سوپ ورمیشل یا سوپ رشته فرنگی یکی از انواع سوپهای بسیار محبوب در سراسر جهان است که با دستورهای متنوعی تهیه میشود. این سوپ خوشمزه هم بهصورت مجلسی برای پیشغذا تهیه میشود، هم مانند سوپهایی مثل سوپ مرغ برای درمان سرماخوردگی و تقویت بدن استفاده میشود.
در تهیه این سوپ، دست ما کاملاً باز است و میتوانیم از انواع مواد غذایی استفاده کنیم؛ مثلاً در این دستور ما از گوشت مرغ استفاده کردهایم که میتوانیم آن را با گوشت چرخکرده جایگزین کنیم؛ یا اینکه کلاً گوشت مرغ را حذف کنیم و سوپ را بهصورت کاملاً گیاهی درست کنیم، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سوپ ورمیشل، در ادامه با ما همراه
باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
سینه مرغ: ۲۵۰ گرم
رشته ورمیشل: ۱ پیمانه
رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد
هویج: ۲ عدد
گوجه فرنگی: ۱ عدد
جعفری: ۱ قاشق غذاخوری
لیمو ترش: ۱ عدد
نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
زردچوبه و روغن: به اندازه کافی
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه سوپ ورمیشل خوشمزه و مجلسی ابتدا گوشت مرغ را به همراه ۲ لیوان آب و مقداری زردچوبه داخل یک قابلمه کوچک میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید و گوشت مرغ تقریباً نیمپز شود.
مرحله دوم
در این مرحله پس از گذشت ۵ دقیقه، قابلمه را از روی حرارت برمیداریم و گوشت مرغ را از آن خارج کرده و کنار میگذاریم. در ادامه پیاز را بهصورت نگینی ریز خرد میکنیم و داخل قابلمهای که برای پخت سوپ در نظر گرفتهایم، میریزیم.
مرحله سوم
حالا کمی روغن اضافه میکنیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و خوب تفت میدهیم تا پیاز نرم و شفاف شود. توجه داشته باشید که نباید روغن زیادی برای سرخ کردن پیاز استفاده کنیم؛ چون باعث چرب شدن سوپ میشود.
مرحله چهارم
پس از اینکه پیاز شفاف شد، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه میکنیم و تفت دادن را تا زمانی که پیاز با ادویهها یکدست شود، ادامه میدهیم. در ادامه گوشت مرغ را به صورت ریشریش یا نگینی ریز خرد میکنیم و به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
یکی دو دقیقه مرغ را تفت میدهیم؛ سپس رب گوجهفرنگی را اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا طعم و بوی خامی رب گوجهفرنگی گرفته شود. در ادامه ۴ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه میکنیم و حرارت زیر قابلمه را ملایم میکنیم.
مرحله ششم
پس از گذشت ۲۰ دقیقه پوست گوجهفرنگی را میگیریم و آن را رنده میکنیم؛ سپس به همراه هویج نگینی شده به قابلمه سوپ اضافه میکنیم. پس از گذشت ۱۵ دقیقه از اضافه کردن گوجهفرنگی نوبت سیبزمینی است.
مرحله هفتم
ابتدا سیبزمینی را به سلیقه خود به صورت نگینی یا خلالی خرد میکنیم و به خوبی با آب سرد میشوییم تا نشاسته اضافی آن از بین برود، سپس به سوپ اضافه میکنیم. در ادامه طعم سوپ را میچشیم.
مرحله هشتم
سپس مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم و در آخر رشته ورمیشل را خرد کرده و به سوپ میافزاییم. پس از اضافه کردن رشته حدود ۲۰ دقیقه صبر میکنیم تا سوپ جا بیفتد؛ سپس در ظرف مورد نظر میکشیم و سرو میکنیم.
نکات کلیدی
طرز تهیه سوپ ورمیشل بدون مرغ
در صورتی که میخواهید سوپ ورمیشل را بدون مرغ درست کنید، کافیست که گوشت مرغ و مراحل مرتبط با آن را از دستور حذف کنید. در صورت تمایل میتوانید از قارچ ورقهشده به جای گوشت مرغ در سوپ خود استفاده کنید.
جلوگیری از سفتشدن سوپ ورمیشل
سوپ ورمیشل به دلیل استفاده از رشته ورمیشل دارای لعاب بسیار زیادی میباشد و به همین دلیل باید چند نکته را رعایت کنیم تا سوپ هنگام سرو سفت نشود. اولین نکته این است که مراقب باشیم بیش از حد رشته به سوپ اضافه نکنیم.
نکته دیگر اینکه باید رشته را حدوداً ۲۰ دقیقه قبل از سرو اضافه کنیم؛ چون اگر رشته مدتطولانی درون سوپ بماند، آن را سفت میکند. نکته پایانی هم این است که باید سوپ را بهصورت داغ سرو کنیم؛ چون این سوپ اگر سرد شود، کمی سفتتر میشود.