سمبوسه گوشت یکی از انواع سمبوسههای خوشمزه و پرطرفدار بینالمللی است که با مواد متنوعی طبخ میشود. برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
جعفری: ۱۰۰ گرم
فلفل دلمهای: ۲ عدد
قارچ: ۲۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد درشت
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
نان لواش یا یوفکا: به تعداد کافی
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه سمبوسه گوشت خوشمزه ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد میکنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت میدهیم تا پیاز سبک شود. سپس گوشت چرخکرده را به همراه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه میکنیم.
مرحله دوم
پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، فلفل دلمهای را به صورت نگینی خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم. فلفل دلمهای را چند دقیقه تفت میدهیم، سپس درب تابه را ۵ تا ۷ دقیقه میگذاریم تا فلفل دلمهای کاملاً بپزد و نرم شود.
مرحله سوم
در این مرحله قارچ را به صورت نگینی خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم و به خوبی تفت میدهیم تا آب اضافی قارچ به طور کامل تبخیر شود. حالا وسط تابه را باز میکنیم و رب گوجهفرنگی را در وسط تابه به خوبی تفت میدهیم.
مرحله چهارم
نکته مهم درمورد رب گوجهفرنگی این است که اگر به خوبی سرخ نشود، بوی خامی آن باعث کاهش کیفیت طعم سمبوسه میشود. پس از اینکه رب را تفت دادیم، جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله جعفری را هم باید به خوبی تفت دهیم تا آب اضافی آن کشیده شود. در پایان مقداری نمک و در صورت تمایل فلفل قرمز هم به مایه سمبوسه اضافه میکنیم و آن را از روی حرارت کنار میگذاریم تا کمی خنک شود.
مرحله ششم
حالا نانهای لواش یا یوفکا را به صورت طولی با عرض ۱۰ سانتیمتر برش میزنیم و مقداری از مایه سمبوسه را ابتدای نان قرار داده و به صورت مثلثی نان را جمع میکنیم. درادامه یک ظرف گود و کوچک روی حرارت قرار میدهیم.
مرحله هفتم
بهاندازهای روغن داخل ظرف میریزیم که سمبوسهها هنگام سرخ شدن در روغن شناور باشند. برای سرخ کردن سمبوسهها حتماً از روغن مخصوص سرخکردنی استفاده میکنیم؛ چون جذب خیلی کمتری دارد و در حرارت بالا به راحتی نمیسوزد.
مرحله هشتم
پس از اینکه سمبوسهها را سرخ کردیم، آنها را روی توری فلزی یا دستمال حوله ای قرار میدهیم تا روغن اضافیشان خارج شود. در پایان سمبوسهها را داخل ظرف موردنظرمان میچینیم و به همراه سس کچاپ سرو میکنیم.