزمان چک کاغذی و چک امن دیجیتال، از دیگر مزایای استفاده از چک الکترونیکی بانک کشاورزی «چابک» است. معاون امور مشتریان و توسعه کسب و کار بانک کشاورزی استان فارس در ادامه افزود: خدمت سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، به صورت شبانهروزی و بدون محدودیت مبلغ، در دسترس مشتریان قرار دارد. شرط بهرهمندی از مزایای سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، داشتن حداقل یک حساب فعال در این بانک و همچنین معرفی امضای دیجیتال است. صرفهجویی در کاغذ و حفظ محیطزیست، عدم نیاز به نگهداری فیزیکی، امنیت بالا و عدم امکان جعل سفته الکترونیکی، داشتن کد شناسایی منحصر به فرد و مواردی از این دست از مزایای سفته الکترونیک بانک کشاورزی است.
گسترش چتر حمایتی برای افزایش بهرهوری
در ادامه این نشست خبری، معاون خدمات بیمهای مدیریت شعب بانک کشاورزی استان فارس از گسترش چتر حمایتی به منظور رشد تولید و افزایش بهرهوری فعالان این عرصه خبر داد. پژمان پزشكی از اقدام راهبردی صندوق بیمه بانک کشاورزی در حوزه حمایت از محیطزیست و گونههای جانوری خبر داد و افزود: چنانچه کشاورزان با خسارت ناشی از حمله حیوانات به مزارع روبهرو شوند، میتوانند از پوششهای حمایتی این طرح بهرهمند شوند. او از تشکیل بیش از 210 پرونده در این حوزه خبر داد و افزود: برخی از این پروندهها دربردارنده خسارتهای سنگینی به کشاورزان و دامداران است که تحت پوشش خدمات ممتاز بیمه بانک کشاورزی قرار
میگیرند.