[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۲۲۵
  • دوره جدید

تجمع جاماندگان اربعین در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) ، روزنامه شیراز نوین

 مریم شمالیان- شیرازنوین
shomalianm@gmail.com

پیاده‌روی اربعین، فراتر از یک زیارت مذهبی، نمادی از وحدت و برادری جهانی است که میلیون‌ها دل را به‌سوی کربلا می‌کشاند. این حرکت عظیم، مرزهای جغرافیایی و فرهنگی را در هم ‌شکسته و جهانی از عشق و امید را به تصویر می‌کشد.
زیارت اربعین، پیوندی آسمانی است که عاشقان را به امام حسین(ع) نزدیک‌تر می‌کند. امام حسین(ع)، نماد آزادگی، عدالت و انسانیت است و پیروانش با زیارت قبر مطهر ایشان، به مقام والای انسانیت دست می‌یابند. در این مسیر پر از عشق، دل‌ها صاف می‌شود و روح‌ها تازه می‌شود.
پیاده‌روی اربعین، پیامی برای تمام جهانیان دارد؛ پیامی مبنی بر اینکه عشق، قوی‌تر از هر دیواری است و می‌تواند مرزها را در هم بشکند. این حرکت عظیم، نشان می‌دهد که انسان‌ها در کنار هم می‌توانند جهانی بهتر بسازند.
اما برای آن دسته از دلدادگان اهل بیت(ع) که موفق نشده‌اند به کربلا بروند و از پیاده‌روی اربعین جا مانده‌اند، مراسم راهپیمایی جاماندگان اربعین حسینی در مناطق مختلف برگزار می‌شود و در این میان، این مراسم در استان فارس هم برگزار می‌شود.
به گفته محمدهادی ایمانیه، مراسم باشکوه راهپیمایی جاماندگان اربعین حسینی یکشنبه ۴ شهریور از ساعت ۹:۳۰ صبح در شیراز و ۳۶ شهرستان دیگر استان فارس با حضور مردم دلداده اهل بیت(ع) برگزار می‌شود.
استاندار فارس می‌افزاید: با تدبیر انجام‌شده، شاهد برگزاری این مراسم در سراسر استان خواهیم بود؛ بدین ترتیب هر عزیزی که به دلیل مشکلات مالی یا گرفتاری خانوادگی و شغلی نتوانسته در مراسم راهپیمایی اربعین حسینی شرکت کند، می‌تواند در راهپیمایی جاماندگان اربعین شرکت کند.
وی اعلام می‌کند: این مراسم در شهرستان‌ها از مسیرهای پیش‌بینی‌شده به طرف گلزار شهدا و مساجد جامع هر شهرستان و در شیراز هم به حرم مطهر حضرت احمد بن موسی(ع) منتهی خواهد شد.
تجمع جاماندگان اربعین در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) 
به گفته حجت‌الاسلام حسن قانع، راهپیمایی جاماندگان اربعین حسینی فارس هم‌زمان با سراسر کشور، یکشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۳ مصادف با روز اربعین حسینی در ۳۶ شهرستان فارس برگزار می‌شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فارس ادامه می‌دهد: این مراسم از ساعت ۹ صبح روز اربعین در شیراز و ۳۶ شهرستان استان فارس با قرائت زیارت اربعین آغاز می‌شود.
وی اعلام می‌کند: این مراسم در شیراز از میدان امام حسین(ع) به سمت میدان شهدا، چهارراه پیروزی، خیابان ۹ دی به طرف حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ(ع) برگزار می‌شود؛ تجمع نهایی این راهپیمایی حسینی در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) خواهد بود و در این مسیر تا حرم مطهر مواکب اربعین حسینی جهت پذیرایی، غرفه‌های فرهنگی، کودک و نوجوان و حمایت از مردم مظلوم غزه از جمله برنامه پیش‌بینی‌شده این مراسم است.
اربعین حسینی و گردشگری مذهبی
معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس نیز استان فارس را پیشرو حوزه فناوری اربعین می‌داند و می‌گوید: استان فارس سهم عمده و بسزایی در کنگره بزرگ اربعین دارد و چهار ماه است که ستاد اربعین به صورت شبانه‌روزی در حال تلاش بوده تا ظرفیت‌هایی که برای ارائه خدمت در مرز لازم است، احصا کند.
محمد فرخ‌زاده ادامه می‌دهد: استان فارس با ۱۰۸ موکب شامل شش موکب در مرز شلمچه و ۱۰۲ موکب در کشور عراق به زوار خدمت‌رسانی می‌کند.
به گفته وی، کار شاخص شهرداری شیراز در ۱۰ سال گذشته افتخار بزرگی در مجموعه استان‌هاست و این موضوع موجب شد با همت جمعی، فارس استان معین باشد.
وی گفت: با تدبیر ارزشمند شورای اسلامی شهر و قرارگاهی که در مجموعه استان تشکیل شد، نیروهای نظامی، انتظامی و کارگروه‌های هجده‌گانه در این امر در حوزه‌های مختلف بهداشت، ایمنی، حمل و نقل و امنیت فعالیت دارند.
فرخ‌زاده اظهار می‌کند: حوزه حج و زیارت مسئولیت جاماندگان اربعین را برعهده گرفته است.
معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس همچنین از تدابیر صورت گرفته برای معرفی ظرفیت‌های فارس به زائران ایرانی و خارجی در ورودی و خروجی مرزها در فرصت پیش آمده در ایام اربعین خبر می‌دهد و می‌گوید: استان فارس به عنوان استان معین در مرز شلمچه، مسئولیت خدمت‌رسانی به زوار حسینی را برعهده دارد.
با همکاری شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز و شرکت پارس‌گستر (زیرمجموعه وزارت دفاع)، ساخت موکب بزرگ استان فارس در مرز شلمچه با سرعت و تلاش شبانه‌روزی تیم اجرایی در حال انجام است.
به گفته وی، این موکب در کل سال به عنوان پایگاه استان فارس در مرز شلمچه به ویژه برای جذب گردشگران سلامت فعالیت خواهد داشت.
فرخ‌زاده اظهار می‌کند: شهرداری شیراز کتابچه‌ای از ظرفیت‌های فارس تهیه کرده و در مرز شلمچه میان زائران اربعین توزیع می‌کند تا از این فرصت نیز برای معرفی استان فارس استفاده شود.
این برنامه‌ریزی‌ها از حدود ۴ ماه قبل در ستاد اربعین استان فارس شکل گرفت و ۱۸ کارگروه ذیل این ستاد در حوزه‌های مختلف نظیر بهداشت و درمان، حمل و نقل، انتظامی، امنیت و مدیریت شهری و... تعریف شدند.
معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس می‌گوید: در استان فارس ۱۴۰۸ امامزاده، ۳۰۰۰ اثر ثبت‌شده تاریخی و ده‌ها کارخانه و صنعت و جاذبه‌های طبیعی مانند آبشارها، دریاچه‌ها و جنگل‌ها وجود دارد که در عراق چندان شناخته‌شده نیستند.
همچنین فارس دارای ظرفیت‌های صنعتی، کشاورزی، فناوری، دانشگاهی و گردشگری می‌باشد و اربعین فرصت مناسبی برای معرفی این ظرفیت‌هاست.
وی ادامه می‌دهد: فارس بر بصره به عنوان مهم‌ترین شهر اقتصادی عراق تمرکز کرده ‌است و بسیاری از افراد صاحب‌نفوذ این استان به شیراز سفر داشته‌اند که امید می‌رود نقش ارزنده‌ای در رونق اقتصاد گردشگری داشته باشد.
پیشتازی فارس در خدمت‌رسانی به زائران اربعین
به گفته سردار هاشم جمالی، جانشین فرمانده سپاه فجر فارس، استان فارس یکی از استان‌های پیشتاز در خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی در کشور است.
وی از فعالیت ۱۰۸ موکب از استان فارس در ایام اربعین در داخل و خارج از کشور خبر می‌دهد و می‌گوید: این تعداد مواکب نشان‌دهنده پیشتازی استان فارس در خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی است. جمالی با بیان اینکه مواکب خوبی هم در داخل و هم در کشور عراق و مسیر پیاده‌روی اربعین و سایر نقاط برپا شده است، افزود: در ورودی شهر نجف اشرف موکب اداره اوقاف و شهرستان مرودشت خدمات شایسته و درخور شأنی را به زائران اربعین ارائه می‌دهند.
جانشین فرمانده سپاه فجر فارس بیان کرد: در این موکب درمانگاه، محل استراحت، سرویس‌های بهداشتی، حمام و اغذیه مناسب به بهترین نحو به زائران ارائه می‌شود. 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی