سالاد اندونزی یکی از انواع سالادهای خوشمزه و معروف اندونزی میباشد که شباهت زیادی به سالاد کلم سفید دارد، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با ما باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
کلمبرگ قرمز: ۱ پیمانه
کلمبرگ سفید: ۲ پیمانه
کالباس: نصف پیمانه
ذرت: نصف پیمانه
نخودفرنگی: نصف پیمانه
سس مایونز: نصف پیمانه
خیارشور: ۴ عدد
هویج: ۲ عدد
کشمش پلویی: بهاندازه دلخواه
نمک و فلفل سیاه: بهاندازه کافی
طرز تهیه
مرحله اول
ابتدا کلمبرگ سفید و قرمز را بهصورت رشتههایی نازک و بهصورت یکدست خرد میکنیم سپس داخل یک کاسه بزرگ و جادار میریزیم. البته برای سرعت بخشیدن به خرد کردن کلمبرگ میتوانید از رنده درشت نیز استفاده کنید.
مرحله دوم
خرد کردن کلمها بهصورت رشتهای باعث میشود در پایان سالاد زیباتری داشته باشیم. برای ذرت و نخودفرنگی میتوانید بهصورت آماده از کنسرو نخودفرنگی و کنسرو ذرت استفاده کنید. اگر تمایل دارید خود نخودفرنگی و ذرت را بپزید میتوانید هرکدام را بهصورت جداگانه با مقداری آب و نمک بگذارید تا پخته شوند.
مرحله سوم
ذرت و نخودفرنگی خیلی سریع میپزند، پس بیش از حد نگذارید روی حرارت بمانند تا له شوند. در این مرحله به سراغ آماده کردن هویج میرویم. هویج را به سلیقه خود میتوانید بهصورت پخته یا خام استفاده کنید. اگر میخواهید هویج را بپزید بهتر است آن را بخارپز کنید.
مرحله چهارم
هویج را هم بهصورت رشته خرد کنید و کنار بگذارید. در مرحله چهارم خیارشورها را بهصورت ریز خرد میکنیم و پساز اینکه آب اضافیشان را گرفتیم کنار میگذاریم. در ادامه کالباس را هم بهصورت رشته نازک خرد میکنیم و بههمراه خیارشور، هویج، نخودفرنگی و ذرت به کاسه حاوی کلمبرگ اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله باید سس سالاد را آماده کنیم. برای این منظور سس مایونز را داخل یک کاسه کوچک میریزیم سپس مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه میکنیم و مواد سس را خوب مخلوط میکنیم تا یکدست شوند. درصورت تمایل میتوانید کمی آبلیمو هم به سس اضافه کنید.
مرحله ششم
پساز اینکه سس آماده شد آن را به مواد سالاد اضافه میکنیم و به آرامی مواد را مخلوط میکنیم بهطوری که مواد له نشوند. در پایان سالاد را با کشمش، زیتون سیاه یا گوجهگیلاسی به سلیقه خود تزیین میکنیم و در یخچال قرار میدهیم تا سالاد جا بیفتد. پساز دو ساعت سالاد را سرو میکنیم.
نکات کلیدی
سالاد اندونزی رژیمی
اگر میخواهید این سالاد را بهصورت رژیمی تهیه کنید باید مواد
پرکالری را حذف یا جایگزین کنید. میتوانید بهجای استفاده از سس مایونز از ماست کمچرب ، روغن زیتون یا آبلیموترش تازه استفاده کنید. کشمش هم دارای کالری نسبت بالایی میباشد پس بهتر است کشمش را هم از دستور بالا حذف کنید.
سالاد اندونزی قالبی
اگر میخواهید سالاد اندونزی خود را بهصورت قالبی درست کنید ابتدا مقداری نم آب داخل قالب بزنید سپس یک کیسهفریزر را باز کنید و داخل قالب قرار دهید. نمدار کردن داخل قالب باعث میشود که کیسهفریزر به قالب بچسبد و در زمان اضافه کردن سالاد تکان نخورد. در ادامه سالاد را به آرامی در قالب میریزیم و با کمی فشار پشت قاشق آنرا فشرده میکنیم سپس در یخچال قرار میدهیم تا سالاد شکل بگیرد.
سالاد اندونزی با کشمش
در دستور اصلی سالاد اندونزی کشمش وجود ندارد اما در دستور ایرانی این سالاد میتوانید به دلخواه کشمش هم به آن اضافه کنید. برای این منظور حتماً از کشمش پلویی استفاده کنید و قبلاز اضافه کردن کشمشها آنها را به مدت ۲۰ دقیقه در آب سرد بخیسانید تا نرم شوند سپس به سالاد اضافه کنید.
سالاد اندونزی با فلفلدلمهای
اگر میخواهید از فلفلدلمهای در سالاد خود استفاده کنید توصیه میشود از چند رنگ استفاده کنید تا باعث افزایش زیبایی سالادتان شود. برای اضافه کردن فلفلدلمهای به این سالاد کافیست که فلفلدلمهایها را مانند کلم بهصورت نواری برش بزنید.
سالاد اندونزی با قارچ
برای تهیه این سالاد خوشمزه با قارچ به دو روش میتوانید عمل کنید؛ روش اول خرد کردن قارچها بصورت حلقهای و اضافه کردن بهصورت خام به سالاد و روش دوم اینکه قارچها را کمی تفت دهید سپس به سالاد اضافه کنید.