اهمیت مزاجشناسی در طب ایرانی، روزنامه شیراز نوین
مزاجشناسی علمی بسیار وسیع و گسترده، برای تشخیص و درمان مشکلات جسمی و روحی است. هر فرد براساس مزاج خود دارای ویژگیها و شخصیت ویژه است.
به گزارش بهداشت نیوز، مزاجشناسی، یکی از مهمترین اصول حفظ تندرستی است که به بررسی مزاج یا میزان تعادل عناصر مختلف در بدن انسان میپردازد. انواع مزاجها در طب سنتی ایرانی، به دستههای مزاج گرم و تر (دموی)، مزاج سرد و تر (بلغمی) مزاج سرد و خشک (سوداوی) و مزاج گرم و خشک (صفراوی) تقسم میشود. افراد با مزاج گرم دارای جسم درشت اندام، پوست سرخ و سفید با موهای پرپشت، نبض پر و قوی و خواب خوب هستند. این افراد تحمل کمخوابی و گرما و سرمای زیاد را دارا بوده و به شیرینیها و ترشیها علاقهمند هستند. افراد با طبع گرم و تر، شجاع، جسور، پیشرو و رهبر گروه هستند. این افراد انسانهای آرامی هستند، ولی در زمان عصبانیت رفتارهای مخاطرهآمیزی دارند.
افراد دارای مزاج گرم و تر برای ابتلا به بیماریهای سردرد،
پُر خوابی، چاقی، تپش قلب، سکته و فشارخون بالا مستعد هستند.
برای دوری از بیماریها در مزاج گرم و تر میتوان تدابیری ازجمله استفاده مساوی از میوهها با سبزیها و گوشت، مصرف غذاهای دریایی، پیادهروی یا دویدن صبحگاهی (15-30دقیقه)، 6-7 ساعت خواب شبانه، نیمساعت چرت استراحت بعداز غذا، استفاده از غذا با فیبر بالا، پرهیز از آبوهوای گرم و مرطوب، پرهیز از فعالیتهای افزایشدهنده گرمی و تری مانند پرهیز از نگرانی، خشم و هیجان زیاد، پرهیز از مصرف مستمر و زیاد غذاهای گرم و تر را مورد توجه قرار داد.
اگر شما فردی با مزاج دموی یعنی طبع گرم و تر هستید، میتوان با اصلاح برنامه غذایی و استفاده از گیاهان و عرقهای گیاهی و خوراکیهای طبیعی، طبع خود را بهسمت معتدلشدن ببرید و میزان دما در بدن خود را کنترل کنید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین