[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۵۶۶
  • دوره جدید

ضرورت ثبت ده‌ها خوراکی سنتی شیراز و فارس، روزنامه شیراز نوین

در شیراز و استان فارس صدها خوراکی سنتی تهیه و توزیع می‌شود که برخی از این خوراکی‌ها منحصراً مربوط است به یک منطقه از این استان کهن و پرآوازه. درحالی‌که انواع کباب‌ها و آش‌ها در دیگر استان‌های کشور تهیه و به‌نوعی برند ملی محسوب می‌شوند، اما کباب‌ها و آش‌ها و سایر خوراکی‌های شیرازی‌ها و استان فارسی‌ها ثبت در فهرست میراثی قرار نگرفته‌اند. به نظر می‌رسد شاید علت عدم ثبت فراوان میراث ناملموس شیراز و فارس بی‌اطلاعی کارشناسان و سلیقه‌ای برخورد کردن با این موضوع باشد. باید اسناد و مدارک و اطلاعات مکتوب این‌گونه غذاهای خوشمزه و پرطرفدار کامل باشد و افرادی مطلع برای به ثبت رسیدن آنان در فهرست خوراکی‌های سنتی پیگیری نمایند. چرا کباب «بُناب» استان آذربایجان، میرزاقاسمی، باقلاقاتق، مرغ ترش گیلانی‌ها و شیره‌پزی انگور همدان، گزاصفهان، سوهان قم، پشمک و باقلوا یزدی، نان خرمایی کرمانشاهی، در فهرست ملی ثبت شوند اما خوراک‌های مشهور شیراز و فارس مثل آش‌سبزی شیرازی و کلم‌پلو شیرازی و.‌.‌. ثبت ملی نشوند. مگرنه اینکه سابقه تهیه و توزیع خوراکی‌های شیراز و فارس از نظر قدمت و اصالت و فناوری در پخت و طعم و رنگ و بو و مزه دست کمی از خوراکی‌های استان‌های دیگر ندارد؟ پس چرا در مسیر ثبت این خوراکی‌ها اهمال و یا کارشکنی و کم‌کاری می‌شود؟ باید در رابطه با ۶۰‌پرونده میراث ناملموس فارس تلاش کرد و برای ثبت خوراکی‌های مهمی همچون کیک‌وکلوچه و نان یوخه شیرازی، نان محیاوه و مسقطی لاری‌، حلوای سین ارسنجان و نان محلی ایزدخواست، آش کازرونی، ترشی گلک موسیر کازرون‌، عرقیات میمند، فالوده شیرازی، حلوای ارده زرقان، نان فسایی، شیره و شربتِ انجیراستهبان، رنگینک جهرم و.‌.‌. تلاش کرد. قطعاً برای ثبت این خوراکی‌ها و دیگر خوراکی‌های مردمان فارس باید علاوه‌بر تحقیق و پژوهش و بازتاب دادن آن در رسانه‌ها و جشنواره‌های خوراک و.‌.‌. درحوزه امور اداری و پیگیری‌های رسمی از طریق مجاری مربوطه تلاش وکوشش فراوان کرد. 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی