خطرسنجی سکتههای قلبی، روزنامه شیراز نوین
مریم شمالیان- شیرازنوین
shomalianm@gmail.com
سکتههای قلبیعروقی شایع ترین علل مرگ و میر در اغلب جوامع هستند، اما میتوان با انجام برخی اقدامات مؤثر از بروز آنها پیشگیری کرد.
یکی از این موارد انجام خطرسنجی است که دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر آن تأکید ویژه دارد و میتواند موجب شود تا با شناخت عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبیعروقی، احتمال بروز آنها را کاهش دهند.
در همین خصوص معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به ارائه نزدیک به 500هزار خدمت خطر سنجی سکتههای قلبی و مغزی از ابتدای سال جاری تاکنون میگوید: سکتههای قلبیعروقی شایع ترین علل مرگ و میر در اغلب جوامع هستند، اما میتوان با انجام برخی اقدامات مؤثر از بروز آنها پیشگیری کرد.
دکتر «عباس رضاییانزاده» ادامه میدهد: خطرسنجی سکتههای قلبیعروقی بخش مهمی از برنامه ایراپن (برنامه ایراپن براساس نظام بهداشتی ایران شامل کاهش چهار بیماری دیابت، فشارخون بالا، سرطان و بیماریهای مزمن تنفسی میباشد) و یکی از راهکارهای مناسب در تخمین میزان احتمال بروز سکتههای قلبیمغزی طی 10 سال آینده است و به افراد کمک میکند تا با شناخت عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی، احتمال بروز آنها را کاهش دهند.
وی اضافه میکند: در این فرایند، افراد دارای عامل خطر بروز سکته قلبی و مغزی شامل اضافه وزن و چاقی، مصرف دخانیات، کمتحرکی، ابتلا به دیابت، فشارخون و چربی خون شناسایی شده و در یک چرخه مراقبتی برای حذف یا مدیریت عامل خطر قرار میگیرند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تأکید بر اینکه ممکن است فردی چندین عامل خطر را همزمان داشته باشد، افزود: افراد شناسایی شده از سوی بهورز، مراقب سلامت، پزشک خانواده و کارشناس تغذیه و سلامت روان در چرخه مراقبتی قرار گرفتهاند. دکتر رضاییانزاده اعلام میکند: بر همین اساس از ابتدای امسال بیش از 42هزار نفر با ریسک بالای 10 درصد، 42هزار نفر با احتمال اختلال لیپید، پنجهزار نفر مشکوک به ابتلا به فشارخون، پنجهزار و 300 نفر مشکوک به ابتلا به دیابت، 8هزار نفر بیمار مبتلا به فشارخون با کنترل نامطلوب و 23هزار نفر با کنترل نامطلوب دیابت در طی این فرایند در استان شناسایی شدهاند. به گفته وی، به منظور مراقبت از افراد جامعه به 498هزار و 96 خدمت خطرسنجی سکتههای قلبی و مغزی از ابتدای سال جاری تاکنون در شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز ارائه شده است. دکتر رضاییانزاده تأکید میکند: خطرسنجی سکتههای قلبیعروقی از سوی مراقبان سلامت و بهورزان در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت انجام میشود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین