[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۵۴۸
  • دوره جدید

با مشکل بازگشت ارز حاصل از صادرات مواجهیم، روزنامه شیراز نوین

دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات از کاهش 30 تا 40درصدی مصرف این محصولات در بازار داخلی به دلیل افزایش قیمت‌ها و پایین آمدن توان خرید مردم خبر داد.
جمشید مغازه‌ای در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی شیرینی و شکلات ایران که در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپاست، در جمع خبرنگاران افزود: صنعت شیرینی و شکلات سالانه ظرفیت تولید 2میلیون و 500هزار تن را دارد، اما اکنون سالانه یک میلیون و 600هزار تن تولید می‌کند.
وی اظهار داشت: با اینکه نزدیک 800هزار تن از ظرفیت تولید شیرینی و شکلات در کشور خالی است، شاهد ورود شیرینی و شکلات قاچاق به کشور هستیم.
به گفته وی، براساس آمارها سرانه مصرف شیرینی و شکلات برای هر ایرانی حدود 2کیلوگرم است.
مغازه‌ای تصریح کرد: سال گذشته 240هزار تن انواع شیرینی و شکلات به ارزش 700میلیون دلار به 66کشور دنیا از جمله آمریکا صادر شد و بر اساس آمارها، در پنج ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته صادرات 2درصد کاهش یافته است.
دبیر انجمن صنفی شیرینی و شکلات ایران افزود: با توجه به تغییر نرخ ارز، بهای مواد اولیه مورد نیاز این صنعت بین 30 تا 40درصد افزایش یافته است، تا جایی که حتی برای تأمین برخی مواد اولیه وارداتی دچار مشکل هستیم.
وی تهیه مواد اولیه تولید و شیوه برگشت ارز و بلاتکلیفی در بخشنامه‌های روزمره را از دیگر مشکلات این صنعت برشمرد و اظهار داشت: تولیدات این صنعت جزو کالاهای لوکس به شمار می‌رود، بنابراین ارز مورد نیاز تأمین مواد اولیه از بازار آزاد یا سامانه نیما تأمین می شود.
دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات تصریح کرد: در بورس جهانی اکنون قیمت شکر 300دلار است، یعنی برای ما هر کیلوگرم شکر 2800 تا 3000تومان تمام می‌شود؛ درحالی که اکنون صنایع شیرینی شکر با کیفیت را بیش از نرخ فعلی در بازار خریداری می کنند.
مغازه‌ای از کمبود شیرخشک برای مصرف در این صنعت خبر داد و اظهار داشت: صنعت شیرینی و شکلات اکنون شیرخشک مصرفی خود را از تولیدات داخل تأمین می‌کند؛ در حالی که ما ترجیح می‌دهیم به دلیل بالا بودن کیفیت و بار میکروبی پایین‌تر، از شیرخشک خارجی استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: پیش از این هرکیلوگرم شیرخشک حدود 12هزار تومان خریداری می‌شد که اکنون قیمت این محصول در بازار به 20هزارتومان رسیده است.
دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات اظهار داشت: افزایش بهای مواد اولیه مورد نیاز این صنعت در حالی انجام شده که ورود موقت شکر، گندم، شیرخشک و روغن برای این صنعت ممنوع شده است.
مغازه‌ای گفت: اکنون یکی از مشکلات ما در تأمین مواد اولیه مورد نیاز همچون شکر، عرضه این محصولات در بورس کالاست، زیرا پول اقلامی چون شکر بدون اینکه از نظر کیفی بررسی شود، پرداخت می‌شود و ممکن است از لحاظ کیفیت برای مصرف در این صنعت مناسب نباشد.
مغازه‌ای گفت: از ابتدای اردیبهشت ماه تاکنون بین 20 تا 25بخشنامه ارزی به صادرکنندگان ابلاغ شده است که ادامه این روند می‌تواند سردرگمی صادرکنندگان صنعت شیرینی و شکلات را به دنبال داشته باشد.
وی افزود: صنعت شیرینی و شکلات با مشکل بازگشت ارز حاصل از صادرات مواجه است و به نظر می‌رسد سپرده‌گذاری ارزی، بدهی ارزی به بانک، تهاتر ارز با واردات و معرفی به واردکنندگان از طریق سامانه نیما راهکارهای رفع این مشکل باشد.
دبیر انجمن صنفی شیرینی و شکلات ایران تصریح کرد: اکنون 70درصد ماشین‌آلات مورد نیاز این صنعت از محل تولیدات داخلی و 30درصد از محل واردات تأمین می‌شود.
وی اضافه کرد: 420شرکت داخلی و خارجی در نمایشگاه امسال حضور دارند که از این تعداد، سهم شرکت‌های خارجی 18شرکت از 25کشور است.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی