[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۵۴۸
  • دوره جدید

بذر چغندر قند پاییزه تأمین شد، روزنامه شیراز نوین

ستاد چغندر قند پاییزه استان فارس با حضور مشاور وزیر و مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی، معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری فارس و رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل جلسه داد. در این جلسه رحمانی معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری فارس  با تعیین زمان برای نمایندگی کارخانه‌های قند مرودشت و فسا اظهار داشت: مطالبات چغندرکاران باید در اسرع وقت پرداخت شود.  رحمانی افزود:  برای کشت سال زراعی جدید، کمیته فنی با حضور نمایندگان کارخانجات، بخش خصوصی و کارشناسان مرکز تحقیقات و جهاد کشاورزی تشکیل شود و توجیه کشاورزان، تشریح سیاست‌های حمایتی، مسائل فنی، تاریخ کشت، عادلانه بودن قراردادها، تأمین نهاده‌ها از مباحث اصلی مطرح شده در کمیته فنی باشد و  مدیران شهرستان‌ها در جریان نتایج جلسات این کمیته قرار گیرند.  در ادامه محمد مهدی قاسمی ‌رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس، با اشاره به این‌که چغندر قند پائیزه یکی از  استراتژی‌های اساسی وزرات جهاد کشاورزی است، افزود: خوشبختانه در استان فارس شهرستان‌های جهرم، فسا، قیر و داراب و مناطق گرم‌تر مستعد کشت چغندر قند پاییزه است.  قاسمی ‌تصریح کرد: در الگوی کشت با جایگزینی فصل کشت چغندر قند از بهاره به پائیزه به دنبال کاهش مصرف آب و خودکفایی در تولید شکر هستیم، بنابراین توسعه کشت چغندر قند پاییزه در دو سه سال گذشته مدنظر قرار گرفته است و در سال گذشته بیش از 1300 هکتار کشت گردیده بود و این مقام مسئول گفت: جلسه امروز با موضوع پرداخت مطالبات چغندرکاران و برنامه‌ریزی کشت آتی تشکیل شده که اجرایی شدن هر دو موضوع با در ادامه علیرضا یزدانی مشاور وزیر و مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به این‌که حدود 21 استان در تولید چغندرقند بهاره نقش دارند گفت:  استان فارس یکی از این استان‌ها است، به دلیل بحران آب حاکم بر کشور و نیاز آبی بالای چغندر قند بهاره، در دولت دهم بر پایه تحقیقات و تجربیاتی که در گذشته دور در کشور بوده است،  توسعه کشت پائیزه چغندرقند را در دستور کار خود داده است.  یزدانی با بیان اینکه هدف اصلی کشت پائیزه چغندر قند، تولید محصول استراتژیک شکر، کاهش وابستگی به خارج و افزایش بهره‌وری آب بوده است افزود: به طور متوسط در کشت بهاره  این محصول در کشور در هر هکتار مصرف آب، حدود ١٣ هزار مترمکعب است، که با توجه  به بحران آب در استان فارس  به عنوان یکی از کانون‌های اصلی کشت چغندر قند با کاهش جدی سطح زیر کشت مواجه شده‌ایم.
 مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: متوسط مصرف آب چغندرپائیزه حدود 6 هزار مترمکعب است، یعنی 50 درصد مصرف آب در چغندر بهاره بوده و  این در حالی است که بهره‌وری آب در تولید شکر در چغندر بهاره در سال جاری حدود 700 گرم به ازای هر مترمکعب مصرف آب و  در چغندرقند پائیزه حدود 1400 گرم  به ازای هر مترمکعب آب مصرفی بوده است.
 یزدانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تخصیص 50 درصدی یارانه بذر به کشاورزان، افزود: وزرات جهاد کشاورزی به سیاست‌های حمایتی عمل کرده و در کشت جدید نیز ارز دولتی به بذر تخصیص داده شد و  مشکلی از بابت تأمین بذر نداریم.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی