[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۴۱۶
  • دوره جدید

طـرز تهیـه لبـو، روزنامه شیراز نوین

لبو یا چغندر قرمز یکی از انواع خوراکی‌های بسیار پرطرف‌دار و خوشمزه ایرانی است که بیشتر در فصل زمستان پخته می‌شود. این خوراکی خوشمزه که از قدیم‌الایام در دکه‌های خیابانی به فروش می‌رسید، یکی از خاطره‌انگیزترین خوراکی‌های برای نسل‌های قدیمی و جدید می‌باشد. پخت لبو خیلی آسان است و به‌راحتی می‌توانیم آن را در منزل درست کنیم، البته اگر بخواهیم لبو به روش بازاری یا همان دکه‌های کنار خیابان درست کنیم باید نکاتی را رعایت کنیم تا این خوراکی خوشمزه را به بهترین نحو ممکن درست کنیم. توصیه می‌کنیم حتماً برای شب یلدا این خوراکی خوشمزه را برای خانواده درست کنید، برای مشاهده این آموزش در ادامه با ما همراه باشید.

 مواد لازم برای 4 نفر
چغندر قرمز: ۴ عدد کوچک
شکر: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
آب: به‌مقدار کافی

 طرز تهیه
 مرحله ۱: شست‌وشوی دقیق لبوها
برای تهیه لبوی خوشمزه به روش بازاری ابتدا لبوها را به‌خوبی می‌شوییم. نکته مهم در مورد چغندر قرمز این است که چغندر قرمز دارای خاک زیاد است و به همین دلیل باید با دقت کامل تمام قسمت‌های آن را بشوییم.

 مرحله ۲: نکات مهم قبل از پخت
نکته دیگر در مورد تهیه لبو این است که به‌هیچ‌وجه قبل از پخت لبوها نباید آن را برش بزنیم. برش زدن لبو یا جدا کردن قسمت سروته چغندر قرمز باعث می‌شود که اکثر ویتامین‌های وجود در لبو خارج شوند.

 مرحله ۳: آماده‌سازی برای پخت
در این مرحله چغندرها را داخل یک قابلمه مناسب می‌ریزیم، سپس به‌اندازه‌ای آب اضافه می‌کنیم که دو بند انگشت روی سطح چغندرها را بپوشاند. درصورتی‌که آب تصفیه‌شده داشتیم بهتر است از آن برای پخت لبو استفاده کنیم.
 مرحله ۴: جوشاندن و پخت اولیه
حالا قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا آب سریع‌تر به نقطه جوش برسد، پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید، حرارت زیر قابلمه را کمتر می‌کنیم، سپس درب قابلمه را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم چغندرها به مدت ۲ ساعت بپزند.

 مرحله ۵: پوست‌گیری و خرد کردن
پس از اینکه چغندرها به‌خوبی پختند و کاملاً نرم شدند، آن‌ها را از قابلمه خارج می‌کنیم و سروتهشان را با چاقو می‌گیریم، سپس به آرامی پوست روی چغندرها را با چاقو جدا می‌کنیم و آن‌ها را به شکل دلخواه خرد می‌کنیم.

 مرحله ۶: انتخاب روش سرو
البته در صورت تمایل می‌توانیم لبوها را به‌صورت خُرد نشده و اصطلاحاً کامل و درسته نیز درست کنیم. البته چون لبو را در منزل درست می‌کنیم و لبوها مدت بسیار زیادی درون شربت آب ‌لبو باقی نمی‌مانند بهتر است آن‌ها را خرد کنیم.

 مرحله ۷: اضافه کردن شکر به آب لبو
در این مرحله شکر را به آب باقی‌مانده لبو اضافه می‌کنیم مخلوط می‌کنیم، سپس طعم آن را می‌چشیم. درصورتی‌که دوست داریم لبوها شیرین‌تر باشند می‌توانیم مقداری شکر را به دلخواه زیاد کنیم.

 مرحله ۸: غلیظ کردن آب لبو
حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و اجازه می‌دهیم شکر به‌طور کامل درون آب لبو حل شود، سپس تکه‌های لبوی خُرد شده را به قابلمه اضافه می‌کنیم و درب قابلمه را می‌گذاریم تا آب لبو غلیظ شود.

 مرحله ۹: بررسی و آماده‌سازی نهایی
پس از گذشت ۱۵ دقیقه درب قابلمه را برمی‌داریم و درصورتی‌که آب موجود در قابلمه زیاد بود حرارت را زیاد می‌کنیم تا آب لبو غلیظ شود. پس از اینکه آب لبو غلیظ و رنگ لبوی‌ها کمی تیره شد لبو آماده سرو است.

 مرحله ۱۰: سرو نهایی لبوی بازاری
در مرحله آخر لبوها را به آرامی داخل ظرف مورد نظرمان می‌چینیم، سپس باقی‌مانده شربت لبو که داخل قابلمه باقی مانده است را به‌صورت پخش روی لبوها می‌ریزیم. در ادامه لبوها را به‌صورت داغ 
سرو می‌کنیم.

 نکات تهیه لبو
 لبو با نبات
درصورتی‌که بخواهیم لبو را با نبات درست کنیم، کافیست شکر را از لیست مواد لازم حذف کنیم و به‌جای آن از یک‌تکه نبات استفاده کنیم. بهتر است ابتدا کمی نبات اضافه کنیم، سپس درصورتی‌که شیرینی آب لبو کم بود باز نبات اضافه کنیم. نکته دیگر در مورد اضافه کردن نبات به لبو این است که هم باید از نبات ساده استفاده کنیم تا روی طعم لبو تأثیر منفی نگذارد. 
چون اگر از نبات‌های طعم‌دار برای این کار استفاده کنیم ممکن است روی طعم لبو تأثیر منفی بگذارد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی