[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۲۷۹
  • دوره جدید

طرز تهیه مربای آلبالو ، روزنامه شیراز نوین

مربای آلبالو یکی از انواع مرباهای خوش‌رنگ و خوشمزه ایرانی است که مانند دیگر مرباها به‌عنوان صبحانه سرو می‌شود. طعم مربای آلبالو به‌دلیل اینکه این میوه طعمی ترش دارد، مَلَس می‌باشد و به کسانی که عاشق طعم ترش و شیرین هستند توصیه می‌شود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله‌به‌مرحله طرز تهیه مربای آلبالو در ادامه با ما همراه باشید.

 مواد لازم برای 1 شیشه
آلبالو: ۱ کیلوگرم
شکر: ۱ کیلوگرم
آب لیموترش:     ۱ قاشق غذاخوری
وانیل (اختیاری): ۱ پَنس

 طرز تهیه
 مرحله ۱: آماده‌سازی آلبالوها و قراردادن در قابلمه
برای طرز تهیه مربای آلبالو به روش سنتی ابتدا هسته‌های آلبالوها را به وسیله دستگاه هسته‌گیر یا خلال‌دندان خارج می‌کنیم و آن‌ها را به‌صورت لایه‌ای داخل یک قابلمه مناسب می‌ریزیم. به این صورت که روی هر لایه آلبالو مقداری شکر می‌پاشیم، این کار باعث می‌شود که آلبالوها آب بیندازند.

 مرحله ۲: جوشاندن و استراحت آلبالوها
در ادامه هسته‌های آلبالو را داخل یک لیوان آب جوش می‌ریزیم، سپس آب جوش را صاف می‌کنیم و به قابلمه حاوی آلبالوها اضافه می‌کنیم. حالا قابلمه حاوی آلبالو را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار می‌دهیم تا آلبالوها به‌خوبی آب بیندازند.

 مرحله ۳: جداکردن کف روی آلبالوها
پس‌از گذشت این زمان قابلمه را روی حرارت قرار می‌دهیم تا جوش بیاید و روی آلبالوها کف کند. حالا با قاشق یا کفگیر کف روی آلبالوها را جمع می‌کنیم و دور می‌ریزیم. این کار را حتماً انجام دهید تا مربا شفافِ‌شفاف و درخشان شود.

 مرحله ۴: تنظیم حرارت و قوام مربا
حرارت زیر قابلمه را نیز نیست کم‌وزیاد کنید چون باعث می‌شود رنگ مربا سیاه شود. حدود ۳۰ دقیقه زمان نیاز است تا مربا قوام بیاید، اگر مربا بیشتر از ۳۰ دقیقه روی حرارت بماند کیفیتش افت می‌کند و رنگش تیره می‌شود.

 مرحله ۵: خارج‌کردن آلبالوها
اگر پس‌از ۳۰ دقیقه دیدید که مربا قوام نیامده است آلبالوها را خارج کنید و فقط اجازه دهید شربت مربا روی حرارت بماند تا به قوام برسد و حالتی کش‌دار پیدا کند. در آخر مقداری آب‌لیمو و درصورت تمایل وانیل اضافه می‌کنیم.

 مرحله ۶: خنک‌کردن و نگهداری مربا
البته احتمال شکرک زدن این مربا خیلی کم است و می‌توانید آب‌لیمو را هم حذف کنید. حالا اجازه می‌دهیم مربا به مدت ۱۲ ساعت در دمای محیط خنک شود، سپس آن را داخل ظرف شیشه‌ای می‌ریزیم و داخل یخچال نگهدای می‌کنیم.

 مرحله ۷: جلوگیری از سررفتن مربای آلبالو
یکی از نکات مهمی که در تهیه این مربا باید به آن توجه داشته باشیم سر رفتن آب آلبالو است. آب آلبالو مستعد کف زیاد است و به همین دلیل باید در زمان پخت، کاملاً مراقب باشید تا آب آلبالو سرریز نشود.

 مرحله ۸: نکاتی برای رسیدن به طعم و رنگ مطلوب
در حین تهیه مربای آلبالو، می‌توانید از آلبالوهای تازه یخ‌زده یا فریزری استفاده کنید، اما باید به این نکته توجه داشته باشید که طعم و رنگ مربا با آلبالوهای تازه بسیار متفاوت است. همچنین، درصورتی‌که نمی‌خواهید از آب‌لیمو استفاده کنید، می‌توانید از کمی جوهرلیمو نیز استفاده کنید.

 مرحله ۹: تنظیم میزان شکر در ترشی و شیرینی مربا
یکی از مواردی که در تهیه مربا باید تنظیم شود، میزان شکر است. شیرینی و ترشی مربا بستگی به‌مقدار افزوده شده شکر دارد، بنابراین شما می‌توانید مقدار شکر را نسبت به ذائقه خود و خانواده کم یا زیاد کنید.

 نکات کلیدی
 درست‌کردن شربت آلبالو
اگر بخواهیم در کنار مربای آلبالو، شربت این میوه را هم درست کنیم، کافیست که مقداری بیشتری شکر اضافه کنیم و در پایان مقداری از شربت مربا را درون شیشه بریزیم و درون یخچال نگهداری کنیم. برای تهیه شربت کافیست که شیره اضافی مربا را با آب خنک ترکیب کرده و سرو کنیم. آموزش کامل شربت آلبالو را در مطلب زیر ببینید.

 انتخاب آلبالوی مناسب برای مربا
در ابتدا، برای انتخاب بهترین آلبالو برای تهیه مربا، باید به رنگ آلبالو توجه کنید. عموماً آلبالوهایی با رنگ روشن‌تر برای این کار مناسب‌تر هستند. به یاد داشته باشید که رنگ آلبالو در نهایت روی رنگ مربا تأثیر می‌گذارد، بنابراین اگر مربایی با رنگ عالی و زیبا را ترجیح می‌دهید، آلبالوهای با رنگ روشن‌تر را انتخاب کنید.

 اهمیت شکل و ظاهر آلبالو
علاوه‌بر رنگ، شکل و ظاهر آلبالو نیز بسیار مهم است. آلبالوهایی که شکل گرد و کروی دارند، برای تهیه مربا ایده‌آل هستند. دلیل این موضوع این است که هسته این نوع آلبالوها را بسیار راحت می‌توان جدا کرد و این کار تأثیر چشمگیری برکیفیت مربای آلبالو خواهد داشت. برخلاف آلبالوهای گرد و کروی، آلبالوهایی که در ته آن‌ها شیار کوچکی یا فرورفتگی دارند، اصلاً برای تهیه مربا مناسب نیستند. زمانی که سعی می‌کنید هسته این نوع آلبالوها را بیرون بیاورید، آن‌ها له می‌شوند و بافت و شکل خود را از دست می‌دهند که می‌تواند باعث کاهش کیفیت مربای آلبالو شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی