[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

کاهش ناترازی گاز با ساخت «نانوعایق‌های حرارتی» نسل جدید، روزنامه شیراز نوین

یک شرکت دانش‌بنیان اقدام به ساخت عایق‌های حرارتی و برودتی نسل جدید کرده که در پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و ساختمان‌ها کاربرد دارد و دارای ﻃﻮل ﻋﻤﺮ ﻣﻔﯿﺪ ۲۰ اﻟﯽ ۵۰ﺳﺎﻟﻪ است.
به گزارش مهر، یک شرکت دانش‌بنیان اقدام به ساخت و تولید عایق‌های حرارتی و برودتی نسل جدید آیروژل بر مبنای فناوری نانو کرده است.
هم‌اکنون عایق‌های آیروژل در دنیا مورد استقبال فراوان قرار گرفته و بزرگ‌ترین پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها، صنعت فولاد، ساختمان، صنایع نظامی و دفاعی و سایر صنایع بزرگ از انواع آیروژل‌ها در بخش‌های مختلف استفاده می‌کنند.
دکتر برگزین مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان پاکان آتیه نانو دانش در گفت‌وگو با مهر درباره این عایق‌های نسل جدید توضیح داد و گفت: طول عمر بالا و حفظ کارایی اولیه این عایق‌های مدرن بعد از نصب سبب می‌شود کاهش اتلاف انرژی بیشینه تا بالای ۹۵ درصد در استفاده از این عایق‌ها حاصل شود. متوسط کاهش مصرف انرژی در استفاده از عایق‌های آیروژل بسیار بالاتر از عایق‌های سنتی است؛ چرا که عایق‌های سنتی با جذب رطوبت و از بین رفتن ساختار اولیه ناشی از ریزش یا ترک و... به شدت کارایی اولیه خود را در کمتر از چند ماه از دست می‌دهند.
این فعال فناور افزود: با توجه به اینکه ما در کشور با ناترازی گاز مواجه هستیم و نظر به اینکه حدود ۷ برابر متوسط دنیا گاز مصرف می‌کنیم و در حال حاضر به جایی رسیده ایم که گاز پالایشگاه‌ها قطع می‌شود، یکی از بهترین راهکارهای رفع این مشکل استفاده از عایق‌های مدرن است.
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان افزود: عایق‌های نسل جدید آیروژل به واسطه ضدآب‌بودن، مقاومت مکانیکی بالا و ضخامت بسیار کم، دارای طول عمر مفید ۲۰ الی ۵۰ساله بر حسب محل مورداستفاده و دمای کاری هستند. طول عمر مفید عایق‌های سنتی کم بوده و بعد از مدت کوتاهی با جذب رطوبت، ریزش الیاف، ترک، جدا شدن از سطح و... با وجود حضور فیزیکی عایق، عملاً کاهش اتلاف انرژی مؤثر اتفاق نمی‌افتد و چه بسا عایقی که رطوبت جذب کرده است، سبب اتلاف انرژی بیشتری نیز شود.
وی ادامه داد: در عایق‌کاری گرم و در دماهای بالا نیاز به ضخامت‌های بالای عایق‌هایی مانند پشم سنگ است که سبب می‌شود نیاز به نصب نگه‌دارنده‌ها با اسکلت فلزی باشد که امکان نصب آنلاین عایق را از بین می‌برد. در دماهای سرد و کرایوژنیک، مدت زمان بسیار زیاد لازم برای نصب عایق‌هایی مانند فوم‌های پلی‌یورتان یا ایزوسیانات سبب می‌شود تا سطح تجهیزات یا خطوط لوله یخ‌زده و امکان اجرای عایق وجود نداشته باشد.
برگزین خاطرنشان کرد: در برخی موارد مانند خطوط LNGعسلویه امکان خاموش کردن خط تولید وجود نداشته و از بین رفتن عایق‌های سنتی فوم سبب یخ زدن، کندانس شدن رطوبت و تبخیر شدید LNG مایع درون خطوط ۲۴ اینچ می‌شود که باید به فلرها برای سوزاندن ارسال شود. خاموش کردن خطوط و تجهیزات مختلف برای عایق‌کاری نیز می‌تواند هزینه‌های زیادی را برای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی که به صورت پیوسته کار می‌کنند، ایجاد کند.
وی با اشاره به قابلیت عملکرد این عایق‌ها در بازه دمایی منفی ۲۰۰ الی مثبت ۶۵۰ درجه سلسیوس پیوسته گفت: عایق‌های منعطف آیروژل تنها عایق‌های حرارتی و برودتی دنیا هستند که امکان استفاده در بازه دمایی بسیار بالا را دارا هستند. در تمامی این بازه حرارتی گسترده ضریب انتقال حرارتی عایق‌های آیروژل از تمامی عایق‌های سنتی کمتر بوده و با کاهش دما ضریب انتقال حرارت کاهش بیشتری را نیز نشان می‌دهد.
وی ضمن بیان این مطلب که عایق آیروژل با ضریب انتقال حرارت بسیار پایین، ضریب نفوذ بسیار کم، مقاومت مکانیکی بالا و ضخامت کم موردنیاز امکان نصب راحت و سریع آنلاین را دارند، گفت: عایق‌های تولید این شرکت دانش‌بنیان به صورت آنلاین در خطوط بخار داغ ۴۰۰ درجه سلسیوس پالایشگاه نفت تبریز و خطوط اکسیژن مایع با دمای منفی ۱۸۲ درجه سلسیوس با موفقیت اجرا و در حال کار هستند.
برگزین در ادامه تأکید کرد که این عایق‌ها در بلندمدت هزینه‌های بسیار زیادی را از صنایع کاهش داده و مشکلات زیست‌محیطی، دفع پسماند و تولید آلاینده‌ها را رفع می‌کند.
وی جلوگیری از یخ‌زدگی، کنترل فرایند و حفظ انرژی، قابلیت نصب آنلاین، قابلیت باز و بسته کردن، مقاومت مکانیکی کششی، برشی و فشاری بسیار بالا، زیست سازگار و نداشتن مشکلات دفع پسماند و نصب سریع و راحت را از ویژگی‌های این عایق‌ها برشمرد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی