[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۲۷۰
  • دوره جدید

طرز تهیه خورشت خلال، روزنامه شیراز نوین

خورشت خلال یکی از خورش‌های اصیل و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر کرمانشاه می‌باشد. این خورشت خوشمزه را به سلیقه خود می‌توانیم با گوشت مرغ یا گوشت قرمز درست کنیم. برای آموزش دستور آشپزی کُردی و مرحله به مرحله طرز تهیه خورشت خلال، در ادامه با ما همراه باشید. برای تهیه خورشت خلال، اول از همه گوشت را خوب بشویید و به مکعب‌های کوچک برش بزنید. پیازها را نگینی خرد کرده و در روغن داغ تفت دهید تا سبک شوند. بعد زردچوبه اضافه کنید و گوشت‌ها را در قابلمه بریزید تا سرخ شوند. وسط قابلمه را خالی کرده، رب گوجه‌فرنگی بریزید و صبر کنید تا یک دقیقه تفت بخورد. سپس آب جوش را اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید. حالا حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاید و بعد حرارت را کم کنید تا گوشت‌ها مغزپخت شوند. لیموعمانی‌ها و بادام‌ها را یک ساعت خیس کنید و آخر سر، بادام‌ها را با زعفران دم‌کرده مخلوط و به خورشت اضافه کنید. بعد از جا افتادن، نوش جان کنید!

 مواد لازم برای 4 نفر
گوشت خورشتی    300 گرم
زرشک سیاه یا قرمز    ۱۰۰ گرم
خلال بادام درشت    ۲۵۰ گرم
لیمو عمانی    ۲ عدد
پیاز    ۲ عدد متوسط
رب گوجه‌فرنگی    ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده    ۱ قاشق غذاخوری
گلاب    ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه    به مقدار کافی
روغن و زردچوبه    به مقدار کافی

 طرز تهیه
 مرحله ۱: آماده‌سازی گوشت
ابتدا گوشت را می‌شوییم (می‌توانید به جای گوشت قرمز از ۷۰۰ گرم گوشت مرغ یا بوقلمون استفاده کنید) و روی تخته آشپزخانه قرار می‌دهیم و به صورت مکعب‌های در اندازه‌های ۲ سانتی‌متر خرد می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.
 مرحله ۲: تفت‌دادن پیاز
پیازها را پوست می‌گیریم و می‌شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می‌کنیم و بعد قابلمه‌ای را روی حرارت می‌گذاریم و روغن داخل آن می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا روغن داغ شود و پیازها را داخل قابلمه می‌ریزیم و تفت می‌دهیم تا سبک شوند.

 مرحله ۳: اضافه‌کردن گوشت و زردچوبه
سپس کمی زردچوبه روی آن‌ها می‌پاشیم و تفت می‌دهیم و اجازه می‌دهیم تا پیازها سرخ و طلایی شوند و بعد گوشت‌های خورشتی خردشده را اضافه می‌کنیم و مداوم تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت‌ها تغییر کند و گوشت‌ها را اطراف قابلمه جمع می‌کنیم.
 مرحله ۴: اضافه‌کردن رب گوجه‌فرنگی و آب
حالا وسط قابلمه را خالی می‌کنیم و رب گوجه‌فرنگی را در وسط می‌ریزیم و به مدت ۱ دقیقه تفت می‌دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و بعد مواد را مخلوط می‌کنیم و ۸ لیوان آب جوش روی مواد می‌ریزیم و درب قابلمه را می‌گذاریم.

 مرحله ۵: پخت گوشت با حرارت ملایم
اول حرارت را زیاد می‌کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را بسیار ملایم می‌کنیم تا گوشت‌ها کاملاً مغزپخت شوند. پس از گذشت ۱ ساعت از پخت مواد خورشت، لیموعمانی‌ها را با چنگال چند سوراخ می‌زنیم و در لیوانی قرار می‌دهیم.
 مرحله ۶: خیساندن لیموعمانی و بادام
سپس روی لیموعمانی‌ها آب می‌ریزیم و کنار می‌گذاریم تا به مدت ۱ ساعت خیس بخورند. خلال بادام‌ها را نیز داخل کاسه‌ای می‌ریزیم و تا سطح روی آن‌ها آب می‌ریزیم و کنار می‌گذاریم تا ۱ ساعت خیس بخورند و نرم شوند.

 مرحله ۷: آماده‌سازی خلال بادام
سپس ۱۵ دقیقه آخر خلال بادام را آبکش کنید و در کاسه‌ای بریزید و زعفران دم‌کرده روی آن‌ها بریزید تا خیس بخورند و معطر و خوش‌رنگ شوند. سپس خورشت را بررسی می‌کنیم و گوشت را تست می‌کنیم؛ به احتمال زیاد گوشت بعد از ۲ ساعت پختن کاملاً مغزپخت شده است.

 مرحله ۸: افزودن ادویه‌جات و تزیینات
خلال بادام‌ها را همان‌طور با زعفران دم‌کرده داخل خورشت می‌ریزیم و لیموعمانی‌ها را آبکش می‌کنیم و آب آن را بیرون می‌ریزیم و همراه با زرشک، گلاب، فلفل و کمی نمک به خورشت می‌افزاییم و اجازه می‌دهیم تا خورشت منسجم شود و جا بیفتد.

 مرحله ۹: نکات نهایی و سرو
نکته مهم درمورد خورشت خلال این است که این خورشت مانند خورشت کرفس به صورت کم‌آب سرو می‌شود. خورشت خلال که غلیظ و منسجم شد، قابلمه را از روی حرارت بر‌دارید و خورشت خلال را داخل ظرفی بریزید و همراه با پلو نوش جان کنید.

 نکات کلیدی
 استفاده از گل محمدی به‌جای گلاب
اگه می‌خواهید خورشت خلال کمی عطر متفاوت و خاصی داشته باشد، می‌توانید به جای گلاب از پودر گل محمدی استفاده کنید. گل محمدی عطری دل‌نشین و کمی تندتر از گلاب دارد که می‌تواند به خورشت شما حس و حال جدیدی ببخشد.
 استفاده از روغن کرمانشاهی
ریختن روغن کرمانشاهی در خورشت خلال بستگی به ذائقه شما دارد. اگر دوست دارید خورشتتان مزه‌ای سنتی و خاص داشته باشد، کمی روغن کرمانشاهی به آن اضافه کنید. این روغن طعمی عالی به خورشت می‌دهد که نمی‌توانید از آن بگذرید!
 تفت‌دادن زرشک با شکر
اگه طعم شیرین در خورشت خلال بادام را می‌پسندید، می‌توانید کمی شکر را با زرشک تفت بدهید و به خورشت اضافه کنید. این کار طعم ملایم و دلپذیری به خورشت می‌بخشد که می‌تواند رضایت هرکسی را جلب کند.
 خیس‌کردن خلال بادام با گلاب
قبل از اینکه پخت خورشتتان رو شروع کنید، یادتان باشد خلال بادام‌ها را خوب با گلاب خیس کنید. این کار باعث می‌شود که بادام‌ها طعم بهتری بگیرند.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی