[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۰۸۴
  • دوره جدید

آنفلوانزای مرغی در فارس نداریم، روزنامه شیراز نوین

بیماری آنفلوانزای مرغی در واحدهای مرغداری استان فارس تاکنون مشاهده نشده است.
به گزارش شیرازنوین به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی فارس، جزایری معاون بهبود تولیدات دامی این سازمان با اعلام این خبر گفت: در استان فارس تعداد 1500واحد مرغداری از انواع طیور مرغ گوشتی، تخم گذار، مرغ مادر، شتر مرغ، کبک، بوقلمون و... فعالیت دارند که استان فارس سومین تولید کننده گوشت مرغ و هفتمین تولیدکننده تخم مرغ در کشور می‌باشد که سرمایه گذاری‌های کلانی در این زمینه انجام شده است که علاوه بر سرمایه گذاری و اشتغال، مسئله تولید نیز مد نظر می‌باشد و با توجه به این که عمده مواد پروتئینی مورد مصرف جامعه توسط همین واحدها انجام می‌گیرد، لذا حفظ و نگهداری این واحدها در راستای استمرار تولید از اهم برنامه‌های این سازمان می‌باشد.
وی افزود: یکی از مخاطرات مهم در مسیر تولید این پروتئین اساسی و پرمصرف در کشور و استان فارس شیوع بیماری آنفلوانزا در مرغداری‌ها خواهد بود که با همکاری همه ادارات ذی ربط و بخش خصوصی باعث شده است که خوشبختانه موردی از این بیماری در واحد‌های مرغداری استان فارس تاکنون گزارش نشود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: نکته مهم در خصوص انتشار بیماری آنفلوانزای طیور مرغ‌های وحشی و اهلی هستند که جزو اولین مخازن ویروس‌های آنفلوانزا می‌باشند و می‌توان به مرغابی وحشی اشاره نمود که معمولاً علائم کلینیکی را نشان نمی‌دهد ولی می‌تواند برای مدت طولانی ویروس را حمل کند و ویروس آنفلوانزای موجود در آب و مواد معدنی، آلی، دریاچه‌ها و استخرها توسط مرغابی‌های عفونی یکی از فاکتورهای دخیل در بروز تعدادی از همه گیری‌ها در چرخه می‌باشد.
وی بیان داشت: ویروس آنفلوانزای مرغی می‌تواند برای مدت‌های طولانی در دماهای معتدل زنده باقی بماند و در موارد فریز شده نیز برای مدت نامحدود زنده باقی می‌ماند. بنابراین بیماری می‌تواند از طریق دفع غلط اجساد و کود یا دیگر محصولات طیور منتشر گردد و همچنین این بیماری می‌تواند به راحتی توسط مرغداران و وسایل آلوده به ویروس آنفلوانزا منتشر گردد و نیز این ویروس می‌تواند به روی کفش‌های آلوده، لباس‌ها و دیگر تجهیزات انتقال پیدا کند.
جزایری تصریح کرد: تمام محل‌های مزرعه طیور آلوده می‌بایستی مورد توجه قرار گیرند و به طور کامل تمیز و ضد عفونی شوند و قبل از این که مجوز انتقال به آنها داده شود، لباس‌هایی که در مزرعه آلوده پوشیده شده باید حتماً شسته شوند.
وی در قسمت دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ویروس آنفلوانزای مرغی به کرات از پرندگان وارداتی سالم جدا شده است که این پرندگان آلوده یک خطر بالقوه برای پرندگان قفسی، وحشی و گله‌های طیور پرورشی محسوب می‌شوند و مغازه‌های فروش پرندگان زنده یک مخزن عفونت می‌باشند که این مغازه‌ها اغلب انواع پرندگان خانگی و زینتی را می‌فروشند و به ندرت این محل‌ها تمیز یا ضد عفونی می‌شوند و این سیستم که انواع مختلف طیور استرس دیده را با هم مخلوط می‌سازد، یک عامل کلیدی در شیوع آنفلوانزا در تجارت طیور می‌باشد.
وی در ادامه به الزامات ضروری که می‌بایست مرغداران انجام دهند، اشاره نمود و افزود: صاحبان مرغداری‌ها خود اولین خط دفاعی برای شناسایی شیوع آنفلوانزای مرغی هستند و اگر پرندگان در نشان دادن علائم آنفلوانزای مرغی پیشرفت کردند، بایستی بلافاصله به ادارات ذی‌ربط اطلاع دهند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی فارس با تأکید به اینکه هیچ نوع مقررات یا قرنطینه‌ای نمی‌تواند از ورود ویروس‌های آنفلوانزا توسط پرندگان وحشی به کشور یا منطقه‌ای ممانعت به عمل آورد، گفت: پیشگیری از ورود ویروس‌های آنفلوانزا توسط پرندگان وحشی بایستی در سطح فارم یا گله انجام گیرد و در مناطق پرخطر از قبیل مسیرهای مهاجرت پرندگان آبزی، طیور اهلی نبایستی پرورش داده شوند و پیشگیری از انتشار ثانویه ویروس‌های آنفلوانزا ضروری می‌باشد و قبل از ریشه کنی هر نوع بیماری آنفلوانزا از گسترش آن به مرغداری‌های مجاور و حتی به بقیه سالن ها، بایستی توسط مرغدار کنترل گردد و همچنین بایستی نسبت به حذف عوامل جلب کننده پرندگان وحشی و مهاجر در داخل مزرعه از جمله استخر آب و وجود دان در محوطه مرغداری‌ها اقدام گردد و ایزوله کردن سالن‌های آلوده جهت ممانعت از گسترش بیماری به سایر سالن ها، پاک سازی و ضدعفونی نمودن ساختمان‌ها بعد از تخلیه، کنترل جابه‌جایی افراد و به کارگیری دستور العمل‌های شدید امنیت زیستی و پیشگیری از دسترسی پرندگان وحشی به گله‌های طیور مد نظر مرغ داران قرار گیرد.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی