شربت آلبالو یکی از انواع شربتهای بسیار پرطرفدار در سراسر جهان است که برای تهیه انواع نوشیدنی، کیک و دسر مورد استفاده قرار میگیرد. این شربت خوشمزه یک شربت فصلی است که بهصورت طبیعی بیشتر در فصل تابستان تهیه میشود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحلهبهمرحله طرز تهیه شربت آلبالو در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم 6 نفر:
آلبالو: ۱۵۰ گرم
شکر: ۳۰۰ گرم
آب ولرم: نصف لیوان
طرز تهیه
مرحله ۱: آمادهسازی آلبالوها
ابتدا برگها و دمهای آلبالوها را جدا میکنیم و پساز شستوشو آنها را را داخل آبکش قرار میدهیم تا آب اضافیشان خارج شود. در ادامه با دستگاه هستهگیر هستههای آلبالو را خارج میکنیم و آلبالوها را داخل یک قابلمه مناسب میریزیم.
مرحله ۲: حذف هسته آلبالوها
درصورتیکه دستگاه هستهگیر در دسترس ندارید میتوانید قسمت بالایی آلبالوها را با یک کارد کوچک یک برش کوچک بزنید سپس با فشار دست هسته آلبالوها را خارج کنید. در ادامه شکر را لابهلای آلبالوها میریزیم و قابلمه را در یخچال قرار میدهیم.
مرحله ۳: قرار دادن آلبالوها در یخچال
آلبالوها باید بهحدی در یخچال بمانند که آب بیندازند، برای این منظور حداقل ۶ ساعت زمان لازم است تا آلبالوها بهخوبی آب بیندازند. میتوانید برای راحتی کار، شب آلبالوها را آماده کنید و در یخچال قرار دهید تا صبح بتوانید شربت را درست کنید و معطل نشوید.
مرحله ۴: جوشاندن آلبالوها
پساز اینکه آلبالوها بهخوبی آب انداختند آنها را از یخچال خارج میکنیم ، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و نصف لیوان آب ولرم را اضافه میکنیم. حالا با یک قاشق چوبی آلبالو را بهخوبی هم میزنیم تا شکر بهطور کامل در آب موجود در قابلمه حل شود.
مرحله ۵: تنظیم حرارت و پخت شربت
حرارت زیر قابلمه باید ملایم باشد زیرا اگر خیلی کم باشد رنگ شربت تیره میشود و اگر بیش از حد زیاد باشد باعث میشود که آلبالوها بسوزند و طعم شربت بدمزه شود. حالا باید به مدت ۱۵ دقیقه دیگر اجازه دهیم شربت روی حرارت بماند تا به غلظت مناسب برسد.
مرحله ۶: جمعآوری کفهای روی شربت
توجه داشته باشید که هنگام جوشیدن آلبالوها ممکن است روی شربت کف جمع شود که توصیه میکنیم حتماً با یک قاشق کفهای روی شربت را جمع کنید و دور بریزید. پساز گذشت ۱۵ دقیقه قابلمه شربت را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم.
مرحله ۷: صافکردن شربت
حالا مخلوط آلبالو و شربت را صاف میکنیم سپس شربت بهدستآمده را داخل یک ظرف مناسب ریخته و در یخچال نگهداری میکنیم. این شربت چون دارای غلظت بالایی میباشد باید در زمان مصرف با مقداری آب مخلوط شود.
مرحله ۸: سرو شربت
بهطور مثال یکپنجم لیوان را با شربت پر میکنیم و باقی آن را آب سرد میریزیم، سپس ترکیب کرده و سرو میکنیم. نکته مهم در مورد باقیمانده آلبالوها داخل قابلمه این است که بههیچوجه میوه آلبالوی باقیمانده از شربت را دور نریزید.
مرحله ۹: استفاده از باقیمانده آلبالوها
زیرا میتوانید از آنها برای تهیه مربای آلبالو، آلوچه ترش و یا غذای سنتی و پرطرفدار آلبالوپلو استفاده کنید. اگر میخواهید شربت را به مدت طولانی بیشاز چند ماه نگهداری کنید حتماً آن را در ظرف مناسب قرار داده و در فریزر نگهداری کنید.
نکات کلیدی
شربت آلبالوی ترش
اگر مایلید شربت آلبالو شما خیلی شیرین نباشد میتوانید مقدار شکر را کمتر در نظر بگیرید. مقدار شکر برای تهیه شربت آلبالو یکبهدو است یعنی اگر ۱۰۰ گرم آلبالو دارد باید از ۲۰۰ گرم شکر برای تهیه شربت استفاده کنید. برای اینکه شربت شما ترشتر باشد میتوانید برای هر ۱۰۰ گرم آلبالو ۱۰۰ یا ۱۵۰ گرم شکر استفاده کنید.
شکرکزدن شربت آلبالو
درصورتیکه شربت آلبالو با حرارت بالا درست شود امکان این وجود دارد که پساز قرار دادن در یخچال شکرک بزند. درصورتیکه شربت شما شکرک زد میتوانید مقداری آب جوش به آن اضافه کرده و مجدداً آن را چند دقیقه بجوشانید تا شکرک موجود در شربت رفع شود.
شکر زیاد
یکی دیگر از دلایلی که باعث میشود شربت آلبالو شکرک بزند این است که شربت بیش از حد شیرین باشد و شکر استفاده شده در آن زیاد باشد. درصورتیکه میخواهید شربت شما خیلی شیرین باشد حتماً در مراحل آخری پخت یک قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید تا از شکرکزدن آن جلوگیری کند.
غلیظشدن شربت آلبالو
برای اینکه شربتی غلیظ و قوامدار داشته باشید حتماً اجازه دهید که شربت روی حرارت به غلظت خوبی برسد سپس آن را از روی حرارت بردارید. بهدلیل اینکه این شربت با آب مخلوط و سرو میشود نگران کمشدن شربت نباشید و بگذارید غلظت آن به حد کافی برسد.