توصیه به والدین برای تماشای یک فیلم، روزنامه شیراز نوین
تهیهکننده انیمیشن سینمایی «ببعی قهرمان» گفت: «از همان روز نخست تلاشمان بر این بود تا فضا بهسمت تولید یک اثر سینمایی بینالمللی برود.»
به گزارش ایسنا، انیمیشن سینمایی «ببعی قهرمان» به کارگردانی مشترک
حسین صفارزادگان و میثم حسینی و تهیهکنندگی محمدمهدی مشکوری از پنجم مهرماه اکران عمومی میشود. این اثر ابتدا در چهل و دومین دوره جشنواره فیلم فجر رونمایی شد و دیپلم افتخار بهترین انیمیشن را نیز از آن خود کرد. این فیلم همچنین پساز نخستین اکران بینالمللی خود در کشور قزاقستان، در آذربایجان روی پرده سینما میرود. «ببعی قهرمان» محصول سازمان هنری رسانهای اوج است که با مشارکت مؤسسه «قاب رؤیا» و همکاری شرکت رایمون مدیا تولید شده است.
محمدمهدی مشکوری با بیان اینکه کاراکتر ببعی جزو شخصیتهای محبوب کودکان است، گفت: «از سال ۱۳۹۶ تا سال ۱۳۹۹ که سریال ببعی به روی آنتن تلویزیون رفت جزو پر مخاطبترین کارهای شبکه کودک به حساب میآمد و تنها شخصیت محبوب ایرانی از میان ۱۰ کاراکتر برتر بود که توانست رتبه هشتم را به دست آورد. این در حالیست که همیشه این ۱۰ مورد مربوط به شخصیتهای خارجی میشد. در همین زمان بود که این ایده به ذهنمان رسید میتوانیم با کمک این شخصیت یک اثر سینمایی بسازیم.»
او ادامه داد: «بهطور معمول ساخت یک فیلم انیمیشنی سینمایی ۳ سال طول میکشد ازاینرو تصمیم گرفتیم به گروه سنی طرفدار شخصیت ببعی توجه ویژه داشته باشیم و چون سن آنها در طی این ۳ سال از خردسال به کودک تغییر پیدا میکرد به این نتیجه رسیدیم بهتر است گروه سنی فیلم سینمایی را هم بالاتر ببریم و در گروه سنی کودک قرار دهیم تا همچنان بتوانیم مخاطبان وفادار ببعی را با خود همراه سازیم. لذا ساخت انیمیشن سینمایی برای گروه سنی کودک و با تکنیک سهبُعدی (۳D) از همان ابتدا شکل گرفت. ازاینرو بهدنبال اتفاقات جدیدتر با پیچیدگیهای بیشتری که مربوط به گروه سنی خردسال میشد رفتیم و ایدهها به این صورت پختهتر شد.»
مشکوری با اشاره به اینکه ساخت فیلم سینمایی براساس آثار تلویزیونی اندک است، افزود: «مدرسه موشها و کلاه قرمزی جزو استثنائات هستند که با استقبال خوبی ازسوی مخاطب روبهرو شدند. اما از آن دوران سالهای زیادی میگذرد و تمام آثار سینمایی که تولید شده است، مستقل هستند. با توجه به تجربههای پیشین، پیشبینی ما برایناساس است که از «ببعی قهرمان» نیز استقبال شود. چون معمولاً کودکان مشتاق و پیگیر شخصیتهای محبوب و مورد علاقهشان هستند.»
این تهیهکننده در پاسخ به اینکه پیام انیمیشن سینمایی «ببعی قهرمان» برای بچهها چیست، گفت: «در این اثر بچهها پی میبرند اگر برای رسیدن به هدف تلاش کنند به آن خواهند رسید. تلاش و امیدآفرینی در فیلم حرف اول را میزند و به ترویج کتاب و کتابخوانی نیز توجه شده است. در «ببعی قهرمان» کار گروهی و احترام به والدین بسیار وجود دارد و نقش پدر و مادر در آن بسیار پررنگ است و نشان میدهد پدر و مادر چقدر میتوانند در رشد و موفقیت کودک مؤثر باشند.
ازاینرو به والدین توصیه میکنیم این فیلم سینمایی را ببینند و فرزندانشان را همراهی کنند.»
مشکوری با بیان اینکه انیمیشن میتواند بازگشت سرمایه، فروش بینالمللی و ارزآوری داشته باشد، گفت: «از همان روز نخست که ایده ساخت فیلم سینمایی «ببعی قهرمان» شکل گرفت تلاشمان بر این بود تا فضا بهسمت تولید یک اثر سینمایی بینالمللی برود. چون بهطور معمول موضوعاتی که مربوط به گروه سنی خردسال و کودک میشود در میان تمامی کشورها، ادیان و فرهنگها مشترکاند. لذا تصورمان بر این بود که میتوانیم اثری تولید کنیم که درگیر خردهفرهنگها نباشد و یک تولید سینمایی بینالمللی داشته باشیم. کمااینکه سریال دوبُعدی ببعی هم به کشور چین فروخته شده بود.»
او درباره اینکه چرا نمادهای شاخص ایران در فیلم مورد استفاده قرار نگرفته است، اظهار داشت: «تلاش برای رسیدن به آرزو، سعی در انجام کارهای گروهی، اهمیت کتابخوانی و خانواده محور بودن ازجمله موضوعات فرهنگی است که در این فیلم سینمایی مورد توجه قرار گرفته است و در فرهنگ ایرانی نیز حائز اهمیت هستند. ازاینرو شاید در انیمیشن «ببعی قهرمان» نمادهای تصویری دیده نشود؛ اما میتوان در لایههای زیرین آن به این باور رسید که به فرهنگهای ایرانی توجه شده است. به همین منظور جای خرسندی دارد که درحالحاضر علاوهبر اکران قرقیزستان رایزنیهایی بهمنظور اکران در کشورهای دیگر نیز صورت گرفته شده که اتفاق مبارکی است.»
مشکوری همچنین عنوان کرد: «همین که کاری از کشور ایران در کشورهای منطقه برای اکران مورد پذیرش قرار گرفته شده نشاندهنده آن است که استاندارد تصویری در آن رعایت شده، کیفیت و رزولوشن سینمایی را داراست و کشش داستانی هم دارد. رعایت تمامی این پارامترها نشان میدهد انیمیشن سینمایی «ببعی قهرمان» ظرفیت اکران بینالمللی را دارد. اتفاقی که نتیجهاش در ادامه ارزآوری خواهد بود.»
او با اشاره به حضور «ببعی قهرمان» در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر و دریافت دیپلم افتخار گفت: «چهل و دومین دوره جشنواره فیلم فجر یک تفاوت اساسی داشت و آن حضور ۴ انیمیشن بود که باعث شد جشنواره در این ژانر سینمایی نیز حالت رقابت بهخود گیرد. بهجز ببعی ۳ اثر دیگر کاراکترهای جدیدی بودند که مخاطب از قبل با آن آشنایی نداشت. بااینحال از کملطفی، سهم فیلم یک جایزه بود آن هم نه سیمرغ که یک دیپلم افتخار. هرچند در انگیزه ما خللی ایجاد نکرد. چون ما برای جشنواره فجر این کار را تولید نکرده بودیم.»
این تهیهکننده افزود: «ازآنجاییکه پروژههای انیمیشن بلندمدت هستند کارآفرینی آن نیز بیشتر از کارهای رئال خواهد بود؛ اما این حوزه کمتر مورد توجه قرار میگیرد. پیشتر که شاید یک اثر انیمیشنی در جشنواره بود به آن سیمرغ تعلق گرفته بود؛ اما سال قبل که رقابت وجود داشت به دادن یک دیپلم اکتفا کردند.»
مشکوری با اشاره به چالشهای ساخت انیمیشن سینمایی «ببعی قهرمان» گفت: «بهدلیل شرایط مختلف انجام پروژهای که ۳ سال زمان میبرد و ۲۰۰ نیروی انسانی در آن مشغول به کار هستند کار آسانی نیست. باوجود تمام برآوردهایی که انجام گرفت و هزینهها با توجه به نرخ تورم برنامهریزی میشد اما در همین مدت زمان
۲ بار به بحران مالی خوردیم. همچنین از دست دادن نیروی انسانی متخصص معضل دیگری بود که با آن دستوپنجه نرم میکردیم. همچنین در انتهای پروژه بخش رندر و خروجی نهایی چالش زیادی داشت.»
او در پایان درباره احتمال ساخت دنباله فیلم گفت: «ادامهدار بودن تولید نسخه سینمایی ببعی بستگی به اکران عمومی و استقبال از آن دارد. به طرح و ایدههای بعدی آن فکر کردهایم، رایزنیها هم صورت گرفته شده و اتدهای اولیه انجام شده است؛ اما برای آنکه تصمیم نهایی برای ادامهدار شدن آن بگیریم باید صبر کنیم و در انتظار میزان استقبال از آن باشیم.»
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین