موساکا یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار کشور یونان است که در تمام دنیا به عنوان یک غذای بینالمللی شناخته میشود. برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
بادمجان: ۷۵۰ گرم
گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد متوسط
گوجهفرنگی: ۲ عدد
سیبزمینی: ۱ عدد درشت
پنیر پیتزا: ۲۰۰ گرم
سس بشامل: یکدوم لیوان
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه
مرحله اول:
ابتدا پوست بادمجانها را میگیریم و آنها را به صورت حلقهای خرد میکنیم. درادامه بادمجانها را با مقدار کمی روغن در یک تابه مناسب تفت میدهیم تا سرخ شوند. بعد بادمجانهای سرخشده را از تابه خارج میکنیم و کنار میگذاریم.
مرحله دوم:
حالا پیاز را به صورت نگینی خرد میکنیم و در همان تابه به همراه مقدار خیلی کمی روغن تفت میدهیم تا سبک شود. سپس گوشت چرخکرده و گوجههای خردشده را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود.
مرحله سوم:
درادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به همراه ادویههای موردعلاقه خود را اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا گوشت چرخکرده تغییر رنگ دهد و سرخ شود؛ سپس رب گوجهفرنگی را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا طعم خامی رب گرفته
شود.
مرحله چهارم:
در ادامه یک استکان آب اضافه میکنیم و درب تابه را میگذاریم تا گوشت با حرارت بسیار ملایم بپزد. حالا باید سیبزمینیها را بهصورت حلقهای خرد و نیمپز کنیم. برای نیمپز کردن سیبزمینیها میتوانیم از فر یا آب جوش استفاده کنیم.
مرحله پنجم:
در این مرحله کف و بدنه یک ظرف مناسب مثل پیرکس را با روغن به خوبی چرب میکنیم؛ سپس کمی سس بشامل کف ظرف میریزیم و سیبزمینیهای نیمپزشده را به ترتیب کف ظرف میچینیم. سپس بادمجانهای حلقهای را روی سیبزمینیها میچینیم.
مرحله ششم:
درادامه مقدار از مایه گوشت چرخکرده را روی بادمجانها میریزیم و به صورت یکدست آن را صاف میکنیم. روی گوشت مقداری سس بشامل و در نهایت مقداری پنیر پیتزا میریزیم. به همین ترتیب مواد را داخل ظرف میچینیم تا ظرف پر شود.
مرحله هفتم:
در آخر باقیمانده سس بشامل را روی مواد میریزیم و روی ظرف را با پنیر پیتزا میپوشانیم. فر را باید از ۱۰ دقیقه قبل با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن کنیم تا کاملاً گرم شود؛ سپس موساکا را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه درون فر قرار میدهیم تا بپزد.
مرحله هشتم:
پس از اینکه موساکا پخت، گریل را به مدت ۵ دقیقه روشن میکنیم تا پنیر پیتزا طلایی شود. سپس ظرف را از فر خارج و صبر میکنیم تا کمی از حرارت بیفتد؛ چون زمانی که غذا خیلی داغ است، برش نمیخورد و له میشود. درنهایت به همراه سس کچاپ سرو میکنیم.