خواص فوقالعاده زیتون که بعد از خوردن نصیبتان میشود ، روزنامه شیراز نوین
ک کارشناس گیاهان دارویی از زیتون بهعنوان یک فولویتامین طبیعی یاد کرد که برای پیشگیری از بسیاری از بیماریها مفید است. به گزارش بهداشت نیوز، دکتر هانیه ناصری به مناسبت روز زیتون (چهارم آذر) با اشاره به اینکه زیتون منبع غنی از انواع ویتامین و موادمعدنی به حساب میآید که برخی از آنها در طول فرآیند فراوری به آن اضافه میشوند، گفت: زیتون مانند بسیاری دیگر از غذاهای گیاهی پرچرب یک منبع غنی از ویتامین E بهشمار میرود و یک آنتیاکسیدان بسیار قدرتمند و مهم برای سلامتی است. وی با بیان اینکه زیتون سیاه منبع خوبی از آهن است که برای سهولت ارسال اکسیژن در گلبول قرمز و بهتبع آن بهبود خونرسانی در بدن مؤثر میباشد، افزود: مقادیر قابل توجهی از مس نیز در زیتون وجود دارد که یک ماده معدنی مورد نیاز برای بدن بهشمار میرود. مقدار ناکافی مس درون بدن میتواند باعث افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی شود.
این دکترای گیاهان دارویی خاطرنشان کرد: زیتون حاوی مقادیر قابل توجهی از کلسیم نیز بوده که برای رشد استخوانها، ماهیچهها و بهبود عملکرد اعصاب مفید است.
ناصری از سدیم موجود در زیتون نیز یاد کرد و ادامه داد: بسیاری از زیتونها بهخاطر تلخیزدایی و افزایش ماندگاری برای مدت زیادی در آبنمک قرار میگیرند و همین امر باعث میشود حاوی مقادیر قابل توجهی سدیم باشند.
وی با اشاره به اینکه علاوهبر این مواد معدنی یک سری ترکیبات گیاهی، بهخصوص آنتیاکسیدانهای ضروری هم درون زیتون وجود دارد، یادآور شد: ازجمله این ترکیبات میتوان به اولئوروپین اشاره کرد که یکی از فراوانترین آنتیاکسیدانهای موجود در زیتونهای تازه و سبز بوده و فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد. ناصری اظهار کرد: هیدروکسیتیروسول نیز از دیگر مواد موجود در زیتون است که یک آنتیاکسیدان بسیار قدرتمند به حساب میآید. همچنین تریسول موجود در زیتون نیز که بیشتر در روغن زیتون یافت میشود یک آنتیاکسیدان بسیار مفید با پتانسیل ضدسرطان است.
این دکترای طب طبیعی با اشاره به وجود اولئانولیک اسید در زیتون بهعنوان یک آنتیاکسیدان مفید که میتواند از آسیبهای وارده به کبد جلوگیری کند و التهاب را کاهش دهد، افزود: کوئرستین موجود در زیتون نیز میتواند فشارخون را کاهش داده و سلامت قلب را بهبود ببخشد. ناصری با بیان اینکه زیتون را میتوان بهصورتهای مختلف همراه غذا و یا بهصورت روغن زیتون استفاده کرد، گفت: زیتون بهصورت پرورده به همراه آبانار یا رب انار و سبزیجاتی مانند نعنا، چوچاق، جعفری و ادویههایی مانند تخم گشنیز و پاپریکا میتواند یک دورچین مناسب و درمانی برای کنار غذاها باشد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین