[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

استعفا درمقابل استیضاح، روزنامه شیراز نوین

گمان نمی‌کنم دکتر پزشکیان دست‌خالی به‌میدان آمده باشد و قطعاً نسخه لازم برای حال بد مخالفان دولت را آماده کرده باشد. حضور رئیس‌جمهور پزشکیان در تلویزیون که با وعده گفت‌وگو با مردم همراه بود به جلسه پرسش و پاسخ مجریان با وی خلاصه شد و خلاصه داستان بیان همان جریان ناترازی‌هایی بود که در سخنان پیشین رئیس‌جمهور می‌توان به آن‌ها اشاره نمود. 
تفاوت این دولت با دولت‌های گذشته دراین است که دولت‌های گذشته، رقبای حزبی خودرا به‌شدت مورد هجمه قرار می‌دادند که وضعیت موجود، حاصل عملکرد ضعیف دولت قبلی است و با توجه به آن خزانه خالی است و باقی قضایا و البته دراین دولت نام دولت سیزدهم برده نمی‌شود و به‌جای تخریب آن دولت از کلمه ناتزاری استفاده می‌شود. 
رئیس‌جمهور از خالی بودن خزانه و ناتزاری می‌گوید که ناتزای همان کمبود یا نداشتن منابع است. با این اوصاف مسعود پزشکیان خرابه‌ای را تحویل گرفته تا شاید با انجام مذاکرات و آشتی با اروپا و آمریکا بتواند با جذب سرمایه‌گذاران، خرابه را تبدیل به آبادی نماید. 
دریک نگاه ودرفرصتی چهار ساله، شاید غیرممکن باشد عقب‌ماندگی در حوزه‌های آب، برق، گاز و صنعتی شدن و تولید اشتغال را جبران کرد که البته اگر منطقی باشیم، دراین فرصت پزشکیان درحال خرید زمان است. خرید زمان درشرایط بسیار سخت داخلی که با گروه‌های عجیب تندرو طرف معامله است که به‌هیچ‌عنوان حاضر به عقب‌نشینی از مواضع اقتصادی مبتنی برتحریم نیستند.
درواقع این گروه نان در روغن تحریم‌های خارجی دارند و از طرفی، با اتکا به توان سیاسی و بهره‌مندی از رانت، درداخل، مردم را مورد تحریم قرار داده‌اند واگر مسئولی بخواهد این تحریم‌ها را دور بزند، تقریباً غیرممکن است. هر چند دکتر پزشکیان از سوی رهبر معظم انقلاب مأموریت دارد اقتصاد ومعیشت مردم را حتی با توسل به مذاکرات با کشورهای جهان منهای اسرائیل سروسامان بدهد اما، برخی عناصر نفوذی در حوزه قدرت با این سناریو مخالف و پله‌های منتهی به اوج گرفتن سیاست‌های ابلاغی را یکی‌یکی مورد تهدید قرار می‌دهند. 
البته رئیس‌جمهور یک حربه مهم و قابل‌توجه در اختیار دارد که اگر این گروه بخواهند در عمل مناع‌تراشی کنند و کار را به‌جای بارکی بکشانند از آن استفاده خواهد کرد. دکتر پزشکیان تنها یک سناریو در اختیار دارد و آن استعفاست.درحالی‌که تلویحاً در بعضی سخنان خود به آ اشاره می‌کند که اگر نشد و نگذاشتند کارم را انجام دهم استعفا می‌دهم و یا کنارگیری خواهم نمود. با این اوصاف گروه‌های مقابل رئیس‌جمهور شرایط سختی را تجربه خواهند نمود چرا که در ابتدای راه، پزشکیان از سوی رهبری مورد حمایت قرار گرفته و در بخش دوم، رئیس دولت با فرماندهان بلند پایه نظامی و انتظامی کشور و نیز رؤسای قوا نشست‌های طولانی‌مدتی داشته و احتمالاً تمامی گزینه‌های مطرح را مورد ارزیابی قرار داده‌اند. از طرفی نیز با سفر به استان قم و دیدار با مراجع و علمای شیعه، به گفت‌وگو پرداخته و شرایط واقعی کشور را با آنان درمیان گذاشته و البته آنان نیز تأکید برحل‌وفصل موضوعات اقتصادی کشور از راه مذاکره داشته و دارند. پس گروه‌های مخالف دولت را می‌توان در اقلیتی خلاصه نمود که در بلند‌مدت دچار خسارت‌های سنگینی خواهند شد. رئیس‌جمهور پزشکیان علاوه‌بر مذاکرات داخلی سفرهای سیاسی پرسرعتی را به کشورهای همسایه داشته است و مواضع جدید ایران را به‌طور حتم مورد تبیین قرار داده است. هر چند در روزهای نخست با تنش‌های شدیدی مواجه بود که ترور اسماعیل هنیه را می‌توان درشمار آن قرار داد اما اجرای دومرحله واکنش سخت در پاسخ به رژیم اسرائیل را می‌توان برمبنای همان دکترین تعریف شده دیپلماسی موردتوجه قرار داد. 
در کشور ما ایران رؤسای جمهور که در راستای حل‌وفصل موضوع مذاکرات و معیشت ملت اقدام می‌کنند مورد تهاجم اقلیتی خاص و ازجمله صداوسیما قرار می‌گیرند. صداوسیما هر چند بدون بیننده اما گاهاً ناترازی‌های ارثی را به‌شدت برجسته می‌کند. کلام آخر آنکه دولت در مسیر افزایش مشارکت‌ها و جلب اعتماد مردم در انتخابات آینده و نیز حل‌وفصل موضوعات اقتصادی سیاسی گام برمی‌دارد که البته دراین مسیر نیازمند حمایت است.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی