الزام توجه به تعارض منافع ، روزنامه شیراز نوین
دکتر امیری با اشاره به ارجحیت صبغه علمی کانون کارشناسان، گفت: نظرات متقن، محکم و با مبانی کارشناسی، اعتقاد به نظام کارشناسی را افزایش میدهد؛ ضعفهای قانون یا ضرورت اصلاح آن را بهصورت علمی و کارشناسی پیشنهاد دهید تا با اتصال به نظام تقنینی کشور اثرگذاری چند برابری داشته باشید.
به گزارش شیرازنوین به نقل از ادارهکل روابطعمومی و امور بینالملل استانداری فارس در دیدار هیئتمدیره کانون کارشناسان دادگستری استان با استاندار فارس، دکتر حسینعلی امیری از ابراز لطف و محبت اعضای محترم این کانون نسبت به خود تشکر کرد.
استاندار فارس با تأکید بر اینکه در حکمرانی باید حقوق همه افراد دیده شود، از ضرورت انجام اقدامات قاعدهمند سخن گفت و افزود: قاعدهمندی در حکمرانی بسیار مهم است و اگر کسی که مسئولیت میپذیرد مراعات قواعد را نکند و کارهای قاعدهمند انجام ندهد هم جامعه را دچار سرگردانی میکند و هم خودش نمیتواند به سرمنزل مقصود و هدفنهایی برسد.
وی کانون کارشناسان دادگستری را موردتوجه قرار داد و گفت: کانون کارشناسان، با منطق ذیل مجموعه دادگستری قرار گرفته تا استقلال ذاتی داشته باشد. علاوهبر کانون، کارشناسان هم باید استقلال داشته باشند و الزاماً بر اساس وجدان حرفهای اعلام نظر کنند لذا استقلال کانون و کارشناسان امری مهم است که باید به آن توجه شود.
امیری پررنگ کردن صبغه علمی کانون را موردتوجه قرار داد و تصریح کرد: نگاه به کانون کارشناسان نباید نگاه به یک صنف اقتصادی که در پی منافع مالی خود هستند، باشد؛ اگرچه تأمین معیشت یک واقعیت است اما اصل و هدف را باید فراتر دید.
وی ارتقا جایگاه کانون در جامعه از منظر افکارعمومی و جذب انسانهای نخبه، خوب و فاضل را در بالا بردن تراز نظام کارشناسی کانون مهم دانست و توصیه کرد که کانون کارشناسان صبغه علمی را بر امور صنفی ارجح کنند تا با شنیدن نام کانون کارشناسان دادگستری، مجموعهای از انسانهای فاضل، شریف و صاحبنظر باهدف حل بخشی از مشکلات کشور در اذهان متبادر شود.
امیری برگزاری همایشهای علمی، انجام اقدامات مشترک با مراکز آموزش عالی را مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان کرد: با تحقق این مهم علاوهبر اینکه اطلاعات طرفین به روز میشود مراودات علمی و پژوهشی نیز صورت میپذیرد که منجر به ارتقا جایگاه کانون خواهد شد.
نماینده عالی دولت در فارس با تأکید بر اینکه نظرات متقن، محکم و با مبانی علمی، اعتقاد به نظام کارشناسی را افزایش میدهد، خواستار ایفای نقش کانون کارشناسان دادگستری در مشارکت در تصویب قوانین و مقررات شد و تصریح کرد: ضعفهای قانون یا ضرورت اصلاح آن را بهصورت علمی و کارشناسی پیشنهاد دهید تا با اتصال به نظام تقنینی کشور اثرگذاری چند برابری داشته باشید.
وی ضمن اینکه به اعضای هیئتمدیره کانون کارشناسان دادگستری توصیه کرد که از هوشمصنوعی و فناوریهای جدید استفاده کنند، این فناوریها را، در صرفهجویی در وقت و زمان کارساز دانست و در ادامه با اشاره بر آمایش سرزمینی، اظهار داشت: به نتیجه نرسیدن آمایش سرزمینی ضعف بزرگی است لذا داشتن اطلس علمی مورد تأکید است.
استاندار فارس در ادامه با اشاره بر اینکه سطح و عمق کار باید شناخته شود و مادامی که افراد، باسواد، آگاه و دارای ویژگیهای شخصی و صلاحیتهای حرفهای نباشند بسیاری از موضوعات مورد ایراد واقع میشود، نظرات کارشناسان را مبنای قرارگیری برای تصمیمات بسیاری دانست و گفت: اگر کار در مسیر درست و صحیح قرار بگیرد در وقتمقرر به بازدهی میرسد همانگونه که اگر اعتماد و اطمینان حاصل شود میتوان مؤثر واقع شد.
وی تصریح کرد: استفاده از کانون کارشناسان استان را ضروری دانست مگر در حالتی که کانون کارشناس متخصص آن حوزه را در اختیار نداشته باشد.
امیری در پایان سخنان خود با تأکید بر اینکه مسیر انتخاب کارشناس برای پروندههای قضایی باید یک مسیر قانونی باشد تا کانون در مظان اتهام قرار نگیرد، تصریح کرد: بر تعارض منافع بهصورت ویژه توجه کنید تا اعتماد مردم و جامعه به کانون کاهش نیابد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین