[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۲۲۵
  • دوره جدید

فعال‌سازی شورای صلح در مساجد، روزنامه شیراز نوین

 سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد فارس از فعال‌سازی شورای صلح و سازش در مساجد خبر داد و بر احیای این ظرفیت‌های معنوی در راستای کارکردهای فرهنگی اجتماعی تأکید کرد.
حجت‌الاسلام و المسلمین حسین امیدی ظهر سه‌شنبه ۳۰ مردادماه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز جهانی مساجد در سالن شهید قاضی استانداری فارس برگزار شد، اظهار داشت: ارکان مساجد به علم روز مسلط می‌شوند.وی با بیان اینکه علت نام‌گذاری این روز به آتش کشیده شدن مسجد الاقصی توسط رژیم منحوس صهیونیستی است، اظهار کرد: در بسیاری از کشورها و ملل مختلف مسجد جایگاه والایی دارد و در واقع اجتماع مسلمانان اتحاد آنان را نشان داده و پیام روشن و واضحی را به دشمنان اسلام می‌رساند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان فارس با تأکید بر اینکه ارکان مساجد باید به علم روز مسلط شوند، گفت: برای جذب و رونق مساجد، برنامه‌ها متناسب با روحیه افراد برگزار شود. وی ادامه داد: در سطح استان فارس حدود ۵هزار مسجد و حسینیه داریم، در شهر شیراز ۳۰۸ مسجد و شهرستان فارس ۴۱۳ مسجد شناسایی شده است. در آمار کانون‌های فرهنگی، یک‌هزار و ۳۰۰ کانون فرهنگی در سطح استان وجود دارد که از این تعداد نزدیک به ۲۸۰ کانون علمی و فرهنگی در شیراز است. او خاطرنشان کرد: آمار پایگاه‌های مقاومت بسیج در سطح مساجد استان ۴هزار و ۲۰۰ پایگاه عدد است که در سطح مساجد و حسینیه‌ها مشغول به فعالیت هستند. البته تعداد مساجد بین‌راهی و اماکن استراحتی کم است که باید با برنامه‌ریزی‌ در جهت رفع این مشکل باشیم.
امیدی تصریح کرد: هدف این است که در این هفته پرچم، نام و یاد مسجد را در دل‌ها زنده و ظرفیت مسجد را برای خانواده‌ها تشریح کنیم و اصحاب مساجد نیز باید در محله خود آسیب‌شناسی کنند تا بدین وسیله اهداف مسجد دنبال شود.
مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد فارس بر ضرورت توجه به علم روز در مساجد تأکید و بیان کرد: ارکان مساجد باید به علم روز مسلط شوند و برای جذب و رونق مساجد بایستی برنامه‌ها متناسب با روحیه افراد برگزار کنند.
امیدی افزود: رونق مساجد نیازمند جذب نونهال، نوجوان و جوانان است تا بتوانند کارایی و نقش خود را در جامعه ایفا کنند؛ به همین دلیل به دنبال این هستیم تا ارکان مسجد از قبیل خادم، ائمه جماعات، بسیج و کانون فرهنگی مساجد به دانش و شرایط روز مسلط شوند. وی اظهار کرد: برخی از مساجد فعال و پویا هستند و در موضوعات تخصصی ورود می‌کنند و البته خروجی موفقی هم دارند. برای داشتن یک مسجد موفق و پررونق، اول باید نیاز و مشکل محله و مسجد شناسایی شود.
امیدی بیان کرد: برخی مساجد استان فارس فعالانه و مبتکرانه عمل کرده و با درآمدزایی که ایجاد می‌کنند، مسجدی مستقل به وجود می‌آورند. برخی مساجد هم در جهت رفع محرومیت‌زدایی به صورت جهادی عمل می‌کنند و برخی قسمتی از مسجد را به محیط ورزشی اختصاص داده‌اند و با این‌کار جوانان زیادی را جذب مسجد می‌کنند که برای نسل نو جذابیت دارد و باعث ارتباط مسجد و مدرسه می‌شود. وی از اعتباراتی که در شهرداری شیراز برای موضوع مسجدمحوری در نظر گرفته شده است، سخن گفت و افزود: شهرداری نزدیک به ۷۰۰میلیارد تومان بودجه در قالب هدف مسجدمحوری مشخص کرده است. برای تخصیص عادلانه این بودجه، یک مرکز را به عنوان مرکز ناظر و مشاوره انتخاب کردیم که مسیر بودجه را مدیریت کند. محلات پیشنهادات خود را به این مرکز ارائه می‌دهند و کارشناسان بعد از تحقیقات خود به مسجد مورد نظر بودجه اختصاص می‌دهند؛ تلاش داریم این بودجه صرف آبادانی محلات و مساجد شود.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد فارس با بیان نمونه‌هایی از مساجد موفق فارس در اشتغال‌زایی، کسب استقلال مالی مساجد، جذب نوجوانان و جوانان به مسجد و حل مشکلات و نیازهای محله‌ها، گفت: در مسیر احیا و فعال کردن کارکردهای مساجد، به دنبال نوعی جراحی و تغییر در هیئت‌امنای مساجد هستیم.
امیدی تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌هایی که با سازمان اوقاف داشتیم، بنا داریم در آینده با یک شیب بسیار ملایم، هیئت‌امنا را بر اساس تحصیلات، سن و تعهد برای رسیدگی به امور مساجد انتخاب کنیم. وی درمورد کمبود مساجد در سطح شهر و محلات، گفت: در نظام شهرسازی و مسکن مهر اگر ۶۰ بلوک ساخته شود، باید محیط فرهنگی هم متناسب با جمعیت ساخته شود؛ در واقع مسجد صرفاً محل نماز نیست و مردم می‌توانند مشکلات و جلسات واحدهای مسکونی خود را در مسجد عنوان کنند.
امیدی از نهادی به نام شورای صلح و سازش نام برد و افزود: شورای صلح و سازش در مساجد فعال است و می‌تواند با مداخله به موقع مشکلات مردم یک محله را حل و فصل کند و در واقع مساجد خیرمحور هستند و نباید حاکمیتی باشند؛ مسجد یک نهاد مردمی است.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان فارس، اظهار کرد: در خصوص خانه عالم و بیمه خدام مساجد، برنامه‌هایی را در دستور کار داریم و طبق آخرین آمار، ۳۰ مسجد تعطیل داشتیم که به دلیل ساختمان قدیمی، تنها نماز جماعت را برگزار می‌کردند و با کمک شهرداری در آینده نزدیک این مساجد احیا می‌شوند. همچنین حدود ۱۵۰ مسجد نیمه‌فعال داریم که باید در جهت تقویت این مساجد راه‌حل‌هایی اندیشیده شود.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد فارس گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها و منویات رهبر معظم انقلاب، طی یک سال گذشته احیا و فعال‌سازی مساجد بر پایه ائمه جماعت انجام شده و طرح‌های امامان محله و مسجد محله‌محور نیز بر همین پایه شکل گرفته است. وی اعلام کرد: موقوفه مساجد استان در شهر جدید صدرا برخی مشکلات حقوقی داشت که به گفته استاندار تا حد زیادی حل شده و اگر به‌ نتیجه برسد، به حل بسیاری از مشکلات مالی مسجدها کمک می‌کند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد فارس با اشاره به روز جهانی بزرگداشت مسجد در سالروز حمله رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی، گفت: اجلاسیه اصحاب مساجد فارس صبح پنجشنبه برگزار می‌شود.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی