[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۲۷۹
  • دوره جدید

برای دندان‌درد این قرص را مصرف نکنید، روزنامه شیراز نوین

یک نکته بسیار مهم که عموم جامعه باید بدانند این است که آنتی‌بیوتیک سبب کاهش درد نمی‌شود؛ بیمارانی داریم که با درد دندان مراجعه می‌کنند درحالی‌که مقدار زیادی آنتی‌بیوتیک مصرف کرده‌اند که این قطعاً در آینده می‌تواند مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی را در بدن آن‌ها ایجاد کند. بنابراین مردم باید بدانند که در مواقع درد دندان، مصرف داروهای ضدالتهاب مانند ایبوپروفن و ژلوفن توصیه می‌شود.
به گزارش صد آنلاین، آنتی‌بیوتیک‌ها به‌ویژه آموکسی‌سیلین یکی از رایج‌ترین داروهایی است که برخی از مردم در مواجهه با درد دندان مصرف می‌کنند، درحالی‌که هیچ تأثیری بر کاهش این درد ندارد و مصرف آن تنها با تجویز پزشک در عفونت‌های دندانی توصیه می‌شود.

دکتر مریم پیغون، عضو هیئت علمی دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد هم این نکته را تأیید می‌کند.
این پزشک استفاده از داروهای آنتی‌بیوتیک برای کاهش درد دندان را یک اشتباه رایج عنوان کرد و گفت: یک نکته بسیار مهم که عموم جامعه باید بدانند این است که آنتی‌بیوتیک سبب کاهش درد نمی‌شود؛ بیمارانی داریم که با درد دندان مراجعه می‌کنند درحالی‌که مقدار زیادی آنتی‌بیوتیک مصرف کرده‌اند که این قطعاً در آینده می‌تواند مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی را در بدن آن‌ها ایجاد کند. بنابراین مردم باید بدانند که در مواقع درد دندان، مصرف داروهای ضدالتهاب مانند ایبوپروفن و ژلوفن توصیه می‌شود.
او ادامه داد: در حوزه بهداشت دهان و دندان، انجام برخی کارهای ساده و کم‌هزینه مانند استفاده مرتب و صحیح از مسواک، بهره‌گیری از نخ‌دندان و دهان‌شویه می‌تواند بسیار مفید و کمک‌کننده باشد.
پیغون با تأکید بر اینکه با توجه فرد در طول روز چند مرتبه مواد قندی استفاده می‌کند قطعاً در پوسیدگی دندان تأثیرگذار است، عنوان کرد: در این موضوع حجم مواد قندی چندان مطرح نیست؛ به‌عبارت بهتر دفعات مصرف مواد قندی مهم است و نه حجم آن‌ها، به‌عنوان مثال اگر فردی در طول روز سه‌بار مواد قندی را با حجم ۵۰ گرم استفاده کند، آسیب مواد قندی برای دندان‌های او کمتر است از زمانی که پنج‌بار در روز، پنج گرم مواد قندی استفاده می‌کند.
به تأکید این پزشک هربار که افراد مواد قندی استفاده می‌کنند سبب می‌شود که محیط دندان اسیدی شود و در نتیجه مینای دندان در این مواد اسیدی حل‌شده و باعث آسیب به دندان ‌شود. در این شرایط یکی از کارهای ساده‌ این است که بعداز هربار مصرف ماده قندی چنانچه به مسواک دسترسی نداریم، دهان خود را با آب معمولی بشوییم تا مواد اسیدی دهان کمتر شود.
پیغون درباره تأثیر رژیم غذایی بر سلامت دندان‌ها هم توضیح داد: تغذیه افراد ارتباط مستقیمی با سلامت دندان‌ها دارد و سبک‌های تغذیه‌ای مثل مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها که حاوی فیبر هستند می‌تواند به سلامت لثه‌ها کمک کند. کمبود ویتامین‌سی باعث خون‌ریزی لثه‌ها می‌شود. همچنین کیفیت بزاق افراد در میزان پوسیدگی دندان آن‌ها مؤ‌ثر است؛ بیمارانی را می‌بینیم که پوسیدگی دندان آن‌ها به‌خاطر کیفیت بزاقشان است؛ یعنی بزاق یا خیلی رقیق و دارای املاح کمی است که نمی‌تواند محیط دهان را تمیز کند و یا خیلی غلیظ است که در این صورت هم سبب می‌شود شست‌وشوی خوبی انجام نشود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی