یادداشت روز، روزنامه شیراز نوین
آن 8 سال
شیرازنوین- فرزاد وثوقی
farzad_vossoghi@yahoo.com
کشورمان در سالهای ابتدای 1359 تا اواسط 1367 سختترین شرایط جنگی را پشت سر گذاشت. جنگی تمامعیار که از مرزها به داخل شهرها و سپس به نفتکشها به عنوان اصلیترین شریان اقتصادی کشورمان منتهی شد. رودررویی مستقیم نظامی با آمریکا در اواخر جنگ، تحت عنوان جنگ نفتکشها روی داد و به هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری کشورمان در آسمان خلیج فارس منتهی شد. آغاز جنگ مساوی بود با از دست دادن کیلومترها خاک و شهادت بهترین سرداران و سربازان ایرانی؛ اما در سال دوم جنگ بود که ایران موفق شد در سایه وحدت کلمه، بیشتر مناطق ازدسترفته از جمله خرمشهر را بازپس بگیرد. تاکتیکهای دفاعی ایران در سالهای ابتدایی جنگ ادامه داشت اما خیلی سریع تحت فرماندهی واحد و عملیاتهای طراحیشده سرداران جنگیمان، جنگ به داخل خاک عراق کشیده شد. همان سالها بود که در سایه وحدت میان ارتش و سپاه (بهعنوان دو بازوی فعال) در جنگ و فرماندهی واحد، فاو در عمق خاک عراق به تصرف ایران درآمد. فاو از بندرهای مهم نفتی در عراق بود. بیش از نیمی از روند جنگها با همه خسارتها، اقتصادی است. ایران سعی کرد با فتح فاو بهعنوان بندر مهم نفتی خسارت سنگینتری به دشمن وارد کند. عملیاتها پیدرپی ادامه داشت؛ عملیات بزرگ کربلای پنچ برای تصرف بصره دومین شهر بزرگ عراق انجام شد تا ایران توان نظامی و تهاجی خود را به جهان ثابت کند. حالا و تا شروع جنگ شهرها و نفتکشها ایران حالت تهاجمی خود را حفظ کرده بود.
جنگ در 29 مرداد 1367 با پذیرش قطعنامه 598 خاتمه یافت. جنگ یک آغازی داشت و حالا باید پایان خود را تجربه میکرد. با یک فرمان و در سایه وحدت کلمه خاتمه جنگ رسماً به مدافعان کشور ابلاغ شد. هرچه از آن تاریخ باقی مانده افتخار است. استخوانها و پلاکها و هرآنچه از بقایای دفاع در (تفحصها) کشف و هویدا میشود برای مردم عزیز و مقدس است.
کاروانهای بزرگی از شهرها به سوی مرزها راه افتاد و حالا کاروانهای بزرگتری از آنسوی مرزها به داخل به راه میافتد و در هر دو حالت این مردم بودند که رزمندگان را بدرقه و حالا مورد استقبال قرار میدهند.
سالهای قبل و پس از پیروزی انقلاب این مردم بودند که همیشه و همهجا تحت رهبری واحد در صحنه بودند. جنگ توسط مردم اداره و به نتیجه رسید چراکه اصل مشارکت مردم بود. مردم سرمایههای اجتماعی هستند که همیشه و همهجا باید برای مشروعیت بخشیدن به حرکتهای درحال آغاز حضور داشته باشند.
با خاتمه جنگ اما یک کلیدواژه مهم و حیاتی از سوی بنیانگذار انقلاب اسلامی مطرح شد؛ «دفاع همچنان باقی است». دشمن هرچند در جبهههای جنگ کوتاه آمد اما نبرد اقتصادی باقی ماند. ایران در هنگام جنگ و یا پس از آن سنگینترین تحریمها را تجربه میکرد. دولتهای پنجم و ششم تا یازدهم و دوازدهم و مجلس تا امروز رسالت سنگینی بر دوش داشتند که عمده آن بر محور دستپاکی بوده است، هرچند تفحص در حوزه دستپاکی چندان رضایتی درپی نداشته است.
هرچه در حوزه دفاع مقدس روسفید و دارای دستاوردهای بزرگی هستیم اما در جبهههای اقتصادی و سیاسی شکستهای بزرگی را متحمل شدهایم. حالا اما بزرگان کشور هم بر این عقیده هستندکه عمده مشکلات داخلی در حوزه اقتصادی و سیاست منشأ داخلی و مدیریتی دارد. درواقع سرداران اقتصادی و سیاسی ما نتوانستهاند با یک وحدت رویه به نتیجه مطلوب برسند و متأسفانه تلفات سنگینی را به اعتماد عمومی وارد آوردهاند. حالا این مردم هستند که زیر فشار شدید حملات اقتصادی صدای شکستن استخوانهایشان به گوش میرسد. اتفاقی که در آن هشت سال نیفتاد در این هشت سالها بارها و بارها افتاد.
متأسفانه در این بخش از آزمون دفاعی، دولتها و همچنین مجلس کارنامه مثبتی از خود باقی نگذاشتند. هرچند مردم دولتها و مجلسها را در انتخابات با مشارکت حداکثری بدرقه کردهاند اما کارنامه آنان پایان خوبی را نشان نمیدهد. این بار هم تفحصها در جریان است تا بقایای دولتها و مجلسها ارزیابی شوند اما این کجا و آن کجا.
در آن 8 سال همهاش ایثار بود و ازجانگذشتگی، همه با افتخار حتی از یک ساعت مشارکت در جنگ یاد میکنند حتی از آن چند دانه تخم مرغی که آن مادر شهید برای پشتیبانی از جنگ آورده بود. حالا اما ورق برگشته است و فرماندهان سیاسی و اقتصادی در پایان هر 8 سال، یا فرار کردهاند به آنسوی خاکریز و یا ماندهاند و باید محاکمه شوند. سیاست تا بدانجا رخنه کرده است که حتی نام این مفسدین و خیانتکاران بدرستی بیان نمیشود.
میم. ه، الف. میم، جیم. ی، الف.نون، اسامی کسانی است که در دل دولت و نفوذ در شبکه اداره امور کشور در حال اختلاس بوده و هستند. همه چیز در اختیار اینان است تا با خیال راحت و فریب افکار عمومی به فساد گسترده از درون قدرت ادامه دهند. حالا اما ثابت شده است ضعف در مدیریت منابع داخلی است. رهبر معظم انقلاب نیز در گفتار خود بر این موضوع تأکید داشتهاند. فساد در کشور قبح خود را از دست داده و ما به عنوان اولین حرکت تاکتیکی نیازمند بازسازی حوزه فرهنگ هستیم.
اگر بتوانیم فرهنگ را بازسازی و اعتماد را بازگردانیم به واقع پیروز میدان شدهایم و فاوها و بصرهها را فتح کردیم در غیر این صورت عقبنشینی در حوزه اخلاق بهشدت ادامه دارد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین