[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۹۳
  • دوره جدید

بیمه تکمیلی، نردبان گرانی درمان، روزنامه شیراز نوین

رئیس‌کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: آمارهای شکایت مردم از شرکت‌های بیمه‌ای ماهانه منتشر خواهد شد، اما تلاش داریم به صورت کامل‌تر این آمار را در اختیار مردم قرار دهیم تا منجر به سوءبرداشت یا سوءتفاهم 
نشود. 
«پرویز خوشکلام خسروشاهی» در نشست خبری در حاشیه سی‌ویکمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بین‌المللی «بیمه و توسعه» در محل برج میلاد تهران این مطلب را بیان کرد.
وی در واکنش به پرسش ایرنا در خصوص انتقاد مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران از بیمه‌ها مبنی بر اینکه بیمه‌های تکمیلی همان زیرمیزی یا رومیزی هستند، اظهار داشت: برداشتم از سخنان رئیس‌جمهور این بوده که پوشش بیمه پایه باید افزایش پیدا کند؛ وگرنه وقتی تقاضای پوشش بیمه تکمیلی باشد، ما به عنوان بیمه‌گر این تقاضا را که خلاف قانون هم نیست، پوشش می‌دهیم.
رئیس‌کل بیمه مرکزی گفت: ما به عنوان بیمه‌گر، پوششی که خلاف قانون نباشد را پوشش می‌دهیم و فرمایش رئیس‌جمهور در خصوص پوشش برخی داروها بود که به دلیل گرانی یا افزایش ناگهانی به بیمه تکمیلی منتقل می‌شود.
ایرنا نوشت، خسروشاهی درباره مصوبه خسارت افت قیمت خودرو اظهار داشت: آیین‌نامه افت قیمت خودرو تصویب شده‌ است. این خدمت بیمه از این جهت خوب است که بخشی از ریسک‌های مردم را تحت‌پوشش قرار می‌دهد، اما اشکالات جدی در اجرا دارد که باید اصلاح شود. در بیمه مرکزی اگر این خدمت را اجرا نکنیم ترک فعل کرده‌ایم و اگر اجرا کنیم مسائلی برای شرکت‌های بیمه ایجاد می‌شود.
وی گفت: طبق قانون، افت قیمت خودرو از ابتدای دی‌ماه باید به‌اجرا درآید، اما اشکالات آن باید حتماً برطرف شود؛ چراکه ٣٠هزار میلیارد تومان تعهد شرکت‌های بیمه‌ای را در بر دارد که ٢.٢ درصد بالاتر از سوددهی شرکت‌های بیمه‌ای است و شرکت‌ها مجبور می‌شوند از ذخایر بیمه آتش‌سوزی و درمان استفاده کنند؛ از این رو باید شرط غیرمنصفانه این خدمت بیمه را برطرف کنیم.
رئیس ‌کل بیمه مرکزی درباره افزایش ضریب نفوذ بیمه در کشور گفت: در حال حاضر ضریب نفوذ بیمه در کل دنیا ٩.۵ و در ١۴ کشور پیشرفته ٧ درصد است و این کشورهای پیشرفته ٨١ درصد بازار بیمه را در اختیار دارند. ضریب نفوذ بیمه در سایر کشورها متوسط ٢.٢ درصد است.
وی گفت: همچنین ضریب نفوذ بیمه در کل خاورمیانه ١.۵ است و ضریب نفوذ بیمه در ایران فاصله‌ای با این ارقام ندارد. تنها در امارات ضریب نفوذ بیمه ٢.٩ درصد است که آن هم به ساختار اقتصاد بین‌المللی این کشور برمی‌گردد. بنابراین نباید ضریب نفوذ بیمه ایران را با هفت درصد کشورهای پیشرفته مقایسه کنیم.
خسروشاهی ادامه داد: ضریب نفوذ بیمه کاملاً وابسته به درآمد سرانه کشورهاست و برای افزایش ضریب نفوذ باید بیمه‌های زندگی رشد پیدا کند که ٨٠ درصد آن پس‌انداز است و ریسک بیمه‌ای نیست.
پرداخت ۷۶هزار میلیارد تومان خسارت بابت بیمه خودرو
رئیس کل بیمه مرکزی صبح روز سه‌شنبه در زمان سخنرانی در سی‌ویکمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بین‌المللی بیمه در حضور رئیس‌جمهور اعلام کرد: بر اساس آمار ۲۸میلیون و ۵۰۰هزار نفر دارای پوشش بیمه شخص ثالث هستند و ۷۶همت پرداخت خسارت بابت بیمه اتومبیل صورت گرفته‌ است و ۲۵میلیون و ۶۰۰هزار بیمه تکمیلی درمان در صنعت بیمه داریم.
وی گفت: ضریب نفوذ بیمه تحت‌تأثیر درآمد سرانه کشورهاست. سهم حق بیمه تولیدی کشورهای پیشرفته ۸۱.۳ درصد است و ضریب نفود بیمه در دنیا هفت درصد و در کشورهای پیشرفته ۹.۵ درصد بوده که در ایران این عدد ۲ درصد است.
خسروشاهی افزود: انتظار ما فقط یک چیز است؛ نهادهای تصمیم‌گیر نظام حکمرانی وقتی درباره بیمه تصمیم می‌گیرند، منطق و انصاف را رعایت کنند.
رئیس کل بیمه مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: حق بیمه شخص ثالث از سال ۸۵ تا ۱۴۰۲، ۱۷.۷ برابر شده، اما دیه ۳۴.۳ برابر رشد کرده است. در خصوص افت قیمت به سبب منافع مردم شاید کار خوبی باشد، اما در این مصوبه بندی دیده شده که خارج از انصاف است. از طرفی تورم ۵۴ برابر شده است، بنابراین در محاسبات حق بیمه تورم لحاظ نمی‌شود.
وی افزود: این بند می‌گوید باید پرداخت خسارت داشته باشید، اما نباید هیچ‌گاه آن را دریافت کنید که برآورد شده این بند حدود ۳۰هزار میلیارد تومان برای ما هزینه خواهد داشت.
رئیس‌کل بیمه مرکزی با بیان اینکه ۷۰ درصد جامعه ایران بیمه تکمیلی درمان ندارند، گفت: تعهدات صنعت بیمه در بخش‌های مختلف حدود ۴۷۷میلیارد دلار است و هم‌اکنون ۴۱ شرکت بیمه‌ای داریم که تنها یک شرکت دولتی و مابقی خصوصی هستند ضمن اینکه ۱۴۴۰ شعبه بیمه‌ای نیز در کشور وجود دارد، بنابراین می‌توان گفت که صنعت بیمه نامرئی است؛ با وجود اینکه نقش مهمی ایفا می‌کند، ولی خیلی قابل‌مشاهده نیست.
وی افزود: بخش بزرگی از خدمات بیمه توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و همچنین ۷۵ تا ۸۰ درصد بیمه صنعت توسط همین بخش از بیمه‌ها پوشش داده می‌شود.
خسروشاهی گفت: ۹۴ درصد واحدهای مسکونی تحت پوشش بیمه آتش‌سوزی نیستند، ۹۵ درصد واحدهای ساختمانی هم بیمه حوادث طبیعی ندارند، همچنین ۸۲ درصد خودروها بیمه بدنه ندارند و ۷۰ درصد جامعه ایران بیمه تکمیلی درمان ندارند.
وی پیش‌بینی کرد در سال ۱۴۰۳ ضریب نفوذ واقعی به ۳.۲ درصد برسد و ادامه داد: میانگین نمره مردم به بیمه‌ها ۱۴.۶ است؛ هدف صنعت بیمه رضایت و اعتماد مردم به این صنعت است. برای تحقق این هدف درخواست‌های زیادی به من از طرف شرکت‌های بیمه داده شد تا خدمت رئیس‌جمهور بدهم. فکر می‌کنم مهم‌ترین و نقطه اشتراک این درخواست‌ها این است که نهادهای حکمرانی و تصمیم‌گیر اصل انصاف و عدالت را برای بیمه‌ها رعایت کنند.
رئیس‌کل بیمه مرکزی با اشاره به مصوبه پرداخت خسارت افت قیمت خودرو گفت: مصوبه افت قیمت خودرو اواخر دولت قبل تصویب شد و منافع خوبی برای مردم دارد، ولی اصلی گذاشته شده که موجب مشکلاتی برای شرکت‌ها خواهد شد؛ در این مصوبه تأکید شده افت قیمت خودرو تحت‌پوشش باشد، ولی هیچ‌وقت نباید برای آن حق بیمه دریافت شود.
وی گفت: بودجه موردنیاز برای اجرای این دستورالعمل ۳۰هزار میلیارد تومان است که معادل نصف حق بیمه درمان و کل صنعت بیمه است، بیمه‌ها می‌خواهند این بخش اصلاح شود.
خسروشاهی تأکید کرد: می‌خواهیم ناترازی‌ها را حل کنیم، ولی از جای دیگر ناترازی‌ها را افزایش می‌دهیم. هرچند در یکی دو ماه گذشته در هنگام تدوین بودجه تصمیمات منطبق بر انصاف و منطقی توسط دولت گرفته شده است.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی