قاتل قلب را بشناسید، روزنامه شیراز نوین
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت گفت: بیماریهای قلبی و عروقی عامل اصلی مرگومیر در جهان است و رژیم غذایی ناسالم، عدم تحرک بدنی، مصرف دخانیات از عوامل عمده ابتلا به آن است.
به گزارش مشرق، میر افزود: در میان سایر عوامل، مصرف چربی ترانس خطر مرگ را افزایش میدهد، این نوع چربی بهطور طبیعی در برخی از غذاها وجود دارد، اما بیشتر بهصورت صنعتی تولید میشود و در مارگارین، روغن نیمهجامد، غذاهای سرخشده و محصولات پختهشده مانند بیسکویت، کیک و ... یافت میشود.
وی افزود: چربی ترانس به دلیل تغییر در ساختار شیمیایی خود، میتواند سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) را افزایش دهد و در عین حال سطح کلسترول HDL (کلسترول خوب) را کاهش دهد.
به گفته این کارشناس تغذیه، این تغییرات میتوانند منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی شوند و همچنین، مصرف مداوم چربیهای ترانس با التهاب، مقاومت به انسولین و سایر مشکلات متابولیکی مرتبط است.
میر افزود: برای کاهش مصرف چربی ترانس، میتوان از روغنهای گیاهی مانند گلرنگ، ذرت، آفتابگردان، سویا و کانولا استفاده کرد و برای دانستن اینکه چه میزان چربی ترانس در محصول وجود دارد و آیا از چربی ترانس استفاده شده است، باید به برچسب راهنمای تغذیه توجه کرد.
وی ادامه داد: توجه به سلامت قلب و عروق با انتخابهای غذایی مناسب میتواند تأثیر بسزایی در پیشگیری از بیماریها داشته باشد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین