[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۲۴۳
  • دوره جدید

پاسداشت محیط‌زیست با فن‌آوری‌های هوشمند، روزنامه شیراز نوین


 سعیدرضا امیرآبادی - گروه گزارش
amirabadi_shznvn@yahoo.com

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز خواستار تمرکز بر تفکیک زباله در مبدأ شد و از برگزاری جشنواره‌های شهر بدون پسماند خبر داد.
صمد پناهیان با عرض تسلیت و تعزیت به مناسبت شهادت اسماعیل هنیه، اظهار داشت: خون شهدای مقاومت زمینه‌ساز پیروزی نهایی ملت‌های مسلمان و آزادی‌خواهان بر مستکبران و غاصبان خواهد شد.
 فرهنگ‌سازی برای تفکیک از مبدأ
او با اشاره به بهره‌گیری از قابلیت‌های فضای مجازی در راستای پاسداشت محیط‌زیست اظهار داشت: جمع‌آوری پسماندهای قابل بازیافت از مبدأ با استفاده از نرم‌افزارهای هوشمند یکی از رویکردهایی است که می‌تواند شیراز را در زمینه پایتخت محیط‌زیست آسیا سرآمد نشان دهد.
وی نقش مدیریت پسماند در ارتقای سلامت را بی‌نظیر ارزیابی کرد و افزود: عملیات جمع‌آوری پسماند خشک به اتحادیه صنف آسیاب‌داران واگذار شده و در مرحله کارشناسی است.
پناهیان با اشاره به استفاده از چندین نرم‌افزار برای مدیریت پسماند گفت: روزانه بیش از یک‌هزار تن پسماند مخلوط و 7500 تن پسماند عمرانی در کلان‌شهر شیراز جمع‌آوری می‌شود و میزان جمع‌آوری روزانه پسماند خشک ده درصد است.
 اهمیت نقش رسانه در مدیریت پسماند
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز با اشاره به اهمیت فرهنگ‌سازی در حوزه پسماند، از نقش اصحاب رسانه به نیکی یاد کرد و افزود: فرهنگ‌سازی تفکیک پسماند که توسط خبرنگاران صورت می‌گیرد، کار ساعت‌ها آموزش شهروندی را انجام می‌دهد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: یکی از راه‌های کاهش تولید پسماند استفاده کمتر از کیسه‌های پلاستیکی و نایلون‌هاست و شهروندان می‌توانند با تفکیک از مبدأ پسماندهای خشک و تر و کاهش مصرف روزانه حداقل یک عدد کیسه‌های پلاستیکی و تحویل پسماندهای خشک به خودروهای جمع‌آوری بازیافت، در حفظ محیط‌زیست و سلامت شهرمان کمک شایانی انجام دهند.
به گفته این مقام مسئول، بحث آموزش شهروندی برای تفکیک از مبدأ بسیار پراهمیت است و در سطح محلات برای ارتقای آگاهی جامعه فعال شده‌ایم.
وی با تأکید بر اینکه شهروندان، نقشی کلیدی در مدیریت پسماند و بازیافت زباله‌ دارند، افزود: ۴۰ نفر آموزشگر تخصصی در راستای تفکیک پسماند و مشکلات زیست‌محیطی زباله به شهروندان آموزش می‌دهند.
 هم‌افزایی برای سلامت و زیبایی شیراز
پناهیان در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: مدیریت جمع‌آوری پسماند سطح شهر شیراز خدمتی از شهرداری به شهروندان فهیم شیراز است و از شهروندان انتظار می‌رود به منظور زیبایی شهر و ارتقای سلامت جامعه دغدغه بیشتری نسبت به موضوع تفکیک زباله داشته باشند. وی با اشاره به اینکه جمع‌آوری زباله به صورت منطقه‌ای در روزهای زوج و فرد به دو بلوک سبز و زرد تقسیم‌بندی شده، اظهار داشت: ساعت جمع‌آوری زباله از 10 شب تا 6 صبح است و همه ناوگان مجهز به سیستم ردیابی خودرویی هستند و به صورت پیوسته پایش می‌شوند.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز با تأکید بر این موضوع که جمع‌آوری زباله رصد می‌شود، اظهار داشت: میزان 10 درصد از پسماند روزانه شیراز را زباله خشک تشکیل می‌دهد که برای صنعت بازیافت و کمک به محیط‌زیست بسیار ارزشمند است.
پناهیان همچنین از دپوی زباله در یک قسمت از کوچه یا خیابان توسط شهروندان گلایه کرد و افزود: وظیفه شهرداری است که به درب منازل مراجعه کند و نیازی به تجمع زباله در یک محل نیست. همچنین گذاشتن مخزن در معابر و کوچه‌ها با اصل کاهش تولید زباله در تضاد است و باعث می‌شود شهروندان در ساعات مختلف شبانه‌روز زباله‌ها در این مخازن تجمیع کنند که این امر باعث ازدیاد زباله‌گردها و افزایش حیوانات موذی می‌شود.
 شیراز، تمیزترین شهر ایران
وی با بیان اینکه شیراز برای چندین سال پیاپی لقب شهر تمیز ایران را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: در سال گذشته جشنواره جمع‌آوری پسماند در سطح وسیعی برگزار شد و ششمین جشنواره عمومی و دومین جشنواره شیراز، شهر بدون پسماند نیز برای امسال در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس سازمان مدیریت پسماند ضمن اشاره به اهدای 416 جایزه نقدی و غیرنقدی در این جشنواره گفت: به دنبال استقبال شهروندان از پنجمین جشنواره بازیافت و برگزاری قرعه‌کشی، اهدای جوایز نقدی و غیرنقدی به برندگان انجام شد و از جمله هدایای این جشنواره می‌توان به کمک‌هزینه خرید خودرو، دوچرخه، تبلت، یخچال، لباس‌شویی و هدایای نقدی اشاره کرد.
پناهیان به جلوه‌هایی زیبا از بزرگ‌منشی و فرهنگ متعالی شهروندان در حین اهدای جوایز تأکید کرد و گفت: شهروندان فرهیخته شیرازی علاوه بر شرکت در جشنواره بزرگ بازیافت و مشارکت در حفاظت از محیط‌زیست، جلوه‌هایی زیبا از انسانیت را به تصویر کشیدند. یکی از این موارد بانوی برنده یکی از جوایز کمک‌هزینه خرید خودرو بود که بازنشسته آموزش و پرورش است و تصمیم دارد هدیه خود را به کودکان بی‌سرپرست اهدا کند.
او تصریح کرد: از هر تن زباله، 20 لیتر شیرابه تولید می‌شود که با آموزش فرهنگ شهروندی باید از تولید این میزان آلودگی جلوگیری کرد.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز اعلام کرد که هر مترمربع مساحت خدماتی کلان‌شهر شیراز معادل 10هزار تومان هزینه برای شهرداری در بر دارد.
 سامان‌دهی سگ‌های بلاصاحب با رویکرد علمی
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برگزاری همایش سامان‌دهی سگ‌های بلاصاحب در شیراز گفت: برای نخستین بار با همکاری دانشکده دامپزشکی به صورت علمی به موضوع سامان‌دهی سگ‌های بلاصاحب توسط شهرداری شیراز با حضور اساتید برجسته ورود شد.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز با اشاره به دستاوردهای این نشست ادامه داد: تفاهم‌نامه‌ای در این نشست تهیه و به کمیسیون خدمات شهری شورای شهر شیراز جهت بررسی و تأیید ارسال شده است.
پناهیان خاطرنشان کرد: پیش‌بینی ظرفیت عقیم‌سازی سگ‌های بلاصاحب، بهره‌مندی از ظرفیت اساتید دانشکده دامپزشکی به مدیریت موضوع سایت نگهداری و مواردی از این دست از مفاد این تفاهم‌نامه است. وی با بیان اینکه سگ برای رشد و تولید مثل نیاز به پناهگاه و غذا دارد، اظهار داشت: برخی شهروندان از روی ترحم نابجا و اقدامات غیراصولی موجب افزایش تعداد سگ‌های بلاصاحب می‌شوند که باید در این زمینه فرهنگ‌سازی بیشتری را در دستور کار قرار داد.
به گفته این مقام مسئول، غذارسانی به سگ‌های بلاصاحب و ولگرد به نوعی زمینه‌ساز اختلال در اکوسیستم است و پیامدهای ناگواری برای جامعه به دنبال دارد.
او در این رابطه اظهار داشت: ازدیاد سگ‌های بلاصاحب به عنوان یک بحران پیش روی بسیاری از شهرها و کلان‌شهرها قرار گرفته و باید با رشته اقدامات علمی و عملی با این پدیده مقابله کرد.
 اقدامات زیرساختی برای مبارزه با آئدس
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز در بخش دیگری از سخنانش بیان داشت: مبارزه با پشه آئدس نیازمند یک عزم جدی است و در این راستا سازمان مدیریت پسماند با برگزاری جلسه ویژه پیمانکاران شرکت‌های خدماتی و ناظرین خدمات شهری و عوامل مرتبط، انجام اقداماتی فوری و ویژه را در دستور کار خود داده است.
پناهیان ادامه داد: برخی مهم‌ترین اقدامات این سازمان، جمع‌آوری پسماندهای ساختمانی رهاشده در سطح کوچه و معابر عمومی و جمع‌آوری لاستیک‌های مستعمل در سطح شهر، شست‌وشو و نظافت جداول روباز، گندزدایی سرویس‌های بهداشتی عمومی، شست‌وشو و گندزدایی ماشین‌آلات جمع‌آوری و حمل پسماند و همچنین آموزش و اطلاع‌رسانی به کارکنان است. وی افزود: با توجه به دستورالعمل کمیته دائمی پدافند غیرعامل علاوه بر اقدامات فوق، عملیات پاک‌سازی و جمع‌آوری سرشاخه‌های شهری در تمامی مناطق یازده‌گانه به صورت ویژه در حال انجام است.
پناهیان یادآور شد: همکاری شهروندان با شهرداری و سایر نهاد‌های مربوطه به منظور پیشگیری از خطرات پشه آئدس از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
پناهیان در بخش پایانی سخنانش با قدردانی از اقدامات شهروندان در زمینه تفکیک پسماندها از مبدأ ابراز امیدواری کرد با احساس مسؤلیت همه شهروندان، شاهد استمرار مشارکت در این زمینه و ساختن شهری سبز برای فرزندانمان باشیم.  

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی