عملیات در عملیات، روزنامه شیراز نوین
عملیات در عملیات
(بخش دوم)
چرایی اجرای عملیات وعده صادق 2 نیازمند تبیین رسانهای است. هرچند با فشارهای دیپلماتیک سعی بر کاهش پاسخها بود، اما در تاریخ تعیینشده سپاه پاسداران اقدام بازدارنده خود را علیه رژیم اسرائیل به اجرا درآورد. موشکهای سپاه شامگاه سهشنبه دهم مهر ۱۴۰۳ در عملیات وعده صادق ۲ با رمز «یارسولالله(ص)»، اهداف امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را مورد اصابت قرار دادند که ۹۰ درصد شلیکها با موفقیت به اهداف اصابت کرده و رژیم صهیونیستی از تسلط اطلاعاتی و عملیاتی جمهوری اسلامی ایران به وحشت افتاد. این عملیات حدوداً 5 ماه و 15 روز بعد از عملیات وعده صادق 1 به اجرا درآمد.
پس از یک دوره خویشتنداری در برابر نقض حاکمیت جمهوری اسلامی ایران در ترور اسماعیل هنیه در تهران توسط رژیم صهیونیستی و برابر حق کشور در دفاع مشروع از خود برابر منشور ملل متحد و تشدید شرارتهای رژیم با حمایت آمریکا در قتل عام لبنان و غزه و به شهادت رساندن رهبر محور مقاومت و دبیرکل حزب الله، سید حسن نصرالله و شهادت سرلشکر پاسدار سید عباس نیلفروشان، نیروی هوافضای سپاه با پرتاب دهها موشک بالستیک اهداف مهم نظامی امنیتی را در قلب سرزمینهای اشغالی موردهدف قرار داد. این عملیات با تصویب شورای عالی امنیت ملی و ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح و حمایت و پشتیبانی ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع صورت گرفته است.
در آن تاریخ سپاه تأکید کرده بود چنانچه رژیم صهیونیستی به این عملیات که منطبق بر حقوق قانونی کشور و قوانین بینالمللی است واکنش نظامی نشان دهد، با حملات کوبنده و ویرانگر بعدی مواجه خواهد شد. بازتاب جنگ روانی تا ابتدای آبانماه 1403 ادامه داشت و اسرائیل تهدید کرده بود که اهدافی را در ایران موردحمله قرار خواهد داد. هرچند اسرائیل از توان پدافندی ایران باخبر بود، اما در تاریخ 5 آبانماه 1403 یعنی حدود یک ماه پس از پاسخ شدید ایران اقدام به تهاجم به حریم هوایی کشور نمود. هرچند ایران در بیانیههای خود قبلاً هشداری سخت به نظامیان اسرائیل داده بود، اما اسرائیل با توافق و همدستی آمریکا و تبادل اطلاعات در زمان حمله این اقدام را مرتکب شد. هرچند اکثر کشورهای منطقه و جهان اقدام تروریستی اسرائیل را محکوم نمودهاند، اما سران حاکم بر اسرائیل نشان دادند که پایبند هیچ اصولی نبوده و نیستند؛ حتی اگر این اقدام کل منطقه را به آتش بکشاند. حالا کشورهای منطقه هم خود و هم ایران را به خویشتنداری دعوت میکنند تا آتش این جنگ از این شعلهورتر نشود؛ اما باید دید این حمله نظامی مستقیم و با پشتوانه آمریکا چه بحرانهایی را بهدنبال خواهد داشت. عملیات وعده صادق ۲ در شرایطی انجام شد که شاهد عملیات روانی و چندلایه رژیم اسرائیل و رسانههایشان برای ایجاد ترس در جبهه مقاومت و قدرتمند نشان دادن خود در عرصه نظامی، اطلاعاتی و امنیتی بودیم. عملیات وعده صادق ۲ آسیبپذیر بودن پدافند چندلایه رژیم صهیونیستی را نشان داد و با وجود حمایتهای فرانسه، انگلستان و اردن که از رژیم صهیونیستی صورت گرفت، عملیات با موفقیت انجام شد. آنچه عملیات وعده صادق ۱ و ۲ را از هم متمایز میکند، این است که در عملیات صادق 2 شاهد افزایش توان پدافندی رژیم صهیونیستی بودیم؛ همانطور که مشخص گردید بعد از عملیات وعده صادق ۱ اسرائیل دوباره تجهیز شد، تا نقاط کور قدرت پدافندی خود را اصلاح کند و قدرتش را هفت برابر کرد.
اما اینک توان موشکی ایران با برد بلند و توان تخریب بالا اسرائیل وکشورهای منطقه را به هراس انداخته است و اگر ایران بخواهد پاسخی در سطوح بالا به این حمله ناکام نشان دهد، به طور حتم باید شاهد تنشهای بیشتری در منطقه باشیم که با سفرهای عراقچی به کشورهای همسایه چندان همخوانی نخواهد داشت. از طرفی دولت چهاردهم وظیفه اجرای برنامه هفتم توسعه را دارد و به طور قطع در شرایط جنگی قادر به اجرای این برنامه نخواهد بود. هرچند باید منتظر ماند تا تصمیمات از سوی مقامات ارشد کشوری و لشکری به اطلاع مردم ایران برسد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین