نقش مهم تغذیه سالم در طول عمر افرادی که سیگار را ترک کردهاند، روزنامه شیراز نوین
فواید زیادی برای ترک سیگار وجود دارد، مثلاً اینکه شما از یک عادت مضر خلاص میشوید و میتوانید به طول عمر خود هم اضافه کنید. اگر جزو افرادی هستید که بهتازگی سیگار را ترک کردهاید، باید بدانید که طبق مطالعات جدید میتوانید در کنار یک رژیم غذایی سالم، خطر ابتلا به مشکلاتی که منجر به مرگ میشود را هم کاهش دهید.
طبق مطالعات انجامشده که توسط محققان در سراسر دنیا صورت گرفته است، آنالیزها و تجزیهوتحلیلها روی 159000 فرد سیگاری انجام شده است. این تحقیقات در سالهای 1995 و 1996 به انجام رسیده است. سن میانگین شرکتکنندگان 62 سال بوده و به سؤالاتی در مورد سبک زندگی خود پاسخ دادهاند. این افراد تقریباً 19 سال زیر نظر گرفته شدهاند که در طول این سالها 86 هزارنفر آنها از دنیا رفتند.
رژیم غذایی افرادی که در این تحقیقات حضور داشتند با شاخصِ عادات رژیمی در سال 2015 مقایسه گردید و نشان داد آنهایی که شاخص رژیم غذایی بیشتری داشتند، 27 درصد کمتر در معرض مرگومیر بودند.
در واقع به عبارت سادهتر، یافتههای این تحقیقات نشان داد کسانی که قبلاً سیگار میکشیدند و سعی کردند که بعداز ترک سیگار رژیم غذایی سالمی هم داشته باشند، طول عمر بیشتری داشتند.
آنها همچنین اشاره کرداند که این افراد 24 درصد کمتر در معرض خطر سرطان، 28 درصد کمتر در معرض بیماریهای قلبی و عروقی و 30 درصد کمتر در معرض بیماریهای تنفسی هستند. سبک زندگی سالم شامل فعالیت ورزشی و رژیم غذایی سالم میشود که به همه افراد؛ مخصوصاً آنهایی که سیگار را ترک کردهاند؛ توصیه میگردد.
بهترین مواد غذایی سالم برای سیگار ترککردهها
منظور از رژیم غذایی سالم یعنی مصرف میوه، سبزیجات، حبوبات، غلات کامل، لبنیات، پروتئین، غذاهای دریایی، پروتئین گیاهی و مواد غذایی که حاوی اسید چرب باشد؛ همچنین باید مصرف غلات صنعتی، سدیم، شکر و چربیهای اشباع هم کمتر از قبل شود؛ البته بعضی از مواد مغذی هم هستند که افرادی که قبلاً سیگاری بودهاند؛ باید به آنها بیشتر توجه کنند.
بهعنوان مثال ویتامین c یکی از مواد مغذی است که افراد سیگاری در مقایسه با کسانی که هرگز سیگار نکشیدهاند، بیشتر به آن نیاز دارند، زیرا سیگار باعث میشود تا سطح بتاکاروتن، سلنیوم، زینک، ویتامین e و همچنین بعضی از ویتامینهای B کاهش پیدا کند. ازطرفی این افراد زمانی که سیگاری بودهاند، احتمالاً کمتر میوه و سبزیجات استفاده میکردند که همین باعث شده است تا سطح ویتامین سی و کاروتنها در بدن آنها افت کند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین