خورشت داوود پاشا یکی از خورشتهای معروف ترکیه است که شباهتهایی به خورشت فسنجان ما ایرانیها دارد. برای مطالعه این آموزش آشپزی ترکیهای در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
گوشت چرخکرده: ۴۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
نعناع تازه یا خشک: ۲ قاشق غذاخوری
آب جوش: ۲ لیوان
نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه
مرحله اول
ابتدا یکی از پیازها را رنده میکنیم و با فشار دست آب اضافهاش را میگیریم. سپس پیاز آبگرفته را داخل یک کاسه مناسب میریزیم. در ادامه گوشت چرخکرده را بههمراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه حاوی پیاز اضافه میکنیم.
مرحله دوم
حالا مواد داخل کاسه را مانند مایه کباب کوبیده بهخوبی ورز میدهیم تا حالتی چسبناک و منسجم پیدا کنند. پس از اینکه گوشت چرخکرده کاملاً منسجم شد، به اندازه گردو از آن برمیداریم و به شکل گردو شکل میدهیم.
مرحله سوم
گوشتهای قلقلی را داخل یک ظرف مناسب قرار میدهیم؛ سپس روی ظرف را با سلفون میپوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار میدهیم. پس از گذشت یک ساعت، یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن داخل آن میریزیم.
مرحله چهارم
پیاز باقیمانده را بهصورت نگینی ریز خرد میکنیم و داخل تابه تفت میدهیم تا سبک شود؛ سپس گوشتهای قلقلی را داخل تابه میریزیم و خوب تفت میدهیم تا تمام قسمتهای گوشت به صورت کاملاً یکدست سرخ شود.
مرحله پنجم
پس از اینکه گوشتهای قلقلی سرخ شد، نعناع را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم؛ سپس رب انار را داخل یک لیوان آب حل میکنیم و به مواد داخل تابه اضافه میکنیم. حالا صبر میکنیم تا آب به جوش بیاید و گوشتهای قلقلی مغزپخت شوند.
مرحله ششم
حالا حرارت زیر تابه را کاملاً ملایم میکنیم تا خورشت به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت جا بیفتد و روغن بیندازد. پس از اینکه خورشت داوود پاشا آماده شد، آن را داخل ظرف موردنظرمان میکشیم و بههمراه برنج یا نان سرو میکنیم.
نکته کلیدی
در برخی دستورها این خورشت را با پوره گوجهفرنگی درست میکنند. برای این منظور ۴ عدد گوجهفرنگی بزرگ را بهصورت پوره به خورشت اضافه میکنیم. اضافه کردن گوجهفرنگی باعث میشود خورشت طعم و رنگ بهتری داشته باشد.