پزشکیان: متهمکردن یکدیگر، ره به جایی نمیبرد، روزنامه شیراز نوین
کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری گفت: رئیسجمهوری شنونده و پاسخگو خواهم بود، نه سخنگو و ناشنوا.
مسعود پزشکیان سهشنبه پنجم تیر ۱۴۰۳ در پنجمین مناظره انتخابات ۱۴۰۳ با موضوع «دولت کارآمد» در فرصت ۵ دقیقه اول بخش اول مناظره با بیان اینکه «پرسش این است که در اولین گام چه خواهم کرد»، اظهار کرد: اگر از مردم بپرسیم که رئیسجمهور چه مشکلی را باید حل کند، اکثریت قاطع مردم به مسائل اقتصادی نظیر تورم، عدم تناسب دخل و خرج، بیکاری، بیثباتی سیاستها، وضعیت بانکها، مالیاتهای غیرقابلتوجیه و از این قبیل اشاره میکنند و در مرحله بعد به مسئله سیاست خارجی و ارتباط با جهان و موضوعات اجتماعی و فرهنگی اشاره خواهند کرد.
وی افزود: اگر از من بپرسید مهمترین کاری که رئیسجمهور باید انجام دهد چیست، میگویم که مهمترین کار او پاسخ دادن به این سؤال است که چرا این مسائل حل نمیشود. وجود مسئله در همه جوامع طبیعی است، اما آنچه طبیعی نیست، حل نشدن مسئلهها و باقی ماندن آنها برای مدت طولانی است. من میگویم که چرا این مسائل حل نشده است و با ادامه وضع موجود نیز حل نخواهد شد. نامزد انتخابات ریاستجمهوری، شکاف عمیق داخل ساختار سیاسی و شکاف میان مردم و دولت را مهمترین مانع تصمیمگیری در کشور عنوان کرد و گفت: مصالح مردم قربانی درکهای متفاوت از منافع ملی است و شکاف میان مردم و دولت نیز باعث ترس از تصمیمگیریهای مهم و عدم اطمینان به حمایت مردم از این تصمیمات شده است؛ با این سطح از نزاع درون حکومت و شکاف میان مردم و دولت، نمیشود برای ایران کار مهمی کرد و با این نزاعها و شکافها نمیشود برای تورم نظام چند نرخی ارز، قیمتگذاری حاملهای انرژی، مسئله آب و تحریمها راهحل پیدا کرد. بهترین راهحلهای کارشناسان در میان نزاعهای سیاسی و شکاف مردم و حکومت بیاثر میشود و خود تبدیل به موضوعی برای منازعه و شکاف بیشتر میشود؛ همانگونه که در گذشته موضوعی ملی نظیر برجام به موضوع نزاع سیاسی و شکاف اجتماعی بدل شد. به گزارش ایسنا، پزشکیان تأکید کرد: من میخواهم الگویی از سیاستورزی و اخلاق سیاسی معطوف بر توافقسازی را سرلوحه کار خود قرار دهم و شدت منازعات سیاسی و شکاف دولت و مردم را کم کنم. ارجاع به امر کارشناسی وظیفه ماست و هیچگاه نمیپذیرم برای کسب رأی در اینجا و در حضور ملت ایران وعدههای غیرکارشناسی و پوچ دهم.
وی اظهار کرد: مشکل ما نبود راهحل نیست؛ کلی راهحل داریم. مردم از گذشته تاکنون را نگاه کنند. چراکه قرار بود یکمیلیون مسکن سالانه ساخته شود و یکمیلیون شغل ایجاد شود و تورم کاهش یابد و همچنین میگفتیم که میخواهیم همهچیز را درست کنیم؛ چرا همهچیز درست نشد؟ این یک واقعیت است که ما نتوانستیم مشکلات را برطرف کنیم و اینکه امروز میگوییم یک روز مشکلات را حل میکنیم، غیرممکن است. ما امروز قانون برنامه داریم و قرار نیست هرکسی خودش یک قانون ارائه دهد. دولت آقای رئیسی این قانون را نوشته است؛ اگر آن را میپذیریم، دیگر پذیرفتن قانون جدید به چه معناست و اگر نامزدها میخواهند همان قانون را اجرا کنند، دیگر این حرفها برای چیست؟ نامزد انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه «تصور نمیکنم برادرمان آقای قاضیزاده تا پایان در انتخابات بمانند»، عنوان کرد: انشاءالله که میمانند و من اشتباه میکنم. واقعیت قضیه این است که ما در سیاستهای کلی نظام و قانون برنامه هفتم باید با هم مشترک شویم و اگر قرار است کاری کنیم، باید همان چیزی که روی میز قرار دارد و به قانون تبدیل شده است را عمل کنیم. ما میتوانیم مشکلات خود را حل کنیم، در صورتی که در ابتدا به کارشناسان اعتماد کنیم؛ چراکه دارای تجربه علم و سابقه و همچنین تعهد هستند. پزشکیان علت عدم تحقق وعدهها را عدم تطبیق با واقعیات دانست و اظهار کرد: دومین دلیل عدم تحقق وعدهها وجود اختلافات در داخل است؛ قانون میثاق مشترک ماست و افرادی که ادعا دارند باید این قانون را اجرا کنند. من با تمام وجود به مردم عشق میورزم و در زندگی رفتار طبابت و همه بخشهای زندگیام نشان دادهام. اگر غیر از این بوده است نشان دهند. اینکه ما همدیگر را متهم کنیم، ره به جایی نمیبرد. بیایید دست از اختلافات برداریم؛ چراکه اختلاف به معنای لبه آتش و نابودی کشور
است.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین