[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

پیشگامی کمیته امداد امام خمینی(ره) فارس در اجرای طرح‌های توانمندسازی ، روزنامه شیراز نوین

 سعیدرضا امیرآبادی- گروه گزارش
amirabadi_shznvn@yahoo.com

کمیته امداد امام خمینی(ره) فارس یکی از پیشگامان پژوهش و فناوری استان است. مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان فارس در حاشیه نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری، از رویکردهای این نهاد در توانمندسازی جامعه هدف با تمرکز بر توسعه کسب و کارهای دانش‌بنیان، توانمندسازی فکری و فرهنگی و توانمندسازی اجتماعی خبر داد.
 اجرای طرح‌های توانمندسازی با بهره‌گیری از الگوهای علمی
مرتضی موصلی در خصوص فعالیت غرفه کمیته امداد امام خمینی(ره) استان فارس که هم‌زمان با هفته پژوهش و فناوری در محل جهاد دانشگاه استان برپا شده بود، اظهار کرد: یکی از رویکردهایی که نهاد مقدس کمیته امداد امام خمینی(ره) در عرصه خدمت‌گذاری دنبال می‌کند، در جهت توانمندسازی جامعه هدف این نهاد است که در این راستا مدل و الگوهای علمی در ۳ محور اصلی همچون توانمندسازی اقتصادی با تمرکز بر توسعه کسب و کارهای دانش‌بنیان برای جامعه هدف، توانمندسازی فکری و فرهنگی و توانمندسازی اجتماعی تعریف و اجرایی شده است. وی با اشاره به اینکه تعداد بسیار زیادی از دانشجویان و عموم شهروندان از غرفه کمیته امداد امام خمینی(ره) فارس بازدید داشتند و استقبال بسیار خوبی را شاهد بودیم، افزود: برای پیشبرد برنامه‌های اشتغال و کارآفرینی در مجموعه کمیته امداد، طرح‌های دانش‌بنیان دنبال می‌شود. مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان فارس تصریح کرد: رویکرد محوری کمیته امداد توسعه کسب و کارهای خرد، به‌ویژه کسب و‌ کارهایی است که دارای مزیت بوده و بتواند ارزش افزوده ایجاد کند. لذا با همکاری پارک علم و فناوری و دانشگاه‌های استان و تفاهم‌نامه‌های منعقد شده، کمیته امداد امام خمینی(ره) استان فارس توانسته است از ظرفیت‌های علمی استان استفاده کند و روی طرح‌هایی سرمایه‌گذاری کند که بتواند در قالب زنجیره ارزش، ارزش افزوده ایجاد کند.
 اجرای مطالبات رهبری در کمیته امداد امام خمینی(ره) فارس
موصلی با بیان اینکه تعدادی از طرح‌ها در این نمایشگاه معرفی و ارائه شده است، خاطرنشان کرد: مطالبه جدی مقام معظم رهبری از مجموعه کمیته امداد امام خمینی(ره) این بوده است که روی حوزه توانمندسازی جامعه هدف سرمایه‌گذاری شود که یک محور آن اشتغال و کارآفرینی است که این حوزه دستاورد و اقدامات ارزشمندی به دنبال دارد و نتایج بسیار خوبی برای فارس به دنبال داشته است. وی همچنین نوید داد: بسیاری از زنجیره‌های ارزش همچون فرش دست‌باف در شهرستان فیروزآباد از تولید مواد اولیه تا برندسازی آن در حال تکمیل است.
مدیرکل کمیته امداد امام‌خمینی(ره) استان فارس ادامه داد: استعدادهای خوبی در جامعه هدف ما وجود دارد که شامل ۳۵هزار دانشجو و ۵۰هزار دانش‌آموز است و بسیاری از استعدادهای تحت پوشش دارای تحصیلات آکادمیک و دکترا بوده و این حوزه ظرفیت بسیار خوبی است. موصلی اظهار کرد: با آسیب‌شناسی که در حوزه اشتغال خرد صورت گرفت، به چند نکته پی بردیم که برخی از این حلقه‌ها ضعیف‌تر بوده که حلقه بازاریابی اصلی‌ترین بود و بسیاری از تولیدات کارآفرینان ما در عرضه دچار مشکل می‌شد. لذا با ۴۰۰ کارآفرین برتر استان فارس ارتباط گرفته شد که هم‌اکنون با مجموعه کمیته امداد همکاری دارند و در حوزه بازاریابی برای فروش تولیدات توانایی بسیاری دارند. وی با اشاره به اینکه در این زمینه نیازمند برداشتن گام‌های بزرگ‌تر می‌باشیم، افزود: با منابعی که از سوی دولت و مجلس شورای اسلامی در اختیار کمیته امداد امام خمینی(ره) قرار گرفت، این آمادگی را داریم که دهک‌های پایین یک تا پنج با ثبت‌نام در سامانه بنیاد حیات، طرح‌های پیشنهادی خود را ارائه دهند تا بررسی طرح‌ها انجام شود و در صورت تأیید تسهیلات قرض‌الحسنه در اختیار آن‌ها قرار گیرد.
غلبه بر ناترازی با ترویج انرژی‌های پاک
مدیرکل کمیته امداد امام‌خمینی(ره) استان فارس در پایان اضافه کرد: ورود‌کمیته امداد فارس به موضوع توسعه نیروگاه‌های خورشیدی از دیگر اقدامات بود که در قالب آن تعداد ۳هزار نیروگاه در سال جاری به مدار وصل شد تا ناترازی انرژی کاهش یابد. همچنین در حوزه پهپادهای پروازی، کمیته امداد همکاری بسیاری خوبی با جهاد کشاورزی داشته است و در تلاشیم در حوزه طرح‌های دانش‌بنیان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های استان گام‌های بزرگ‌تری برداریم.
 بهره‌مندی کمیته امداد از تجارب پیشکسوتان
در همین زمینه مدیرکل دفتر تشکیلات، بهبود روش‌ها و تحول اداری کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور از ثبت تجارب پیشکسوتان در سامانه مدیریت دانش خبر داد. عباس همتی در بازدید از غرفه کمیته امداد فارس در حاشیه نمایشگاه پژوهش و فناوری استان فارس اظهار کرد: در راستای استقرار مدیریت دانش در کشور کارگاه‌های آموزشی با این عنوان تعریف و با حضور همکاران استان‌های یزد، کرمان، بوشهر، هرمزگان و با میزبانی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان فارس در شیراز، این کارگاه برگزار شد. وی افزود: در راستای برگزاری این کارگاه آموزشی، شش منطقه در کشور تعیین شد که به صورت پایلوت هر استان در هر دوره میزبان برگزاری این کارگاه‌ خواهد بود. مدیرکل دفتر تشکیلات، بهبود روش‌ها و تحول اداری کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور با اشاره به اینکه این کارگاه آموزشی در چهار دوره برگزار شده است، تصریح کرد: دوره اول در استان قم، دوره دوم در استان خراسان رضوی، دوره سوم در کرمانشاه و دوره چهارم هم‌اکنون به میزبانی شیراز برگزار شد. همتی خاطرنشان کرد: ۳ دوره‌ دیگر در استان‌های گیلان، اصفهان و ستاد مرکز برگزار می‌شود تا موضوع ستاد مدیریت دانش با سامانه‌های پیش‌بینی‌شده توسعه یابد.
 تمرکز بر مدیریت دانش است
وی درخصوص تأثیر ستاد مدیریت دانش در پیشبرد مراتب کمیته امداد امام خمینی(ره) تأکید کرد: با توجه به حجم نیروی بازنشسته و تجاربی که در کمیته امداد وجود دارد، موضوع مدیریت دانش، ضمنی و پنهانی است و یکی از مأموریت‌های مدیریت دانش آن است که تجارب پیشکسوتان و همکاران را بتوان از نگاه معنوی و مادی ثبت کرد. مدیرکل دفتر تشکیلات، بهبود روش‌ها و تحول اداری کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور در خصوص بازدید صورت‌گرفته از غرفه کمیته امداد استان در نمایشگاه پژوهش و فناوری، اضافه کرد: تنها دستگاه حمایتی که در این نمایشگاه حضور داشت، کمیته امداد بود و با توجه به تنوع داده‌شده اتفاقات خوبی را شاهد بودیم و ارزیابی‌ها از محصولات ارائه‌شده مثبت بوده است.
 تعالی سازمانی با سرمایه انسانی توانمند
درادامه همچنین علیرضا دشتی رئیس اداره روابط عمومی و اطلاع‌رسانی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان فارس اظهار کرد: در این کارگاه آموزشی علاوه بر حضور امدادگران استان‌های میهمان، عباس همتی مدیرکل دفتر تشکیلات، بهبود روش‌ها و تحول اداری کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور نیز در این کارگاه حضور داشت. وی تصریح کرد: امروزه مدیریت دانش به عنوان یکی از رویکردهای مدیریتی، سال‌هاست که در سازمان‌‌ها در حال پیاده‌سازی است و بسیاری از نهادها، سازمان‌های دولتی و خصوصی، اقداماتی را در این حوزه انجام داده‌اند که نهاد مقدس کمیته امداد نیز با بهره‌مندی از دانش روز دنیا با استقرار مدیریت دانش که با تدبیر مدیریت عالی امداد و از سوی دیگر با آرزوی داشتن نهادی پویا و متعالی و با اعتماد قلبی به اینکه بزرگ‌ترین سرمایه سازمان، سرمایه انسانی است، مسئولان عالی این نهاد بر آن شدند تا سیستم جامع مدیریت دانش را در نهاد مقدس امداد امام(ره) نهادینه کنند.
رئیس اداره روابط عمومی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان فارس خاطرنشان کرد: این کارگاه که به مدت دو روز در شیراز ادامه داشت، در حاشیه این برنامه آموزشی نیز عباس همتی مدیرکل دفتر تشکیلات، بهبود روش‌ها و تحول اداری کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور از نمایشگاه هفته پژوهش و غرفه کمیته امداد استان فارس فارس بازدید 
کرد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی