[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۲۴۵
  • دوره جدید

طرز تهیه خورشت تره، روزنامه شیراز نوین

خورشت تره یکی از انواع خورشت‌های سنتی و خوش‌مزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به کردستان می‌باشد؛ برای مشاهده آموزش کامل طرز تهیه خورشت تره به روش کردی در ادامه با ما همراه باشید.
برای تهیه خورشت تره کردی، اول پیاز را نگینی خرد می‌کنیم و با کمی روغن تفت می‌دهیم. بعد زردچوبه اضافه می‌کنیم و یک دقیقه دیگر تفت می‌دهیم. گوشت قورمه‌ای را اضافه می‌کنیم و سپس لوبیا را می‌ریزیم. بعد از تفت دادن، آب اضافه کرده و می‌گذاریم بجوشد. سپس تره و شنبلیله را تفت داده و به خورشت اضافه می‌کنیم. در آخر، رب گوجه و ادویه‌جات را تفت داده و به خورشت می‌زنیم. 10 دقیقه آخر، لیموعمانی اضافه کرده و بعد از تزیین، با برنج سرو می‌کنیم.

 مواد لازم برای 4 نفر
گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
تره: ۵۰۰ گرم
شنبلیله: ۱ قاشق غذاخوری
لوبیا سفید یا چیتی: ۲ پیمانه
پیاز: ۱ عدد متوسط
لیموعمانی: ۲ عدد
سیب‌زمینی: ۱ عدد درشت
رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
گوجه‌فرنگی: ۲ عدد متوسط
نمک و فلفل‌سیاه: به مقدار کافی
زردچوبه و روغن: به مقدار کافی

 طرز تهیه
 مرحله ۱: آماده‌سازی و تفت دادن پیاز
برای تهیه خورشت تره کردی ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد می‌کنیم، سپس به همراه مقداری روغن مایع در یک قابلمه مناسب تفت می‌دهیم تا پیاز سبک شود. در ادامه مقداری زردچوبه اضافه می‌کنیم و یک دقیقه دیگر مواد را تفت می‌دهیم.

 مرحله ۲: افزودن گوشت و لوبیا به خورشت
در این مرحله گوشت خورشتی را به‌صورت قورمه‌ای خرد و به قابلمه اضافه می‌کنیم. حالا گوشت را چند دقیقه تفت می‌دهیم تا رنگش تغییر کند و به‌خوبی سرخ شود. در ادامه لوبیا چیتی یا لوبیا سفید را به قابلمه اضافه می‌کنیم.
 مرحله ۳: خیساندن لوبیا و اضافه کردن آب
توجه داشته باشید که حتماً باید لوبیا را از شب قبل در یک کاسه آب بخیسانیم و در صورت امکان دو مرتبه آب درون کاسه را تعویض کنیم تا نفخ لوبیا به‌طور کامل گرفته شود. 
لوبیا را هم چند دقیقه تفت می‌دهیم و سپس ۳ پیمانه آب اضافه می‌کنیم.

 مرحله ۴: جوشاندن و ملایم کردن حرارت
حالا حرارت زیر قابلمه را زیاد می‌کنیم تا آب سریع‌تر به جوش بیاید، پس از اینکه آب به جوش آمد در قابلمه را می‌گذاریم و حرارت زیر قابلمه را ملایم می‌کنیم تا گوشت و لوبیا به آرامی بپزند. در همین حین به سراغ آماده کردن تره می‌رویم.

 مرحله ۵: تفت دادن تره و شنبلیله
تره و شنبلیله را پس خرد کردن به همراه کمی روغن مایع داخل یک تابه مناسب تفت می‌دهیم تا به‌خوبی سرخ شوند. توجه داشته باشید که تره و شنبلیله را نباید خیلی بیش از حد تفت دهیم، چون ممکن است طعم خورشت را تلخ کنند.

 مرحله ۶: اضافه کردن سبزیجات و رب‌ گوجه به خورشت
حالا صبر می‌کنیم تا گوشت بپزد، سپس سبزیجات تفت‌داده‌شده را به قابلمه خورشت اضافه می‌کنیم. در ادامه رب گوجه‌فرنگی را به‌صورت جداگانه به همراه مقداری نمک و فلفل‌سیاه تفت می‌دهیم تا طعم خامی آن گرفته شود و سپس به قابلمه اضافه می‌کنیم.

 مرحله ۷: اضافه کردن لیموعمانی
در ۱۰ دقیقه پایانی که آب اضافی خورشت تبخیر شده است و خورشت به روغن افتاده است لیموعمانی را اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم خورشت جا بیفتد. 
در همین حین سیب‌زمینی‌ها و گوجه‌فرنگی‌ها را سرخ می‌کنیم.

 مرحله ۸: تزیین و سرو خورشت
پس از اینکه خورشت آماده شد و کاملاً به روغن افتاد، آن را داخل ظرف مورد منظرمان می‌کشیم و به همراه گوجه‌فرنگی سرخ‌شده و سیب‌زمینی سرخ‌شده تزیین می‌کنیم. در پایا ن خورشت را به همراه برنج سرو می‌کنیم.

خورش تره با گوشت مرغ
خورش تره معمولاً با گوشت خورشتی تهیه می‌شود، اما اگر نمی‌توانید گوشت قرمز بخورید، نگران نباشید! می‌توانید این خورشت خوش‌مزه را با گوشت مرغ هم درست کنید. فقط کافی است گوشت خورشتی را از دستور پخت حذف کرده و بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغ اضافه کنید. 

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی