[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۲۲۹
  • دوره جدید

بازگشت درآمدهای میراثی به فارس، روزنامه شیراز نوین

 سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس خواستار بازگشت درآمدهای اماکن گردشگری به استان شد و از اختصاص ۱۱هزار میلیارد ریال اعتبار به حوزه میراث‌فرهنگی و زیارت خبر داد.
محمد فرخ‌زاده با اشاره به فرا رسیدن ایام اربعین، از خدمت‌رسانی ویژه دستگاه‌های استان به زوار حسینی خبر داد و افزود: از ۴ ماه قبل ستاد اربعین با ۱۸ کارگروه در حوزه خدمات درمانی، حمل و نقل، بهداشت، انتظامی، امنیتی، امداد و نجات و... با نظارت ویژه استاندار فارس تشکیل شد. وی با اشاره به این موضوع که استان فارس ۱۰۸ موکب در مرز شلمچه و کشور عراق دارد، اظهار داشت: بزرگ‌ترین و مجهزترین موکب‌های کشور متعلق به استان فارس است که در شهر‌های نجف، سامرا و کاظمین به خدمت‌رسانی به زوار حسینی می‌پردازند.
 خدمت‌رسانی ویژه فارس در ایام اربعین
به گفته این مقام مسئول، مدت ۳ سال متوالی است که مسئولیت حوزه شهری خرمشهر به فارس واگذار شده و به ارائه خدمت به زوار حسینی مشغول است. معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس پیرامون اجرای مراسم معنوی برای جاماندگان اربعین حسینی بیان کرد: به‌موازات خدمت‌رسانی به زوار حسینی در مسیر کربلا، در کلان‌شهر شیراز و سایر شهرهای استان برنامه ویژه‌ای برای جاماندگان اربعین برگزار خواهد شد. وی اضافه کرد: شهرداری شیراز کتابچه‌ای از ظرفیت‌های فارس تهیه کرده و در مرز شلمچه میان زائران اربعین توزیع می‌کند تا از این فرصت نیز برای معرفی استان استفاده شود. فرخ‌زاده در بخش دیگری از سخنانش خواستار اداره سایت‌های گردشگری شاخص فارس به صورت هیئت‌امنایی شد و عنوان کرد: بر اساس مصوبه دولت دوازدهم، قطب‌های میراثی نظیر آرامگاه‌های حافظ و سعدی، تخت جمشید، مجموعه تاریخی پاسارگاد و... باید به صورت هیئت‌امنایی اداره شوند تا درآمد آنها به استان بازگردد و صرف اقدامات علمی، پژوهشی، فرهنگی و مرمت آنها شود. معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس با اعلام این خبر که حافظیه، سعدیه، پاسارگاد و تخت جمشید از پرمخاطب‌ترین مراکز تاریخی کشور در یک سال گذشته بودند، اظهار داشت: بهای بلیت بازدید این مکان‌های میراثی تا سقف ۶۰۰ درصد افزایش یافته و به خزانه واریز می‌شود.
  اهمیت بازگشت درآمدهای میراثی به فارس
فرخ‌زاده با انتقاد از عدم اجرایی‌سازی مصوبه دولت دوازدهم گفت: اداره هیئت‌امنایی مراکز تاریخی علی‌رغم دستور صریح رئیس‌جمهور شهید، با مخالفت وزارت میراث‌فرهنگی مواجه شد و بدین‌ترتیب فارس مزیت میزبانی از این سایت‌های گردشگری را از دست داده است.
وی در ادامه از اختصاص ۱۱هزار میلیارد ریال اعتبار به حوزه‌های میراثی و زیارتی فارس خبر داد و افزود: تلاش ما در ایام سفر «شهید جمهور» به فارس منجر به اختصاص هفت‌هزار میلیارد ریال از اعتبارات ملی، استانی و مسئولیت‌‎های اجتماعی وزارت نفت برای میراث‌فرهنگی و چهارهزار میلیارد ریال برای حوزه زیارت شد. این مقام مسئول با بیان اینکه مسئولان میراث‌فرهنگی فارس باید تلاش مضاعفی برای جذب این اعتبارات کنند، اظهار کرد: یک‌هزار میلیارد ریال اعتبارات مرمت بازار وکیل از محل مسئولیت‌های ا جتماعی نفت مربوط به ۲ سال گذشته است که به تازگی جذب و به ۱۴ پروژه مناقصه تقسیم شده است.
معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس اظهار کرد: فارس مجموعه بزرگی از میراث تاریخی ثبت شده است و به نوعی موزه‌دار میراث ملی به شمار می‌رود، اما اعتبارات کنونی کفاف نگهداری از این آثار را نمی‌دهد. معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس با اشاره به اختصاص چهارهزار میلیارد ریال اعتبار سفر رئیس‌جمهور برای میراث‌فرهنگی فارس گفت: از این میزان، سه‌هزار میلیارد ریال به طور ویژه برای موزه مشاهیر و موزه منطقه‌ای استان اختصاص یافت، اما از مهر سال ۱۴۰۲ تاکنون اقدام خاصی برای آن نشده است.
 راه‌اندازی شبکه ملی و بین‌المللی گردشگری در فارس
فرخ‌زاده ادامه داد: یکی از این مصوبات راه‌اندازی شبکه ملی و بین‌المللی گردشگری در استان فارس است که تاکنون اجرایی نشده است. البته در نشست با معاون اجرایی رئیس‌جمهور، برای راه‌اندازی این شبکه رایزنی‌های لازم صورت گرفت. به گفته این مقام مسئول، پیش‌تر شبکه ملی و بین‌المللی زیارت در مشهد راه‌اندازی شد و رادیوی زیارت نیز به‌تازگی آغاز به کار کرده است.
معاون استاندار فارس در بخش دیگری از سخنانش گفت: در سفر هیئت دولت سیزدهم به فارس راه‌اندازی پنج منطقه ویژه گردشگری در فارس مطرح و یکی از آنها در سپیدان تصویب شد. در این سفر مقرر شد چنانچه فارس در این منطقه ویژه گردشگری، عملکرد مطلوبی داشته باشد، مصوبه دیگر مناطق نیز صادر شود.
فرخ‌زاده اظهار کرد: لازم است وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی دستورالمعمل معافیت‌ها را در هیئت دولت مصوب و به استان‌ها ابلاغ کند؛ چراکه در غیر این صورت، منطقه ویژه سپیدان نیز اجرایی نمی‌شود. فرخ‌زاده در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ثبت ملی بالاکفت به عنوان محله صنایع‌دستی و بافت تاریخی شیراز، گفت: فرماندار شیراز باید به عنوان مسئول سامان‌دهی معضلات اجتماعی، جمع‌آوری معتادان متجاهر را مدیریت کند. او با ارائه راهکاری بیان کرد: باید در ورودی‌های بافت گیت بگذارند و تنها اجازه ورود محلی‌ها را بدهند تا شرایط برای بازدید گردشگران فراهم شود و هزینه این گیت‌ها نیز از رونق ایجادشده در بافت تأمین می‌شود؛ فضای آرام، امن و پاک‌سازی‌شده فرصت اقتصادی فوق‌العاده‌ای برای شیراز است.
 سامان‌دهی محور تاریخی شیراز
معاون استاندار فارس درباره موانع پیش روی احیا و سامان‌دهی قبرستان تاریخی دارالسلام شیراز گفت: این سایت تاریخی ۲۲ هکتار است که اکنون ۱۳ هکتار آن موجود است. بر اساس قرارداد منعقدشده میان شهرداری شیراز، اوقاف و امور خیریه و اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس، مقرر شده با اعتبارات شهرداری در حدود 7 هکتار از این سایت سامان‌دهی و شهرداری مدیر اجرای پروژه شود. معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس اعلام کرد: مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شیراز اعلام کرده که اخیراً طرح سامان‌دهی دارالسلام آغاز شده است. فرخ‌زاده درباره گردشگرپذیری فارس گفت: فارس بر بصره به عنوان مهم‌ترین شهر اقتصادی عراق تمرکز کرده ‌است و بسیاری از افراد صاحب‌نفوذ این استان به شیراز سفر داشته‌اند که امید می‌رود نقش ارزنده‌ای در رونق اقتصاد گردشگری داشته باشد. معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس اظهار کرد: فارس ظرفیت‌های گردشگری رهاشده بسیاری دارد که باید تدبیر شود؛ دریاچه مهارلو یکی از نمونه‌های ظرفیت ارزشمند گردشگری فارس است که بلاتکلیف باقی مانده است. فرخ‌زاده با اشاره به فعالیت خانه مسافرها و بوم‌گردی‌های بدون مجوز در فارس بیان کرد: طی ۲ سال گذشته جهش خوبی در سامان‌دهی این اماکن داشته‌ایم، اما هنوز تا نقطه مطلوب فاصله بسیاری وجود دارد. او با اشاره به ظرفیت‌های ارزنده فارس گفت: یک‌هزار و ۴۲۰ امامزاده در پهنه استان به همراه ۳هزار اثر تاریخی و تعداد زیادی رویداد‌های فرهنگی وجود دارد که باید از آنها در حوزه جذب گردشگر بهره برد.
 فارس پیشتاز کشور است
فرخ‌زاده با اشاره به اینکه در بحث شهر‌ها و روستا‌های ملی ثبت‌شده در صنایع‌دستی رتبه اول کشور را در اختیار داریم، گفت: رتبه نخست تسهیلات کم‌بهره به صنایع‌دستی، رتبه نخست ثبت آثار جهانی، رتبه نخست ثبت آثار تاریخی ملی، رتبه نخست ستاد اربعین کشور، رتبه نخست بهره‌گیری از فرصت‌های جام جهانی، رتبه نخست کشوری ستاد اجرایی خدمات سفر، رتبه دوم پذیرش بیماران بین‌الملل، رتبه سوم مراکز درمانی بین‌المللی و رتبه نخست کشوری در اخذ نشان ملی اصالت صنایع‌دستی را در کارنامه داریم. فرخ‌زاده تصریح کرد: فارس به عنوان استان معین ساخت صحن امام محمد باقر(ع) در کاظمین مشخص شده است.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس در بخش پایانی سخنانش گفت: رتبه نخست کشوری هلال احمر در تمام رده‌های اجرایی طرح ملی خدمات نوروزی در سال ۱۴۰۳ و رتبه نخست برگزاری مراسم ستاد ارتحال شهید جمهور در کشور از دیگر افتخارات استان فارس طی دولت سیزدهم است. 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی