جوجهکباب یکی از انواع غذاهای خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است که با دستورها و طعمهای بسیار متنوعی تهیه میشود. این غذای خوشمزه یکی مرسومترین کبابهای ایرانی است که پای ثابت دورهمیها و مهمانیها است و به همین دلیل بهعنوان یکی از مجلسیترین غذاهای ایرانی شناخته میشود. علاوهبر این جوجهکباب بهدلیل اینکه خیلی فوری آماده میشود و میتوانیم مواد آن را از قبل آماده کنیم، از غذاهای حاضری محسوب میشود که بیشتر در گردشهای بیرون از خانه و پیکنیک استفاده میشود. برای مشاهده آموزش طرز تهیه جوجهکباب زعفرانی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
مرغ: ۱ عدد متوسط
پیاز: ۲ عدد بزرگ
ماست چکیده: ۱۰۰ گرم
زعفران دمکرده: ۴ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
کره: ۱۰۰ گرم
زنجبیل تازه (اختیاری): 1 بند انگشت
آبلیمو: ۶ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: بهاندازه کافی
طرز تهیه
مرحله 1: آمادهسازی گوشت مرغ
برای تهیه جوجهکباب رستورانی ابتدا مرغ را میشوییم و پوستهای اضافی آن را جدا میکنیم سپس بهصورت جوجهکبابی خرد میکنیم. اگر میخواهید جوجهکباب را بهصورت مجلسی برای مهمانیهای خود تهیه کنید بهتر است فقط از سینه استفاده کنید.
مرحله 2: اضافه کردن پیاز به گوشت مرغ
پساز خرد کردن مرغ آن را داخل یک کاسه جادار میریزیم. در ادامه پیازها را بهصورت خلالی درشت یا حلقهای خرد میکنیم و میان گوشتهای خُردشده مرغ قرار میدهیم. البته درصورت تمایل میتوانید از آب پیاز هم برای طعمدار کردن گوشت مرغ استفاده کنید.
مرحله 3: افزودن مواد اصلی
در این مرحله ابتدا روغن زیتون را اضافه میکنیم و خوب با گوشت مرغ مخلوط میکنیم سپس آبلیمو را بههمراه زنجبیل رندهشده، نمک ، فلفل سیاه ، ماست چکیده و ۲ قاشق غذاخوری زعفران دمکرده به کاسه حاوی گوشت مرغ اضافه میکنیم و با دست مواد داخل کاسه را خوب مخلوط میکنیم تا یکدست شوند.
مرحله 4: استراحت و طعمدار کردن گوشت
در مرحله بعدی درب کاسه را با سلفون میپوشانیم و کاسه را به مدت حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار میدهیم تا گوشت مرغ
علاوهبر اینکه استراحت کند، طعمدار نیز شود. البته اگر میخواهید جوجهکباب شما مانند رستورانها شود بهتر است گوشت مرغ را از شب قبل طعمدار کنید.
مرحله 5: به سیخکشیدن جوجهها
پساز اینکه گوشت مرغ طعمدار شد آن را از یخچال خارج میکنیم سپس گوشتهای مرغ را روی یک سطح صاف مثل تخته گوشت قرار میدهیم و با دست هر قطعه گوشت مرغ را نگه میداریم و سیخ را از داخل آن عبور میدهیم.
مرحله 6: نکات سیخکردن جوجهها
برای سیخکردن باید یک نکته مهم را در نظر بگیرید ، مثل قسمتهای استخوانی مثل کتف و بالها را در یک سیخ قرار دهید و قطعات گوشت لخم مانند گوشت سینه را در یک سیخ قرار دهید تا جوجهکبابها بهطور یکسان بپزند.
مرحله 7: آمادهسازی منقل ذغال
در این مرحله باید منقل ذغال را آماده کنیم ، پساز اینکه منقل ذغال آماده شد حتماً به این نکته توجه داشته باشید که ذغالها کاملاً روشن باشند و دود نکنند زیرا دود موجود در ذغالها علاوهبر اینکه برای بدن زیانآور است باعث میشود طعم کبابها دودی شود.
مرحله 8: چیدن جوجهها رو منقل
پساز آمادهشدن ذغالها، سیخها را بهترتیب روی منقل میچینیم و اجازه میدهیم کبابها کمی خودشان را بگیرند سپس آنها را بهصورت متداوم میچرخانیم تا بهصورت یکدست کباب شوند. در حین کبابشدن جوجهها باید سس کره راآماده کنیم.
مرحله 9: استفاده از سس کره
کره را ذوب میکنیم و باقیمانده زعفران دمکرده را به آن اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم. پساز اینکه جوجهها بهطور کامل کباب شدند با یک قلمموی تمیز از سس کره روی دو طرف جوجههای میمالیم و اجازه میدهیم یک دقیقه دیگر روی حرارت بمانند.
مرحله 10: سرو کردن جوجه کباب
پساز گذشت یک دقیقه سیخ جوجهکباب را از روی منقل برمیداریم و روی دیس قرار میدهیم. با دست جوجهها را نگه میداریم سپس سیخ را بیرون میکشیم. در پایان جوجهکباب را بههمراه نان یا برنج سرو میکنیم.
سفتشدن جوجه کباب
اگر میخواهید جوجهکباب شما خشک و سفت نشود و مانند رستورانها نرم و خوشمزه باشد ، حتماً مقدار آبلیموترش موجود در جوجهکباب را با دقت اضافه کنید و از اضافه کردن آبلیمو ترش زیاد خودداری کنید زیرا گوشت مرغ را سفت میکند. اضافه کردن آبلیموی زیاد علاوهبر اینکه باعث سفتشدن جوجهکباب میشود باعث میشود طعم جوجهکباب شما بیشتر از اینکه شبیه جوجهکباب باشد شبیه جوجهترش شود و بهطور کلی ماهیت کباب شما زیر سؤال برود نکته دیگر اینکه حتماً قبلاز اضافه کردن مواد طعمدهنده، روغن زیتون
(یا روغن مایع) را به گوشت مرغ اضافه کنید و گوشت را بهخوبی با روغن مخلوط کنید تا روغن بهطور کامل گوشت را کاور کند، سپس دیگر مواد را اضافه کنید.
مقدار مرغ برای جوجهکباب جمعیتی
تهیه جوجهکباب یک هنر است که نیاز به توجه به جزئیات دارد. از انتخاب گوشت مرغ با وزن مناسب تا استفاده از مقادیر دقیق ادویهها، همهچیز تأثیرگذار است. استانداردهای اتحادیه رستورانداران بهعنوان یک معیار مطمئن برای وزن گوشت مرغ مورد استفاده قرار میگیرد. برای یک جوجهکباب با استخوان حدوداً ۴۰۰ گرم و برای جوجهکباب بدون استخوان حدوداً ۳۰۰ گرم گوشت مرغ مورد نیاز است.
جوجهکباب با سس مایونز
یکی از موادی که برای طعمدار کردن جوجهکباب استفاده میشود سس مایونز میباشد. برای مقدار مواد بالا یک فنجان سس مایونز را بههمراه ۲ قاشق غذاخوری ماست چکیده مخلوط کرده و بههمراه دیگر مواد برای طعمدار کردن جوجهها استفاده میکنیم. با این کار طعم جوجهکباب متفاوتتر میشود و ممکن است همه دوست نداشته باشند، پس حتماً قبلاز اینکه برای مهمانان خود با این روش جوجهکباب درست کنید طعم آن را تست کنید!
طرز تهیه جوجهکباب درون تابه
برای تهیه جوجهکبابتابهای، ابتدا گوشت مرغ را به قطعات مکعبی برش میزنیم و در یک کاسه میریزیم. زعفران دمکرده، پیاز خُردشده، ماست چکیده، آبلیمو، نمک و فلفل را به آن اضافه میکنیم. پساز مخلوط کردن مواد، کاسه را چند ساعت در یخچال قرار میدهیم. پساز طعمدار شدن جوجهها، آنها را بدون سیخ یا با سیخ چوبی در تابهای با حرارت متوسط و مقدار کمی روغن، میچینیم و بهصورت یکدست سرخ میکنیم.
طرز تهیه جوجهکباب لبنانی
برای تهیه جوجهکباب لبنانی، ابتدا سیر را رندهکرده و با روغن در تابه تفت میدهیم. سپس نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و درصورت تمایل رب گوجهفرنگی یا زعفران دمکرده اضافه میکنیم. مرغ را برش میزنیم و با فلفلدلمهای خُردشده، ماست چکیده، آبلیمو، ارده و روغن مایع مخلوط میکنیم. درصورت تمایل جعفری یا شوید خشک اضافه میکنیم. مخلوط حاصل را یک شب در یخچال میگذاریم. روز بعد، جوجهها را به سیخکشیده و روی منقل زغالی کباب میکنیم.