تجارت با روسیه باید برنامهمحور باشد ، روزنامه شیراز نوین
فرزاد وثوقی- گروه خبر
رئیس اتاق بازرگانی فارس گفت: باید تراز تجاری استان را با کشور روسیه مثبت کنیم؛ زیرا پیامد مثبت آن در حوزه صادرات استان ملموس خواهد بود. وی افزود: در حال حاضر انعقاد تفاهمنامههایی مابین بانک سپه و بانک ازبر کشور روسیه، سازمان توسعه تجارت با همتای روسی خود و قانون الحاق ایران به توافق تجارت آزاد با اوراسیا، ظرفیتهای بسیار مناسبی است که متأسفانه تاکنون از این ظرفیتها استفاده مناسب نشده است. محمدصادق حمیدیان تأکید کرد: گسترش و استفاده از ظرفیتهای تجاری کشور روسیه نیازمند یک برنامهریزی منسجم و منظم
است.
او در همایش تخصصی آشنایی با نحوه تعاملات ارزی با کشور روسیه که با حضور نمایندگان بانک سپه و بانک ازبر کشور روسیه برگزار شد، بیان کرد: بازار کشورهای اوراسیا و به ویژه کشور روسیه یک ظرفیت تجاری بالقوه برای کالاهای تولیدی استان فارس است که تجار و بازرگانان ما باید برای حضور قوی و منسجم در این بازار به برنامهریزی مستمر و منسجم نیاز داریم.
وی افزود: روسیه در سال 1402 با صادراتی بالغ بر 2183هزار تن و به ارزش 946میلیون دلار، نهمین مقصد صادراتی کشور را به خود اختصاص داده و بیشترین میزان صادرات به این کشور مربوط به گروه کالایی میوه و ترهبار (31 درصد) و سپس مواد اولیه پلیمری (15 درصد) بوده است.
حمیدیان اظهار داشت: ارزش صادرات کشور به روسیه در دوره 1402- 1393 روندی تقریباً افزایشی داشته، اما در تمام دوران، واردات بهصورت نوسانی تغییر کرده است.
رئیس اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: بر اساس آمار، بیشترین میزان صادرات از کشور ایران به کشور روسیه در سال 1402 و بالغ بر 951میلیون دلار بوده که بالاترین واردات از روسیه نیز در این دوره متعلق به سال 1402 و به ارزش 1691میلیون دلار میباشد.
وی ادامه داد: همچنین روسیه در سال 1401 با 2624هزار تن و به ارزش 1576میلیون دلار صادرات به ایران، ششمین مبدأ وارداتی ایران به شمار میرود و غلات با سهم 58 درصد و ماشینسازی و تجهیزات با سهم 14 درصد بیشترین واردات گروه کالایی ایران از کشور روسیه در سال 1401 بوده است.
حمیدیان عنوان داشت: مثبتترین تراز تجاری ایران (بیشترین غلبه صادرات بر واردات) مربوط به سال 1396 و بالغ بر 17602میلیون دلار بوده است؛ بنابراین با توجه به پتانسیلهای موجود دو طرف، با شناخت دقیق ظرفیتهای اقتصادی استان فارس و روسیه و رفع موانع بانکی میتوانیم میزان مبادلات تجاری بین دو کشور را افزایش داد.
وی تصریح کرد: همچنین از 59 درصد واردات غله از کشور روسیه به ایران حدود 7 درصد مربوط به استان فارس است که با توجه به اینکه این موضوع برای حفظ صادرات کارخانجات آرد استان یک نیاز برای استان است، انتظار میرود این مهم تسهیل شود.
حمیدیان با اشاره به اینکه باید تراز تجاری استان را با کشور روسیه مثبت کنیم، زیرا پیامد مثبت آن در حوزه صادرات استان ملموس خواهد بود، افزود: در حال حاضر انعقاد تفاهمنامههایی مابین بانک سپه و بانک ازبر کشور روسیه، سازمان توسعه تجارت با همتای روسی خود و قانون الحاق ایران به توافق تجارت آزاد با اوراسیا، ظرفیتهای بسیار مناسبی است که متأسفانه تاکنون از این ظرفیتها استفاده مناسب نشده است.
رئیس اتاق بازرگانی فارس بیان داشت: مسائل مالی و بانکی یکی از مسائل حائز اهمیت برای بازرگانان ماست که اگر در زمینه تعاملات ارزی بتوان فضا را مدیریت و تسهیل کرد، بازار اوراسیا فرصت مطلوبی برای تجار و بازرگانان استان فارس است.
وی اظهار کرد: عدد قابلتوجهی از مبادلات ایران با کشور روسیه وجود دارد که اینها گردش مالی خوبی دارند و اگر توسعه پیدا کند، با بانک روسی میتوانیم کارهای خوبی در استان انجام دهیم.
حمیدیان ادامه داد: عدد قابلتوجهی از مبادلات ایران با کشور روسیه وجود دارد که اگر شرایط مبادلات بانکی توسعه مابین این دو کشور توسعه پیدا کند، میتوان کارهای خوبی در حوزه واردات و صادرات در استان انجام شود و ما در اتاق بازرگانی استان از هرگونه همکاری در زمینههای مختلف برای حل مشکلات و افزایش مبادلات تجاری با کشور روسیه استقبال میکنیم.
در ادامه این جلسه، مرتضی شریفی مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نیز گفت: توسعه تجارت استان فارس و کشور روسیه از سال گذشته به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفت و در این زمینه میز روسیه در استان تشکیل شد و جلسات مستمری برای تسهیل مراودات تجاری با این کشور در استان برگزار میشود.
وی با توجه به کالاهای تولیدی استان فارس افزود: کشور روسیه و بازار اوراسیا میتواند فرصت بسیار مناسبی برای حضور کالاهای تولیدی استان فارس باشد که این بازار باید بیش از پیش مورد توجه تجار و بازرگانان استان قرار
گیرد.
شریفی با تأکید بر اینکه در بخشهای مختلف صنعتی، کشاورزی، گردشگری و... با کشور روسیه میتوانیم تعامل اقتصادی داشته باشیم، اظهار داشت: به دنبال برقراری ارتباط و تعاملات دوسویه مابین استان فارس و کشور روسیه هستیم و پیگیریهایی در این زمینه در استان در حال انجام است.
در ادامه این جلسه، مسعود حاتموند رئیس بانک سپه استان فارس هم گفت: در موضوع صادرات و واردات و انجام مراودات مالی، بانک بزرگ سپه اقدامات و برنامهریزیهایی را با بانک کشور روسیه انجام داده که تفاهمنامهای در این زمینه مابین دو کشور منعقد شده است.
وی با تأکید بر اینکه استان فارس نخستین استان کشور در همکاری مشترک در جهت مبادلات بانکی با کشور روسیه است، افزود: هدف ما این است که بتوانیم در استان با شرایط موجود و تشریک مساعی با بخش دولتی و بخش خصوصی استان نقش خود را در حوزه توسعهای و اقتصادی استان ایفا کنیم.
حاتموند با بیان اینکه بانک سپه به دنبال این است که با قابلیتهایی که دارد به حوزه اقتصاد استان کمک کند، ادامه داد: بانک سپه فارس با برخورداری از 200 شعبه جزو سه استان ممتاز و بزرگ کشور در ارائه خدمات به آحاد مردم است و امیدواریم در بحث اقتصادی بتوانیم با اقدامات مناسب گام مثبت برداشته و به چرخه اقتصاد استان کمک کنیم.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین