ایران و رویای خلق بزرگترین حماسه تاریخ فوتبال، روزنامه شیراز نوین
شیرازنوین: ایران امشب به همان اندازه که کار سختی پیشرو دارد، دارای یک فرصت طلایی است: فرصت شکست دادن پرافتخارترین تیم دو دهه اخیر فوتبال جهان و رقم زدن بزرگترین اتفاق تاریخ فوتبال ایران و شاید آسیا.
در طول تاریخ حضور تیمهای آسیایی در جام جهانی، تیمهای آسیایی موفق به کسب پیروزیهایی شدهاند. مثلاً کره شمالی در جام جهانی 1966 با یک گل ایتالیا را شکست داده بود. آنها حتی برابر پرتغال قدرتمند آن سالها با سه گل پیش بودند، اما با 5گل اوزبیو بازی را واگذار کردند. یا عربستان در جام جهانی 1994 با شکست مراکش و بلژیک به دور دوم مسابقات صعود کرد. ایران در جام جهانی 1998 موفق به شکست آمریکا در سیاسیترین بازی قرن شد یا کره جنوبی در جام جهانی 2002 در کشور خودش توانست با شکست پرتغال و لهستان در مرحله گروهی به دور حذفی صعود کند و با شکست ایتالیا و اسپانیا راهی مرحله نیمهنهایی شود و بزرگترین افتخار یک تیم آسیایی در تاریخ جام جهانی را به ثبت برساند. اما پیروزی ایران در بازی امشب مقابل اسپانیا، چیزی فراتر از تمامی اتفاقات خوبیست که در سالهای قبل برای سایر تیمهای آسیایی رخ داده است. ایران در صورت پیروزی در بازی امشب، قطعاً عجیبترین حماسه تاریخ را رقم خواهد زد. اسپانیا در 10سال اخیر موفق به فتح سه تورنمنت بسیار بزرگ بینالمللی شده و همین امسال هم به گواه همگان، یکی از سه بخت نخست کسب عنوان قهرمانی است.
اما شکست دادن اسپانیا تا چه اندازه «شدنی» است؟ آیا احتمالی برای پیروزی ایران در این مسابقه میتوان متصور بود؟ تیمی که در برابر مراکش تا بیست دقیقه در یک سوم دفاعی خود حبس شده بود و بارها دروازهاش تا آستانه فروپاشی پیش رفت و در ادامه مسابقه هم هیچگاه نتوانست برتری خود را بر حریف دیکته کند و در نهایت با یک گل به خودی پیروز شد، آیا توانایی عرضاندام مقابل اسپانیای پرستاره و هماهنگ را دارد؟
ایران در تمرینات عصر یکشنبه بود که مدافع میانی خود را از دست داد. روزبه چشمی دچار یک مصدومیت عضلانی شد و تا مدتها نمیتواند پا به توپ شود. بنابراین، به نظر میرسد یک مدافع استقلالی دیگر جای او را در ترکیب اصلی مقابل اسپانیا پر کند. آیا کیروش برای این جایگزینی به مجید حسینی آماده و جوان اعتماد میکند یا ترجیح میدهد پژمان منتظری باتجربه را در کنار مرتضی پورعلیگنجی قرار دهد؟ کدام یک از این سه نفر مأمور مهار مهاجم بسیار خطرناک حریف خواهند بود؟ دیگو کاستا مهاجم بیرحم اسپانیا، در بازی با پرتغال دو بار گلزنی کرد و حالا انگیزهای فراوان برای آقای گل شدن دارد. او قطعاً روی گلزنی به ایران حساب ویژهای باز کرده، اما قدرت گلزنی اسپانیا قطعاً در این مهاجم اتلتیکو خلاصه نمیشود. آنها داوید سیلوا، ایسکو و اینیستا سه ستاره منچسترسیتی، رئال مادرید و بارسلونا را پشت سر کاستا دارند که هم در گلسازی خبره هستند و هم در گلزنی. کار بسیار سخت به نظر میرسد. از طرف دیگر، ایران در فاز تهاجمی هم کار بسیار سختی دارد. داوید دخئا با وجود دریافت سه گل از رونالدو و به خصوص اشتباه فاحش روی گل دوم، همچنان یکی از بهترین دروازهبانهای جهان فوتبال به شمار میرود. سرخیو راموس و جرارد پیکه مدافعان بارسا و رئال، قطعاً جزو بهترینهای جهان هستند. در سمت راست خط دفاعی اسپانیا، ناچو گونزالس حضور دارد که در بازی نخست یک گل بسیار زیبا وارد دروازه پرتغال کرد و در سمت چپ، جوردی آلبا یکی از بهترینهای دنیا قرار میگیرد. همچنین اسپانیا دو هافبک تدافعی و بازیساز به نامهای کوکه و بوسکتس دارد که آنها هم در پست خود بهترین هستند. در حقیقت، ایران در برابر 11ستاره دنیای فوتبال قرار میگیرد و مقاومت در برابر این تیم، کار بسیار بسیار دشواری خواهد بود. ایران که با تلاشی مضاعف و همهجانبه و با زحمت بسیار زیاد توانست دروازه خود را در برابر مراکش بسته نگه دارد، برای تکرار این کار در مقابل اسپانیا نیاز به تلاشی چندبرابری دارد.
در فاز تهاجمی هم ایران در برابر مراکش به زحمت توانست به اندازه انگشتان یک دست موقعیت گل خلق کند و ایجاد موقعیت در برابر اسپانیا که قدرت مالکیت توپ بسیار بالایی دارد، خلق همین مقدار گل هم دور از دسترس به نظر میرسد. بنابراین، مهاجمان ایران باید از کوچکترین فرصت ممکن برای گلزنی نهایت استفاده را ببرند تا بلکه زدن یک گل، بتواند امید فراوانی برای کسب امتیاز در این مسابقه ایجاد کند. امتیازی که میتواند شانس ما برای صعود به مرحله یک هشتم نهایی را افزایش دهد. هرچند حتی کسب سه امتیاز مسابقه امروز هم صعود را تضمین نخواهد کرد!
مسعود شجاعی، علیرضا جهانبخش، کریم انصاریفرد و سردار آزمون نفراتی بودند که در دیدار مقابل مراکش انتظارات را برآورده نکردند و انتقادهایی به عملکرد آنها وجود داشت. حالا شک و شبهههایی در خصوص حضور یا نبود آنها در بازی امشب وجود دارد، اما شاید کیروش هر سه آنها را در این بازی هم در ترکیب اصلی قرار دهد. جهانبخش موفقترین و معتبرترین لژیونر حال حاضر فوتبال ایران است، مسعود شجاعی کاپیتان باتجربه تیم به شمار میرود و آزمون هم مهاجم جوانی است که همواره نشان داده چارچوب را به خوبی میشناسد، حتی اگر در بازی با مراکش یک فرصت طلایی را از دست داده باشد. با این حال شاید مهدی طارمی برای این بازی گزینه بهتری باشد. بنابراین، این احتمال وجود دارد که کریم انصاریفرد بیرون از ترکیب قرار بگیرد و جای خود را به سعید عزتالهی بدهد. به نظر میرسد ایران برای کسب امتیاز مقابل اسپانیا، به دو هافبک تدافعی نیاز داشته باشد و احتمال بازی کردن سعید در کنار امید ابراهیمی زیاد است. با توجه به تمام این احتمالات، شاید بتوان منطقیترین ترکیب 11نفره کیروش را برابر اسپانیا اینچنین حدس زد: علیرضا بیرانوند درون دروازه، احسان حاجصفی، رامین رضاییان، پژمان منتظری و مرتضی پورعلیگنجی در خط دفاعی، امید ابراهیمی، سعید عزتالهی در پست هافبک دفاعی، مسعود شجاعی هافبک میانی، وحید امیری بال چپ، علیرضا جهانبخش بال راست و یک نفر از بین سردار آزمون و مهدی طارمی در پیشانی خط حمله.
باید دید در پایان هفتمین روز رقابتهای جام جهانی، چه اتفاقی برای فوتبال ایران رقم خواهد خورد. یک حماسه بزرگ یا...؟
مروری بر بازیهای روز پنجم
اما روز پنجم جام جهانی 2018 عصر روز دوشنبه آغاز و بامداد سهشنبه به پایان رسید. در نخستین دیدار این روز، تیم ملی فوتبال سوئد به مصاف کره جنوبی رفت و در یک بازی طاقتفرسا و بسیار سخت، با یک گل به پیروزی رسید. نیمه نخست این دیدار با برتری سوئدیها آغاز شد، اما کره جنوبی رفتهرفته توانست بر بازی مسلط شده و روند بازی را متعادل کند. کرهایها برعکس ایران در مقابل حریف به مراتب قدرتمندتر خود (نسبت به مراکش) با خونسردی و اعتمادبهنفس بیشتری صفآرایی کردند و هیچگاه نشانی از ترس و نگرانی در چهره آنها دیده نشد. اما در دقیقه 64 مسابقه باز هم این تکنولوژی VAR بود که وارد عمل شد و نتیجه بازی را رقم زد. در این دقیقه «کیم مین وو» که در نیمه اول به جای پارک جو هو مصدوم وارد زمین شده بود و در سمت راست خط دفاعی کره جنوبی بازی میکرد، در محوطه جریمه خودی روی پای «کلاسن» تکلی رفت که موجب سرنگونی بازیکن سوئد شد. داور السالوادوری مسابقه در ابتدا اعتقادی به اعلام خطای پنالتی نداشت، اما ثانیههایی بعد با اعلام کمک داور ویدئویی VAR به محل بازبینی مجدد صحنه رفت و برای اعلام پنالتی متقاعد شد. «گرانکوئیست» کاپیتان تیم ملی سوئد پشت ضربه پنالتی ایستاد و بر خلاف جهت حرکت «هیوون وو» توپ را به سمت چپ دروازه کره جنوبی زد تا گل اول بازی برای تیم ملی سوئد ثبت شود. در ادامه، کرهایها کاملاً بر بازی مسلط شده و موقعیتهایی هم برای گلزنی ایجاد کردند، اما هیچگاه نتوانستند به گلی دست پیدا کنند و در نهایت، بازی را با همان یک گل به حریف اروپایی خود واگذار کردند. هرچند سوئد که در مرحله انتخابی موفق به حذف ایتالیا شده بود، در این مسابقه نشانی از آن سوئد قدرتمند همیشگی نداشت.
در دومین دیدار روز پنجم، تیم ملی فوتبال بلژیک به عنوان یکی از پرستارهترین تیمهای جام به مصاف پانامای «جام اولی» رفت. پاناما که با خلق حماسهای مانند حماسه ملبورن خودمان پا به اولین جام جهانی تاریخ خود گذاشته، در مقابل بلژیک و ستارههایش حرفی برای گفتن نداشت و با سه گل مغلوب شد. هرچند آنها توانستند در نیمه اول مقاومت کنند و با برخورداری از شانس و اقبال دروازه خود را بسته نگه دارند، اما در نیمه دوم گلهای زیبایی دریافت کردند. ابتدا دریس مرتنس بود که با یک ضربه قوسی بسیار زیبا، یکی از بهترین گلهای جام بیست و یکم را برای خود ثبت کرد و سپس روملو لوکاکو ابتدا با سانتر کوین دبروینه و با ضربه سر و سپس با پاس کاپیتانهازارد و با یک ضربه چیپ دروازه حریف را باز کرد تا ضمن ثبت مقتدرانهترین پیروزی جام، به عنوان بهترین بازیکن زمین نیز انتخاب شود.
اما سومین بازی روز پنجم، به یکی از جذابترین دیدارها تبدیل شد. انگلیس با هدایت گرت ساوت گیت به مصاف تونسی رفت که سومین جام جهانی خود را تجربه میکند. انگلیس بدون شک بهترین شروع در بین تمامی تیمها از لحاظ نوع بازی را رقم زد. آنها در همان 4دقیقه ابتدا موفق به ایجاد بیش از 4موقعیت گلزنی شدند. فشار وحشتناک انگلیس روی دروازه تونس، با خوشاقبالی نماینده آفریقا تا دقیقه دهم مسابقه هیچ گلی در بر نداشت، اما در دقیقه 11 بالاخره این هری کین، کاپیتان انگلیس بود که نخستین گل خود در رقابتهای جام جهانی را به ثمر رساند. به نظر میرسید با این گل انگلیس در راه یک پیروزی پرگل قرار بگیرد، اما خوشاقبالیهای تونس ادامه داشت. آنها توانستند به یک پنالتی عجیب و غریب دست پیدا کنند. دست کایل واکر مدافع انگلیس به شکلی اتفاقی به صورت مهاجم تونس برخورد کرد تا داور به درست یا غلط، این حرکت را پنالتی تشخیص دهد! الفرجانی ساسی پشت توپ قرار گرفت و دروازه را باز کرد تا نیمه اول با همین دو گل و با تساوی یک یک به پایان برسد.
در نیمه دوم بازی کاملاً یکطرفه دنبال شد. تونسیها هرچه انرژی داشتند در راه دفاع از دروازه خرج کردند و هیچ توانی برای نفوذ به محوطه جریمه انگلیس نداشتند. در طرف مقابل هرچه از زمان بازی میگذشت، انگلیسها هم فشار زیادی روی خود حس میکردند و آن تیم شاداب نیمه اول نبودند. این تیم فرصتهای کمتری برای گلزنی ایجاد کرد و میرفت بازی را با از دست دادن دو امتیاز بسیار مهم به پایان برساند. اما در دقیقه 90 باز هم این هری کین بود که این بار با ضربه سر گلی زیبا به ثمر رساند و پیروزی دلچسبی برای سه شیرها رقم زد. بدین ترتیب بلژیک و انگلیس که شانسهای مسلم صعود از گروه هفتم به شمار میرفتند، این را در اولین گام اثبات کردند و حالا بیشتر به فکر بازی در مقابل یکدیگر و تضمین صدرنشینی خواهند بود.
دیروز و دیشب دو بازی پایانی دور اول مرحله گروهی و همچنین نخستین بازی از دور دوم به انجام رسید که در شماره فردا به آنها میپردازیم. امروز از ساعت 16:30دقیقه تیم ملی پرتغال به مصاف مراکش میرود؛ دیداری که برای تیم ملی کشورمان حائز اهمیت است و رقم خوردن نتیجه تساوی در این مسابقه، امیدهای ما را برای صعود افزایش خواهد داد. ساعت 19:30دقیقه هم تیم ملی فوتبال اروگوئه به مصاف عربستان خواهد رفت تا شاید دومین شکست سنگین هم به سعودیها تحمیل شود و بالاخره در ساعت 22:30دقیقه در حساسترین و جذابترین بازی ممکن برای ایرانیها، تیم ملی فوتبال کشورمان به مصاف اسپانیای قدرتمند خواهد رفت.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین