[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

شعر آیینی در استان فارس گُل کرد ، روزنامه شیراز نوین

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس گفت: طی سال‌های گذشته با طراحی مجموعه برنامه‌هایی تلاش کردیم، حلقه‌های ادبی و شعری استان و به طور خاص شعر آیینی بیش از پیش تقویت و حمایت شوند و در این مسیر تحول چشمگیری را شاهد هستیم. شعر آیینی، برآمده از طبع شاعرانه مؤمنانی است که شوق و عشق خود به پیام‌آور مهر و رحمت و آل پاک او را در با ابیات و مصرع‌ها بیان می‌کنند. طی سال‌های اخیر در فارس به عنوان مهد ادب ایران زمین، کوششی مردمی با همراهی مسئولانه فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفته تا جریان شعر آیینی شکوفا و پویا شود.
اشعار آیینی چه از جنس سوز و گداز مرثیه باشند و در سوگواره‌ها جاری شوند و چه ثنا و مدح و منقبت باشند، بیت‌هایی عاشقانه هستند که به قول شاعر بلندآوازه شیراز «اگر عاشقی کنی و جوانی، عشق محمد بس است و آل محمد».
به همین سبب است که معمولاً رویدادها و انجمن‌های شعر آیینی خودجوش و مردمی شکل می‌گیرند و رشد می‌کنند، اما به ثمر نشستن آن که تأمین محتوای موردنیاز مراسم دینی و تربیت و جذب جوانان خوش‌قریحه به سوی سرودن در این حیطه است، نیازمند حمایت و پشتیبانی مسئولان فرهنگی نیز است.
فارس و به‌ویژه مرکز آن شیراز را همه به شعر و شور و ادب می‌شناسند و عجیب نیست که اکنون در هر گوشه استان انجمن‌های شعر آیینی فعال و سالانه میزبان رویدادهای کشوری هستند.
این انجمن‌های ادبی در بیشتر موارد موضوع‌محور فعالیت می‌کنند و آثار ارائه‌شده در انجمن‌هایی با عنوان‌های شعر مهدوی، رضوی، مجتبوی، عاشورایی، فاطمی و دیگر سروده‌هایی که به 14 معصوم(ع) عرض ارادت می‌کنند، می‌توانند محتوای موردنیاز مداحان و مرثیه‌سرایان را در مناسبت‌های دینی تأمین کنند.
تقویت و حمایت از شعر آیینی؛ تلاش برای پویایی شعر در فارس ادب‌پرور
اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بنا به وظیفه‌ ذاتی خود، حمایت از جریان شعر آیینی در این استان را در دستور کار قرار داده و در یک سال گذشته نیز از برپایی نزدیک 20 رویداد شعری آیینی حمایت کرده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در این زمینه گفت: طی سال‌های گذشته با طراحی مجموعه برنامه‌هایی تلاش کردیم، حلقه‌های ادبی و شعری استان و به‌طور خاص شعر آیینی بیش از پیش تقویت و حمایت شوند.
حمیدرضا قانعی اظهار کرد: فرمایشات رهبر معظم انقلاب که شعر یک ثروت ملی و یک رسانه اثرگذار است، از خصوصیات شعر فارسی تولید سرمایه‌های معرفتی و معنوی است، پدیده شعر یکی از معجزات آفرینش است و قدرت تأثیری که در شعر وجود دارد مسئولیت‌آور است، به‌خوبی گویای اهمیت آن است.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی