[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۲۷۹
  • دوره جدید

کوفته گوشت و سیب‌زمینی، روزنامه شیراز نوین

کوفته گوشت و سیب‌زمینی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ است که بافتی نرم و لطیف دارد و خیلی راحت و سریع آماده می‌شود و بسیار مقوی و پرخاصیت است. این غذای خوش‌طعم را می‌توانید به روش‌های مختلف و با مواد متنوعی درست کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کوفته گوشت و سیب‌زمینی، در ادامه با ما همراه باشید.
 مواد لازم
سیب‌زمینی آب‌پز رنده‌شده: ۳ تا ۴ عدد
بلغور گندم: ۴ پیمانه
آب جوش: ۲ پیمانه
روغن زیتون: نصف پیمانه
پیاز ریز خردشده: ۱ عدد
سیر رنده‌شده: ۳ حبه
رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
رب فلفل: ۱ قاشق غذاخوری
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل ‌سیاه: به‌مقدار لازم
زیره: به‌مقدار لازم
 مواد لازم برای گوشت چرخ‌شده
گوشت گوساله چرخ‌شده با چربی متوسط: ۵۰۰ گرم
روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه
فلفل‌ سبز: ۲ عدد
فلفل قرمز: ۱ عدد
گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
جعفری خردشده: نصف پیمانه
نمک و فلفل ‌سیاه: به‌مقدار لازم
مواد لایه رویی    
کره: ۲ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز آسیاب‌شده: ۱ قاشق چای‌خوری

 طرز تهیه
 مرحله ۱: آماده‌سازی بلغور و سیب‌زمینی
ابتدا برای درست‌کردن کوفته مقداری بلغور را داخل یک کاسه بریزید و سپس مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا بلغور خوب خیس بخورد و بافت آن کمی نرم شود. در این فاصله سیب‌زمینی‌ها را تمیز بشویید و در یک قابلمه بریزید.

 مرحله ۲: پخت سیب‌زمینی و خردکردن پیاز
سپس مقداری آب روی سیب‌زمینی‌ها بریزید و بعد قابلمه را روی حرارت متوسط گذاشته و اجازه دهید که سیب‌زمینی‌ها به مدت تقریباً ۴۵ دقیقه در آب خوب بپزند و بافت آن‌ها نرم شود. بعد پیاز را پوست بگیرید و به شکل نگینی و ریز خرد کنید.

 مرحله ۳: آماده‌سازی مخلوط اصلی
سیرها را پوست بگیرید و با رنده ریز رنده کنید؛ سپس سیب‌‌زمینی‌های آب‌پزشده را پوست بگیرید و رنده کنید و داخل یک ظرف بریزید. بلغورها که خیس‌خورده و نرم شده‌اند را به سیب‌زمینی‌ها اضافه کنید و هم بزنید و با هم مخلوط کنید.

 مرحله ۴: افزودن پیاز و سیر
پیازهای خردشده را هم اضافه و با هم ترکیب کنید و بعد سیرهای رنده‌شده را روی مواد بریزید و هم بزنید تا عطر سیر در مواد پخش شود. سپس مقداری روغن زیتون را روی مواد بریزید و ورز دهید تا روغن زیتون کاملاً به خورد مواد برود.

 مرحله ۵: افزودن رب گوجه‌فرنگی
مقداری آب روی ترکیب مواد بریزید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند و بافت مخلوط تشکیل‌شده صاف و یکدست و لطیف شود. سپس مقداری رب گوجه‌فرنگی را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ رب گوجه‌فرنگی در مواد باز شود.

 مرحله ۶: تنوع طعم با رب فلفل و رب انار
سپس با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان مقداری رب فلفل به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا عطر و طعم آن به خورد مواد برود و بعد از آن مقداری رب انار هم روی مواد بریزید و با هم مخلوط کنید تا عطر و طعم انار با همه مواد ترکیب شود.

 مرحله ۷: افزودن ادویه‌ها
مقداری نمک، فلفل سیاه و کمی زیره را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا عطر ادویه‌ها در مخلوط پخش شود. بعد مخلوط تشکیل‌شده را حسابی ورز دهید تا عطر و طعم همه مواد خوب با هم مخلوط و بافت صاف و یکدستی تشکیل شود.

 مرحله ۸: استراحت مخلوط در یخچال
بعد هم مخلوط را داخل یک ظرف دیگر قرار دهید و روی ظرف را با پلاستیک یا سلفون بپوشانید و داخل یخچال گذاشته و اجازه دهید تا مایه کوفته‌ها خوب استراحت کند و بافت آن سفت و منسجم شود و عطر طعم همه مواد به خورد هم برود.

 مرحله ۹: تفت‌دادن گوشت چرخ‌کرده
در این فاصله مقداری گوشت را چرخ کنید و بعد در یک تابه مقداری روغن زیتون بریزید و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود؛ سپس گوشت چرخ‌کرده را در آن بریزید و تفت دهید تا رنگ گوشت کمی تغییر کند و خوب سرخ شود.

 مرحله ۱۰: افزودن پیاز و سیر به گوشت
پیاز را پوست بگیرید و به شکل نگینی خرد کنید و به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها سبک و رنگ آن‌ها طلایی شود؛ بعد سیرها را هم پوست بگیرید و ریز خرد کنید و به مواد بیفزایید و کمی تفت دهید تا عطر سیر در مواد پخش شود.

 مرحله ۱۱: تفت‌دادن ادویه و گوجه‌ها
فلفل سبز و فلفل قرمز را تمیز بشویید و ریز خرد کنید و به مخلوط مواد اضافه کرده و تفت دهید تا عطر فلفل‌ها در مواد پخش شود و طعم آن‌ها به خورد مخلوط برود. سپس گوجه‌فرنگی‌ها را پوست بگیرید و بعد خیلی ریز خرد کنید و داخل مواد بریزید.

 مرحله ۱۲: افزودن جعفری و تفت نهایی
گوجه‌ها را خوب تفت دهید تا کمی آب آن‌ها کشیده شود؛ سپس مقداری جعفری را که از قبل تمیز شسته‌اید و خشک شده‌اند، ریز خرد کنید و به مواد اضافه کنید و هم بزنید و کمی تفت دهید. بعد نمک و فلفل سیاه را هم به مواد اضافه کنید و تفت دهید.

 مرحله ۱۳: فرم‌دهی و آماده‌سازی کوفته‌ها
همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید و بعد ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید؛ سپس مایه کوفته‌ها را از یخچال بیرون بیاورید. بعد مقداری از مواد را به اندازه یک نارنگی بردارید و با دست به شکل بیضی فرم دهید.

 مرحله ۱۴: ریختن مایه گوشت در کوفته‌ها
سپس داخل آن را گود کنید تا کوفته‌ها مثل یک ظرف توخالی شوند و بعد داخل یک ظرف مقداری روغن بریزید و قبل از درست کردن هرکدام از کوفته دست‌های‌تان را با آن چرب کنید تا مایه کوفته‌ها به دست نچسبد و شکل و ظاهر آن‌ها خراب نشود. درنهایت مقداری از مواد گوشتی را با قاشق بردارید و داخل آن بریزید.

 مرحله ۱۵: تفت‌دادن فلفل در کره
مقداری کره را داخل یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره ذوب شود و بعد کمی فلفل پودرشده را به آن اضافه کنید و در کره تفت دهید تا عطر آن پخش شود.

 مرحله ۱۶: اضافه‌کردن کره و تزیین
سپس کره ذوب شده را روی کوفته‌ها بریزید تا کره کاملاً به خورد کوفته‌ها برود و طعم و عطر کره با کوفته‌ها مخلوط شود و بعد از آن تعدادی کوفته گوشت و سیب‌زمینی را داخل ظرف مناسب بچینید و با چند برگ نعنا و شوید و ریحان تازه تزیین کنید.

 مرحله ۱۷: تزیین نهایی و سرو کوفته
همچنین می‌توانید مقداری مغز گردوی خردشده هم روی کوفته‌ها بریزید و سپس کوفته گوشت و سیب‌زمینی را به‌عنوان یک غذای خوش‌طعم و مقوی همراه با نان تازه یا برنج زعفرانی و سالاد و زیتون پرورده و انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی