خورش طلاکوله یکی از انواع خورشهای خوشمزه و معروف گیلانی است که با روشهای متنوعی پخته میشود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با ما همراه باشید. برای تهیه خورشت طلاکوله رشتی، اول گوشت یا مرغ را خرد کنید و کنار بگذارید. بعد پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید تا شفاف شود. گوشت یا مرغ را اضافه کنید و کمی تفت بدهید. ادویهجات و سپس آب اضافه کنید تا جوش بیاید. بعد حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت بپزد. سبزیجات را خرد کنید و جداگانه تفت بدهید، بعد به خورشت اضافه کنید. گردو را آسیاب کنید و بههمراه آرد برنج رقیقشده به قابلمه اضافه کنید. در نهایت آبغوره و نمک بزنید و بعداز چند دقیقه خورشت را با کته سرو کنید.
مواد لازم 6 نفر:
گوشت یا مرغ: ۱ کیلوگرم
جعفری: ۱۵۰ گرم
گشنیز: ۱۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد متوسط
گردو: ۳۰۰ گرم
نعنا: ۱۵۰ گرم
آبغوره: ۴ قاشق غذاخوری
آرد برنج: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: بهمقدار کافی
زردچوبه و روغن: بهمقدار کافی
طرز تهیه
مرحله ۱: آمادهسازی گوشت و خرد کردن پیاز
برای تهیه خورشت طلاکوله رشتی ابتدا گوشت یا مرغ را به قطعات کوچکتر (۲ برابر گوشت خورشتی) خرد میکنیم و پساز شستوشو کنار میگذاریم تا آب اضافیشان خارج شود، سپس پیاز را بهصورت نگینی ریز خرد میکنیم.
مرحله ۲: تفت دادن پیاز و اضافه کردن گوشت
در ادامه پیاز خردشده را بههمراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت میدهیم تا پیاز سبک و شیشهای شود، سپس گوشت یا مرغ را به قابلمه اضافه میکنیم و چند دقیقه تفت میدهیم تا رنگ گوشت یا مرغ تغییر کند.
مرحله ۳: اضافه کردن ادویهجات و آب
در این مرحله مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به گوشت اضافه میکنیم و یک دقیقه دیگر مواد را تفت میدهیم تا ادویهها با گوشت ترکیب شوند. در ادامه ۳ لیوان آب به قابلم اضافه میکنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد میکنیم تا آب سریعتر به جوش بیاید.
مرحله ۴: پخت گوشت و خرد کردن سبزیجات
پساز اینکه آب به جوش آمد، حرارت زیر قابلمه را ملایم میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم تا گوشت یا مرغ به آرامی بپزد. در همین حین سبزیجات را بهصورت ساطوری ریز خرد میکنیم و بههمراه کمی روغن بهصورت جداگانه تفت میدهیم.
مرحله ۵: تفت دادن سبزیجات و اضافه کردن به خورش
هرچقدر سبزیجات را بیشتر تفت دهیم، رنگ خورشت تیرهتر میشود ولی در عوض مواد مغذی موجود در سبزیجات از بین میرود. پساز اینکه سبزیجات را کمی سرخ کردیم، آنها را به قابلمه حاوی گوشت یا مرغ اضافه میکنیم.
مرحله ۶: آسیاب کردن گردو و آمادهسازی لعاب آرد برنج
در این مرحله مغز گردو را آسیاب میکنیم و سپس به قابلمه اضافه میکنیم. در ادامه آرد برنج را برای لعاب دادن به خورشت بههمراه کمی آب رقیق میکنیم سپس به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم خورشت به روغن بیفتد.
مرحله ۷: اضافه کردن آبغوره و نمک و سرو خورشت
پساز اینکه خورشت به روغن افتاد و آب اضافی موجود در خورشت تبخیر شد، آبغوره را بههمراه کمی نمک به خورشت اضافه میکنیم و پساز ۵ تا ۱۰ دقیقه خورشت را از روی حرارت کنار میگذاریم، در پایان خورشت را بههمراه کته سرو میکنیم.
نکته:
جلوگیری از تلخشدن طعم خورش
در حین پخت این خورشت، یه نکته خیلی مهم این هست که باید بهاندازه نعنا توی خورشت دقت کنید. نعنا یه طعم خاصی به خورشت میدهد، ولی اگر زیادی بریزید ممکن هست غذا تلخ شود. برای همین، بهتر است با دقت اندازهگیری کنید و به میزان مناسب، نعنا اضافه کنید. اینگونه هم از فواید نعنا استفاده میکنید و هم میتوانید یه طعم عالی و متعادل به خورشت بدهی.