سربلند در محضر کریمخان، روزنامه شیراز نوین
سعیدرضا امیرآبادی - گروه گزارش
amirabadi_shznvn@yahoo.com
////اشاره:
شیراز در دوران زندیه به شکوه معماری و تمدن بازگشت. آثار گرانبهای دوران کریمخان بیانگر تعالی دیدگاه اهالی شیراز در سبک زندگی است و جاذبههای تمدنی فارس را به رخ میکشد. اگرچه هنوز میراث گرانبهای زندیه با دوران طلایی و جایگاه والایی که لایق آن است فاصله دارد، اما پروژه ملی احیا و بازآفرینی مجموعه زندیه میتواند یک گام مهم و تأثیرگذار برای رونق گردشگری، نمایش بارقههای تمدنی، افزایش تعاملات اجتماعی و نشاطافزایی جامعه باشد. امروزه مدیریت شهری شیراز بهموازات طرحهای خرد و کلان عمرانی بر پروژه ملی احیا و بازآفرینی مجموعه زندیه متمرکز شده است و میتوان در روز شیراز چشمانتظار تصویر فاخری از سدههای پشین شیراز در مجاورت برج و باروی کریمخان بود. بیستوچهارمین بازدید مدیریت شهری شیراز و خبرنگاران از روند اجرای نوبت شب پروژههای عمرانی بزرگمقیاس در سال ۱۴۰۳ به پروژه ملی احیا و بازآفرینی مجموعه زندیه اختصاص یافت. این مراسم شامگاه دوشنبه بیستوهشتم آبانماه با حضور رئیس و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر، شهردار کلانشهر شیراز با همراهی اصحاب رسانه در محور زندیه برگزار شد. شهردار کلانشهر شیراز در این آیین به وجهه تاریخی شیراز و اهمیت دوران زندیه اشاره کرد و خواستار همافزایی به منظور پاسداشت از میراث گذشتگان شد.
محمدحسن اسدی با تقدیر از تلاشهای صورتگرفته در پروژه ملی احیا و بازآفرینی مجموعه زندیه اظهار داشت: تمرکز ویژهای بر بازآفرینی محورهای تاریخی با حفظ اصالتهای آنان داریم. به گفته شهردار کلانشهر شیراز، پروژه ملی احیا و بازآفرینی مجموعه زندیه در کشور منحصر به فرد است و شیراز را به جایگاه تمدنی آن رهنمون میسازد. این مقام مسئول با تقدیر از تلاشهای صورتگرفته در راستای احیای محور تاریخی شیراز گفت: پروژه ملی احیا و بازآفرینی مجموعه زندیه به ایجاد فضایی مفرح برای گردشگران و شهروندان تبدیل خواهد شد.
اسدی یادآور شد: جایگاه زندیه در تاریخ دیرینه شیراز منحصربهفرد است و بسیاری از نیکنامان برای سازندگی آن تلاش کردهاند. او با تأکید بر اهمیت بازآفرینی مناطق فرهنگی بیان داشت: امروز برای احیای میدان توپخانه و نقارهخانه همه دست به دست هم دادهاند و این همافزایی منجر به اتفاقات نیکویی برای شهر راز خواهد شد. مقام ارشد شهرداری شیراز افزود: طرح تملک ساختمان مخابرات نهایی شد که این امر زمینهساز تحولات مطلوبی در این منطقه خواهد بود. شهردار شیراز با تقدیر از همکاری دستگاههای مسئول افزود: وزیر میراثفرهنگی و گردشگری در سفر به شیراز از مجموعه زندیه بازدید داشت و بر ثبت جهانی آن تأکید ویژهای داشته است.
اسدی از سیاستگذاری به منظور تحقق این ماجرا خبر داد و افزود: امروز پس از ۲۵ سال نگاههای مثبتی برای پاسداشت میراث شیراز تحقق یافته که منجر به اتفاقات خوبی برای شهر راز خواهد شد. این مقام مسئول خاطرنشان کرد: بازار دیرینه شیراز با اجرای پروژه ملی احیا و بازآفرینی مجموعه زندیه نفس خواهد کشید و مردم از فضاسازیهای این محور استقبال میکنند.
شهردار شیراز با تأکید بر اینکه مردم بافت تاریخی را دوست دارند، اظهار داشت: اجرای این عملیات عمرانی، ارزشمندی میراث زندیه را آشکار میسازد. وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: تمامی پروژهها با دقت دوچندان و در شرایط مطلوب به بهرهبرداری خواهند رسید و زیرگذر گویم در برههای به بهرهبرداری میرسد که عملیات زیباسازی جدارهها و نورپردازی آن تکمیل شود. شهردار شیراز در بخش پایانی سخنانش گفت: شهرداری شیراز در روز حمل و نقل یک بسته منحصربهفرد رونمایی خواهد کرد و از زیرساختهای حمل و نقل در پل شماره یک نواب رونمایی خواهد شد. در ادامه این مراسم، رئیس شورای اسلامی شهر از تلاش جهادی شهرداری شیراز قدردانی کرد و فعالیت سه شیفت پروژههای عمرانی را زمینهساز سازندگی شهر راز دانست. سید ابراهیم حسینی از میراث گرانبهای زندیه به عنوان یکی از ارزشمندترین ظرفیتهای تاریخی و تمدنی شیراز یاد کرد و افزود: پروژه ملی احیا و بازآفرینی مجموعه زندیه دارای ابعاد عظیمی است و با بهرهبرداری از آن چشمانداز شهری ارتقا یافته و نفس شهر شیراز باز شود. وی با ابراز خرسندی از روند بازدیدهای شبانه برای پیشرفت پروژههای عمرانی شهر شیراز گفت: پیشرفت تدریجی پروژههای عمرانی زمینهساز تحولات بزرگی در شیراز است که دستاورد آن ارتقای کیفیت زندگی شهرندان خواهد بود. به گفته نماینده مردم شیراز در پارلمان شهری، بزرگترین لطف اصحاب رسانه در حق مدیریت شهری و نظام مقدس جمهوری اسلامی همانان اطلاعرسانی به مردم است. وی دستاورد اطلاعرسانیهای منسجم را امیدآفرینی اعلام کرد و بیان داشت: از اصحاب رسانه میخواهیم با هدف امیدبخشی به مردم، اطلاعرسانی مطلوبی از پیشرفتهای عمرانی داشته باشند. به گفته این مقام مسئول، پروژه ملی احیا و بازآفرینی مجموعه زندیه بخشی از تاریخ گرانبهای شیراز را روایت میکند. در ادامه این مراسم، شهردار منطقه تاریخی شیراز اجرای پروژه ملی احیا و بازآفرینی مجموعه زندیه را حاصل تلاشهای خستگیناپذیر دکتر اسدی دانست و از پیشرفت این طرح عمرانی فراتر از برنامه زمانبندی خبر داد.
حسامالدین اسدزاده با تقدیر از حمایتهای شورای اسلامی شهر و شهردار کلانشهر شیراز اظهار داشت: اعتبار عمرانی پروژه ملی احیا و بازآفرینی مجموعه زندیه بالغ بر هفتمیلیارد و پانصدمیلیارد تومان است. وی با تشریح مشخصاتی از این پروژه بازآفرینی گفت: میدان نقارهخانه به مساحت 14هزار مترمربع از شمال به مقبره عبداله خفی، از شرق به دیوار بازار، از جنوب به ساختمان جبهخانه و از سمت غرب به ارگ کریمخانی منتهی میشود. شهردار منطقه هشت شیراز در این رابطه بیان داشت: با توجه به طرحهای مطالعاتی و آزمایشهای انجامشده مشخص شد تراز کف این پروژه همسطح با درب بازار شمالی قرار دارد و به همین دلیل 28هزار مترمکعب عملیات خاکبرداری و 14هزار مترمکعب عملیات زیرسازی در دستور کار قرار گرفت. اسدزاده از اجرای عملیات ایمنسازی مدیریت آبهای سطحی در این پروژه خبر داد و افزود: عملیات لولهگذاری به طول 550 متر جهت تأسیسات انجام شد و در حال حاضر مشغول انجام عملیات بتن مگر به میزان 9هزار متر مکعب هستیم. به گفته این مقام مسئول، عملیات سنگفرش کف پروژه در مرحله آخر به مساحت 9500 مترمربع انجام خواهد شد. وی با بیان اینکه بهرهبرداری زودهنگام در شهرداری شیراز تبدیل به یکی رویه شده است، بیان داشت: بر اساس برنامهریزی باید در مرحله 39 درصد پیشرفت فیزیکی قرار داشته باشیم، اما با تلاش کارکنان خدوم شهرداری شیراز نیمی از عملیات اجرایی این پروژه انجام پذیرفته و از برنامه زمانبندی جلوتر هستیم.
شهردار منطقه تاریخی شیراز اظهار امیدواری کرد این پروژه تا اردیبهشت 1404 تقدیم شهروندان فرهنگمدار شیراز شود. به گفته اسدزاده، این پروژه پراهمیت با پیگیریهای خستگیناپذیر شهردار کلانشهر شیراز مصوب شد و عملیات کلنگزنی آن طی ماههای گذشته به دست وزیر وقت کشور انجام پذیرفت.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین