رونق صنعت توریسم فارس با جشنوارههای تمدنی، روزنامه شیراز نوین
سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس بر نقش ارزنده صنعت گردشگری در توسعه پایدار استان تأکید کرد و سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی را زمینهساز بالندگی اقتصاد فارس دانست.
دکتر محمد ثابت اقلیدی در نشست خبری با اصحاب رسانه که با موضوع تشریح برنامههای سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی برگزار شد، اظهار داشت: برپایی این جشنواره فرصت مغتنمی برای استان در حوزه بازشناسی ظرفیتهای گردشگری، نشاطافزایی، رونق اقتصادی، ارتقای دانش جامعه پیرامون داشتههای میراثی و تحکیم جایگاه استان در صنعت توریسم محسوب میشود.وی از اعلام آمادگی 5 استان برای میزبانی از سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی خبر داد و افزود: فارس با تلاشهای فراوان و رایزنیهای مؤثر موفق به کسب به این دستاورد بزرگ شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس از برگزاری این رویداد در زمان رکود صنعت گردشگری خبر داد و افزود: ظرفیت هتلهای استان در این ایام خالی است و با برگزاری رویدادهای گردشگری به دنبال تقویت صنعت توریسم هستیم. به گفته این مقام مسئول، توسعه گردشگری بر مبنای فعالیتهای رویدادمحور امکانپذیر است و مهمترین ابزاری که برای توسعه صنعت توریسم در اختیار داریم، رسانهها هستند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی پیرامون شائبههایی که پیرامون اولویتسنجی رسیدگی به زیرساختهای گردشگری و برپایی این جشنواره به وجود آمده، اظهار داشت: هریک از اعتبارات مربوط به مرمت و نگهداری و معرفی میراثفرهنگی به صورت جداگانه تعریف شده و نمیتوان تداخلی در ردیفهای بودجهای اعمال کرد.
ثابت اقلیدی تأکید کرد: اگر سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی به میزبانی فارس برگزار نمیشد، اعتبارات آن به استان دیگری اختصاص مییافت. وی افزود: تأمین بار مالی سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی عمدتاً با محوریت اسپانسرها انجام میشود.این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش از سرمایهگذاری عظیم کشورهای همسایه برای رونق گردشگری خبر داد و افزود: همه مردم استان از رونق گردشگری در برهههای زمانی کوتاه و طولانیمدت بهرهمند میشوند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه اعتبارات اصلی سومین جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی از محل اعتبارات ملی و اسپانسرهای این رویداد پرداخت شده، گفت: برپایی این رویداد سبب نشاط اجتماعی و پویایی صنعت گردشگری میشود.
ثابت اقلیدی اضافه کرد: با برپایی یک رویداد ملی گردشگری شاهد رونق صنعت توریسم در استان خواهیم بود و علاوه بر فعالان حوزه گردشگری، طیف گستردهای از کسبه و مشاغل از برکات آن بهرهمند میشوند.
مدیرکل میراثفرهنگی در بخش دیگری از سخنانش با تشریح بخشهای مختلف سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی خاطرنشان کرد: در این جشنواره جایزه ویژه شیراز اهدا خواهد شد و بیش از 680 نفر از هنرمندان با ارسال آثار و مستندات خود را در حوزههای عکاسی، مستندسازی و دیگر تولیدات چندرسانهای به رقابت میپردازند.
ثابت اقلیدی با اشاره به جوایزی که برای برگزیدگان اختصاص یافته، اظهار داشت: به نفرات اول و دوم به تریتب ۱۵۰ و ۱۰۰میلیون ریال جایزه اهدا میشود که محل تأمین مالی آن از کمک ۲۰میلیارد ریالی شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز است. وی از استقبال شایسته هنرمندان شهرراز از بخشهای مختلف این جشنواره خبر داد و افزود: ۴۸ مستندساز شیرازی در بخش ارائه ایده برای تولید مستند از میراثفرهنگی فارس در این جشنواره شرکت داشتند و هیئت داوران به هشت نفر از هنرمندان جوایز ویژهای اهدا میکند.
به گفته ثابت اقلیدی، سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی اهداف مهمی نظیر ارتقای سطح دانش پیرامون داشتههای میراثی کشور و توسعه گردشگری را در چشماندازی طولانیمدت دنبال میکند. وی به دستاوردهای مهم ادارهکل مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس طی سنوات خبر اشاره کرد و بیان داشت: اعتبارات ملی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس در سال مالی گذشته ۳۲۰ درصد و اعتبارات استانی ما ۱۰ درصد افزایش یافته است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس با تأکید بر اهمیت برپایی این رویداد در پویایی صنعت گردشگری گفت: وزیر ورزش و جوانان پیشنهاد برگزاری جام جهانی ورزشهای باستانی را در تختجمشید ارائه کرد و میراثفرهنگی فارس با اشراف به دستاوردهایی که به دنبال دارد از آن استقبال میکند. این کارشناس ارشد حوزه میراث با تأکید بر این موضوع که جشنواره میراثفرهنگی، نشاط و پویایی گردشگری فارس را بهدنبال دارد، اظهار داشت: یکی از اهداف اصلی سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی آشنایی نسل کودک، نوجوان و خانوادهها با ظرفیتهای ارزشمند میراثی و تقویت بارقههای هویتی آنان است. وی با بیان اینکه مزیت مهم شیراز پتانسیل حوزه گردشگری است، گفت: مدیران شیراز باید مسلط به دانش گردشگری باشند و خوشبختانه در شهرداری کلانشهر شیراز و شورای اسلامی شهر چنین دیدگاهی وجود دارد.
به گفته مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس، نمایش بسیاری از میراث ایران باستان در موزه تختجمشید و میراث تمدنی دوره اسلامی در موزه حرم مطهر شاهچراغ(ع)، فرصت کمنظیری است که آشنایی با آنها در پرتو جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی برای مردم شیراز و فارس فراهم شده است. ثابت اقلیدی خواستار همافزایی رسانه در برپایی باشکوه این جشنواره گردشگری شد و بیان داشت: توسعه گردشگری مبتنی بر برپایی رویداد است و نمیتوان از توسعه گردشگری فارس سخن گفت اما از ابزارهای آن استفاده نکرد. وی با بیان اینکه فارس از میان تعداد زیادی از استانها متقاضی به عنوان میزبان این رویداد ملی و بینالمللی انتخاب شد، ادامه داد: برپایی این رویداد در روزهای کمرونق گردشگری و بازار راکد اماکن اقامتی، راهکاری برای رونق صنعت توریسم است. مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس اطمینان داد که هیچ اعتباری از منابع مرمت و حفاظت میراثفرهنگی فارس صرف برپایی این جشنواره نمیشود و برپایی این رویداد تأثیر شایانی در معرفی میراث فارس و رونق گردشگری در شهرهای مختلف میگذارد. وی در ادامه با اشاره به بخشی از فعالیتهایی که در حوزه میراثی فارس انجام پذیرفته اظهار داشت: در ۳۷ شهرستان فارس خانههای صنایعدستی ایجاد میشود تا با اختصاص مربی، شرایط برای یادگیری این هنرآموزان و اشتغالزایی اقشار کمبرخوردار فراهم شود. ثابت اقلیدی در همین رابطه خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقدامات انجام شده طی هفتههای اخیر فضاسازی حافظیه با بهترین مصالح است و امیدواریم فضایی زیبا در شأن این شاعر جهانی شیراز پدید آوریم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس از آمادهسازی سرویس بهداشتی مجموعه پاسارگاد با بهترین کیفیت خبر داد و افزود: استیج کنسرت نمایش سیصد در تختجمشید در حال آمادهسازی است و بهزودی این رویداد در پایگاه جهانی تختجمشید روی صحنه میرود. به گفته این مقام مسئول، پس از ۲۰ سال عملیات بهسازی مسیر گردشگری در بهشت گمشده اجرایی شده که در تاریخ گردشگری فارس بیسابقه بوده است. او با اشاره به جهاد خدمترسانی کارکنان میراثفرهنگی فارس افزود: کارکنان میراثفرهنگی استان با تلاش شبانهروزی در حال ارائه خدمات بیشماری هستند که پیش از این سابقه نداشته و فارس از دستاوردهای بینظیر آن بهرهمند میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس با اشاره به اجرای برنامههای متعدد در قالب این جشنواره گفت: میزبانی از سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی فرصتی بیهمتا و باعث افتخار ماست؛ چراکه استان فارس دارای میراثفرهنگی ملموس و ناملموس بیشماری است که فرصت خوبی برای معرفی آنها در قالب این جشنواره فراهم میشود.
بر اساس این گزارش گفتنی است، پس از یزد و قزوین، این بار شیراز از ۱۵ آبانماه به مدت سه روز میزبان سومین دوره جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی است. جایزه شیراز و همچنین جوایز بخشهای میراثبانان آینده، میراث دیجیتال، ایده و تجربه و عکس در این مراسم اهدا میشود و یکی از بخشهای ویژه آن نیز تجلیل از مقام شهدای شیراز و استان فارس ازجمله شهید آیتالله عبدالحسین دستغیب، شهید عباس دوران، شهید مرتضی جاویدی، شهید عبدالله اسکندری و شهیده راه قدس معصومه کرباسی است.
این گزارش میافزاید: سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی با تجلیل از شهدای فارس و اجرای موسیقی زنده، ۱۵ آبانماه در تالار حافظ شهر شیراز به مدت سه روز آغاز شد. نکوداشت و بزرگداشت اساتیدی همچون اصغر همت، عبدالعلی دستغیب، مهدی فقیه، سکندر اماناللهی بهاروند و سیدعلی ملکحسینی نیز از دیگر بخشهای مراسم افتتاحیه بود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین