لپه پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که در شهرهای مختلف با دستور های متنوعی تهیه میشود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
برای تهیه لپه پلوی کرمانی، ابتدا لپه را از شب قبل خیسانده و سپس با آب میپزیم. برنج را خیس کرده و لپه پخته شده را آبکشی میکنیم. پیاز و گوشت را تفت میدهیم و سپس با برنج و لپه لایهبندی کرده، روی تهدیگ قرار میدهیم. پس از دم کشیدن، غذا آماده سرو است.
مواد لازم برای 2 نفر
لپه: پیمانه
برنج: ۲ پیمانه
گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد
زیره سیاه: ۱ قاشق سوپخوری
نمک و فلفلسیاه: بهمقدار کافی
زردچوبه و روغن: بهمقدار کافی
طرز تهیه
مرحله ۱: خیساندن لپه
برای تهیه لپه پلوی کرمانی ابتدا لپه را از شب قبل داخل یک کاسه آب میخیسانیم تا نفخ آن برطرف شود. در ادامه لپه خیسانده شده را به همراه ۲ پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم.
مرحله ۲: خیساندن برنج و آبکشی لپه
در این مرحله برنج را نسبت به نوع آن به مدت ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت با ۱قاشق چایخوری نمک و آب ولرم میخیسانیم. پس از اینکه پخت لپه به پایان رسید آنرا با آب سرد آبکشی میکنیم و کنار میگذاریم تا آب اضافی اش خارج شود.
مرحله ۳: تفت دادن پیاز و گوشت
در این مرحله پیاز را به صورت ریز خرد میکنیم و به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه کوچک تفت میدهیم، سپس گوشت را به صورت تکه های کوچک خرد میکنیم و به قابلمه اضافه کرده و به خوبی تفت میدهیم تا سرخ شوند.
مرحله ۴: پخت کامل گوشت
پس از اینکه گوشت سرخ و رنگ آن تغییر کرد، ۲ پیمانه به همراه زردچوبه و فلفل سیاه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم گوشت به طور کامل بپزد. برای اینکه گوشت خوشمزه تر شود بهتر است آب درون قابلمه به طور کامل جذب گوشت شود.
مرحله ۵: پخت اولیه برنج
در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر میکنیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش امد برنج خیسانده شده را اضافه میکنیم و ۷ تا ۱۰ دقیقه زمان میدهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود.
مرحله ۶: اضافه کردن لپه و زیره به برنج
پس از گذشت ۳ دقیقه، لپه را به همراه مقداری زردچوبه و زیره به برنج اضافه میکنیم و زمانی که دانه های برنج نرم شدند و مغزشان گیر داشت برنج و لپه را آبکشی میکنیم. حالا یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن اضافه میکنیم.
مرحله ۷: آماده کردن ته دیگ و لایهبندی برنج
در این مرحله مقداری نان یا سیب زمینی ورقه ای شده برای ته دیگ در کف قابلمه قرار میدهیم، سپس نصف مخلوط برنج آبکش و لپه را روی ته دیگ میریزیم. در ادامه گوشت های پخته شده را در وسط برنج قرار میدهیم و باقیمانده برنج را اضافه میکنیم.
مرحله ۸: دم کردن برنج و سرو غذا
حالا درب قابلمه را میگذاریم و اجازه میدهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در پایان پس از اینکه غذا آماده شد آنرا در ظرف مورد نظرمان میکشیم و با گوشت های تکه ای تزیین کرده و به همراه سالاد شیرازی سرو میکنیم.