صرفهجویی ارزی در حوزه تجهیزات پزشکی ، روزنامه شیراز نوین
مریم شمالیان- گروه خبر
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: با افتتاح خط تولید «کاتتر شریانی» گام بلندی در راستای کاهش واردات و صرفهجویی 50 تا 90درصدی در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی استان فارس خواهیم داشت.
کاتتر شریانی (arterial catheter) یک لوله نازک است که درون شریان قرار میگیرد و قرار دادن آن یک روش رایج در مراقبتهای ویژه و برخی از دستور العملهای بیهوشی است که باعث میشود فشارخون به طور مستقیم و در زمان واقعی (به جای اندازهگیری متناوب و غیرمستقیم) کنترل شده و نمونههایی برای آنالیز گازهای خونی شریان به دست آید.
از کاتتر شریانی برای اندازه گیری فشارخون داخل شریانی (دقیقتر از اندازهگیری فشار خون با روشهای غیرتهاجمی) استفاده میشود. این اندازه گیری به ویژه در بیماران بدحال ضروری است. مدیریت فشارخون داخل شریانی امکان تشخیص سریع تغییرات فشار خون را فراهم میکند که به ویژه برای بیمارانی که تزریق مداوم داروهای وازواکتیو دریافت میکنند، حیاتی است. کانولاسیون شریانی اجازه میدهد تا نمونههای مکرر گاز خون شریانی گرفته شود. قرار دادن کاتتر شریانی یک روش بیخطر است؛ عوارض شدید در کمتر از 1 درصد از جایگذاریها رخ میدهد. همچنین خطرات را میتوان با دانش مناسب از آناتومی و پروتکلهای حفاظتی به حداقل رساند.
چه زمانی باید از کاتترهای شریانی استفاده شود؟
اندازهگیریهای فشار خون از طریق کاتتر شریانی حتی از خوانش فشار خون با اسفیگومانومتر در بیمارانی که دچار چاقی مزمن هستند، بسیار لاغر هستند، سوختگیهای شدید در اندام دارند یا فشار خون پایینی دارند، بسیار دقیقتر میباشد. همچنین با استفاده از کاتترهای آرتریال پزشک میتواند به طور مکرر روی نمونههای خون بیمار آزمایش انجام دهد و امکان نمونهبرداری در لحظه فراهم میباشد.
قرار دادن یک کاتتر شریانی میتواند به جلوگیری از عوارض مرتبط با سوراخ شدن مکرر آرتریال کمک کند.
افتتاح خط تولید «کاتتر شریانی» در شیراز
تهیه تجهیزات و ملزومات پزشکی بسیار هزینهبر و گاه زمانبر است و تولید داخلی آنها میتواند ضمن خودکفایی، در صرفهجویی هزینهها و دسترسی سریعتر اثربخش باشد.
خوشبختانه خط تولید «کاتتر شریانی» در شیراز با حضور مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو افتتاح شد.
دکتر «سعیدرضا شاهمرادی»، مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو کشور در مراسم افتتاح این خط تولید حضور داشت و با تأکید بر حمایت از تولید داخلی اظهار داشت که در حوزه سلامت به ویژه در حوزه تجهیزات پزشکی پیشرفتهای بسیار خوبی را شاهد هستیم که جا دارد از این مجموعه دانشبنیان که دغدغه آن، سلامت مردم و تلاش برای دسترسی آسانتر جامعه پزشکی و بیماران به اقلام موردنیاز است، قدردانی کنیم. دکتر «محمدجواد راعی»، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این خصوص میگوید: مجموعههای دانشبنیان به طور معمول توسط افراد نخبه، دلسوز و طرفدار رشد و اعتلای کشور تشکیل میشوند و حمایت از این مجموعهها، سرمایهگذاری درازمدت برای کشور است. وی تصریح میکند: با افتتاح خط تولید «کاتتر شریانی» گام بلندی در راستای کاهش واردات و صرفهجویی 50 تا 90درصدی در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی استان فارس خواهیم داشت. به گفته راعی، «کاتتر شریانی» ابزاری است که در داخل شریان بیمار قرار داده شده و اغلب در بخشهای مراقبتهای ویژه یا در حین بیهوشی برای پایش فشارخون به صورت لحظهای استفاده میشود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین