[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۲۲۵
  • دوره جدید

گوشت فراوری‌‌شده را کم‌تر مصرف کنید، روزنامه شیراز نوین

گوشت فراوری‌‌شده را کم‌تر مصرف کنید
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که خوردن گوشت قرمز فراوری‌شده احتمال ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن‌نت، به‌طور کلی، تنها دو وعده در هفته مصرف گوشت قرمز فراوری‌شده با افزایش ۱۴درصدی خطر زوال عقل در مقایسه با افرادی که کم‌تر از سه‌وعده در ماه مصرف می‌کردند، مرتبط بود.
محققان دانشگاه‌هاروارد در این مطالعه، بیش‌از ۴۳ سال داده‌های ۱۳۰۰۰۰ نفر را در مطالعه طولانی‌مدت بهداشت پرستاران و متخصصان سلامت جمع‌آوری کردند. محققان به‌طور خاص ارتباط بین مصرف گوشت قرمز و زوال عقل را بررسی کردند.
هر دو تا چهار سال یک‌بار، از شرکت‌کنندگان در مورد میزان و تعداد دفعات مصرف انواع غذاها، ازجمله گوشت قرمز فراوری‌شده، سؤال می‌شد. یک وعده از این نوع گوشت‌ها می‌تواند شامل بیکن(دو برش)،‌هات‌داگ(یک عدد)، سوسیس(دو حلقه کوچک)، یا سایر ساندویچ‌های گوشت فراوری‌شده باشد. همچنین از مردم در مورد میزان مصرف آجیل و حبوبات، ازجمله کره‌بادام‌زمینی(۱ قاشق غذاخوری)، بادام‌زمینی، گردو یا سایر مغزها(۲۸ گرم)، شیر سویا(لیوان ۲۲۷ میلی‌لیتری)، لوبیا سبز، لوبیا یا عدس، نخود‌فرنگی، یا توفو یا پروتئین سویا سؤال شد.
به‌طور کلی، ۱۱۱۷۳ مورد زوال عقل در طول دوره مطالعه ظاهر شد.
یافته اصلی: افرادی که گفتند یک چهارم یا بیشتر از هر نوع گوشت قرمز فراوری‌شده را در روز می‌خورند، ۱۴ درصد بیشتر از افرادی که کم‌تر از ۱/۱۰ وعده در روز مصرف می‌کنند، در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند.
آن‌ها دریافتند که هر وعده اضافی گوشت قرمز فراوری‌شده که در روز خورده می‌شود با حدود ۱.۶ سال پیری شناختی مرتبط است که شامل زبان، عملکرد اجرایی و پردازش ذهنی است. تیم تحقیق گزارش داد که این وعده روزانه اضافی با تقریباً ۱.۷ سال پیری شناختی برای حافظه کلامی مرتبط بود، توانایی یادآوری و درک کلمات و جملات. با این حال، تغییرات در رژیم غذایی می‌تواند به توقف این کاهش کمک کند.
این مطالعه نشان داد که وقتی مردم وعده‌های غذایی روزانه گوشت قرمز فراوری‌شده را با آجیل و حبوبات جایگزین کردند، ۲۰ درصد با کاهش خطر ابتلا به به زوال عقل و ۱.۳۷ سال کم‌تر پیری شناختی روبه‌رو بودند.
«یوهان لی»، سرپرست تیم تحقیق، خاطرنشان کرد: «گوشت قرمز فراوری‌شده ممکن است برای مغز مضر باشد زیرا دارای سطوح بالایی از مواد مضر مانند نیتریت‌ها(مواد نگهدارنده) و سدیم است.»

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی